URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El darrer mot del credo

Alternativa | 31 Octubre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Demà publicarem la primera valoració del ple d'ahir (al nostre perfil de facebook podeu veure el resultat de les votacions). Avui  un article del company  Mariano Moragues. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

El darrer mot del credo

És vera que sona malament allò de “Madrid ens roba”, però al manco es pot dir que és injusta l’endemesa de ser, anys i més anys, els més mal finançats de de tot l’Estat, essent els que més aportam al PIB estatal. Els fets canten:  La assignació de les inversions estatals  per habitant pel 2015 a les Illes és de 124 € , mentre la mitja de l’Estat és de 242 €, per tant quasi el doble, i si parlam de Castella i Lleó ens enfilam als 699 € per habitant; idò, què vos pensàveu, que els illencs seriem com els castellans? Encara hi ha classes. Ni davant la llei, ni davant hisenda, no tots som iguals, no fotem faves. Des de l’any 1964 l’inversió per habitant de les Balears sempre han estat per davall de la mitjana estatal. Per altra banda han desaparegut les inversions estatutàries, per les quals l’Estat ens té un deute d’anys enrere de 1.500 milions (tal com sona i sona fort)que s’haurien de pagar en acabar l’any 2014, però no en veurem ni la pols.

Els manyucladors de les xifres ens volen fer creure que les inversions pel 2015 de 138,4 milions són una gran millora, perquè el 2014 sols foren 74,3 milions, però no diuen que 68,3 milions seran pels aeroports de Mallorca i Eivissa, que està camí de privatitzar-se un 49% d’Aena i per tant és un favor que es fa als “pobrets” inversors privats, entre ells la “madrilenya” Banca March. Aquests dos aeroports son el més rentables de tot l’Estat i subvencionen a molts d’altres que tenen pèrdues. I les Balears a menjar morena, que sap aguantar sense motar.  Per una altre cantó tampoc diuen que 37,7 milions seran per instal·lacions portuàries, que també volia privatitzar el Govern del PP i després reculà per mor de la sopegada en les eleccions europees. Ja es pot veure per on van els tirs: fer llépoles infraestructures per donar-les  ben enllestides a grans inversors privats.

El més trist de tot és que els illencs calam el cap i a menjar morena s’ ha dit davant aquest mal tracte i espoli atàvic de l’Estat que ens té a la coa d’inversions i al capcurucull en el que aportam  a l’Estat.


 Dibuix d'en  Jaume Balaguer al Diari Balears.


 

Comentaris

Alternativa

Re: El darrer mot del credo

Alternativa | 31/10/2014, 12:22

Darrer intent ciutadà per evitar l'esbucament de la Pescateria de Pollença
Més de 60 al·legacions intenten que l'Ajuntament eviti adjudicar el concurs a les propostes que volen enderrocar l'emblemàtic edifici del centre històric
www.arabalears.cat/premium/Darrer-ciutada-lesbucament-Pescateria-Pollenca_0_1239476292.html

Más de sesenta alegaciones piden la protección de la antigua pescadería
www.diariodemallorca.es/part-forana/2014/10/31/sesenta-alegaciones-piden-proteccion-antigua/972903.html

A Alternativa també hem presentat aquesta al·legació. Ahir al ple el batle va dir que durant la Fira volia exposar els projectes presentats a la nova biblioteca de Can Llobera. Encara no hi ha una valoració dels projecte i de la participació ciutadana aprovada al ple no va dir absolutament res.Al ple de setembre ja vam registrar la següent pregunta que encara no ha obtingut resposta: "Al ple de maig es va aprovar la nostra moció segons la qual l'Ajuntament havia de pressupostar i realitzar un procés participatiu per decidir entre tots (ciutadans, tècnics i polítics) els usos dels espais públics, entre altres el futur edifici del solar de la pescateria per tal d'incorporar-los als projectes definitius. Poden especificar com i quan pensen fer aquest procés participatiu?"

Marti Cifre

BASTA DE PARTS I QUARTS AMB ELS DOBLER S DE TOTS

Marti Cifre | 31/10/2014, 09:34

Un aplaudiment fort i sincer per tots aquells que han fet al·legacions per protegir l'antiga pescateria de plaça i el patrimoni del nostre poble.
I una "betcollada" per la responsable del facebook de l'ajuntament de Pollença per no publicar mai noticies com aquesta. Sols publiquen noties on surt el batle i això no està bé: o tots o cap, basta de parts i quarts. La seva nòmina la pagam tots que li quedi clar.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb