URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Visualitzam l'alta pressió fiscal que patim a Pollença (1)

Alternativa | 14 Novembre, 2014 00:01

A l'igual que han fet a altres municipis i al mateix govern el PP (a Pollença amb la col·laboració de Pi i UMP)  juga després de tota una legislatura de retallades i pujada d'impostos a fer tota una sèrie de rebaixes més efectistes que efectives que és pur electoralisme. Els imposts són una eina per redistribuir la renda i garantir serveis públics i cal fer les coses d'una forma més seriosa; analitzant i consensuant un tema tan important com aquest. Per això vam proposar (sense resultat) i proposarem a les al·legacions (que ja es poden presentar) retirar aquesta proposta electoralista i fer les coses bé; fent un estudi comparatiu impost per veure on hi ha major pressió fiscal i rebaixar els impostos que sigui possible  sempre des d'un punt de vista progressiu ajudant realment als que més el necessiten. Totes les propostes  es van aprovar amb els vots a favor de PP, PI, UMP, abstencions de PSOE i MES i el nostres vots en contra, excepte a l'impost de construccions on si que vam trobar que la proposta era acurada.

1.- COMPARATIVA D'INGRESOS

Si analitzam el tema el primer que hem de dir és que Pollença és dels municipis on els ciutadans pagam més en imposts i taxes, cosa que no canviarà amb les  propostes de PP-PI.Sort que diuen que són partis liberals que sinó...

Amb les dades de liquidació pressupostària del 2013 més de 7.500 municipis de 15 comunitats (País Basc i Navarra no remeten aquest desglossament detallat al Ministeri d'Hisenda) el Confidencial ha realitzat una eina per conèixer quant ingressa i quant gasta cada ajuntament i comparar els centres de la mateixa grandària poblacional.

Si aplicam aquesta comparativa a Pollença podem observa fàcilment que la pressió fiscal a Pollença és molt superior als muncipis de l'estat de similar tamany.

 A Pollença s'ingressa molt més en impostos i taxes que a municipis de similar tamany.

 

 

 

 Desglossats pagam prop del doble en impostos directes

 

 
Si parlam d'impostos indirectes, pagam més del doble que els municipis de similar tamany a Pollença
 
 
 
Però la diferència més espectacular sense dubte es troba en el que pagam per taxes. Pagam el triple en taxes que municipis de similar tamany. Recordam que a aquestes rebaixes que van presentar PP&PI només havia unes taxes; les de clavegueram.
 
 

 

Si parlam de les Balears, Pollença és el cinqué municipi que més paga en taxes per habitant.

 

 

 Fa uns dies el Diario de Mallorca també publicava aquest mapa que situava a Pollença com el seté municipi amb el rebut mitjà d'IBI urbà  més alt de Mallorca.

 

 Com hem dit el que cal és fer les coses d'una forma  seriosa; analitzant impost per impost i comparant amb altres municipis i rebaixar els impostos i taxes  des d'un punt de vista progressiu ajudant realment als que més el necessiten.

Un resum de la nostra opinió a .X. (punt per punt) a Urxella TV:


 

 

Comentaris

un que passava

Re: Visualitzam l'alta pressió fiscal que patim a Pollença (1)

un que passava | 14/11/2014, 19:25

També seria interessant afegir les dades del deute per habitant, i comparar-ho amb municipis propers que amb impostos més baixos tenen superavit.

Pollença sempre ha tengut pèrdues a les "tuberies".

Pepe

Re: Visualitzam l'alta pressió fiscal que patim a Pollença (1)

Pepe | 14/11/2014, 18:40

"pressió" suposes mal, demà completarem l'article amb altre al que parlarem de despeses i després ja parlarem de les rebaixes aprovades inicialment.No obstant en referència al que dius del PIB i patrimoni no crec que Pollença sigui el cinqué municipi de les Balears en aquests conceptes i si que és el cinqué en el pagament de taxes.

"97153" les dades per nucli no les tenim. Aquesta comparativa surt de la liquidació decomptes enviada a Hisenda al 2013 i no es fa la distinció segon nuclis.
Qualsevol estadística és incompleta però aquesta comparativa és ja més del que ha fet l'equip de govern per presentar les seves propostes, ja que aquestes careixen de qualsevol analisi o estudi darrera.

No volem entrar en una carrera a veure qui promet baixar més impostos abans de les eleccions i el que demanam és a un tema tan important fer una anàlisi acurat i consensuat amb els tècnics per arribar a uns impostos i taxes més justs i progressius.

97153

Re: Visualitzam l'alta pressió fiscal que patim a Pollença (1)

97153 | 14/11/2014, 13:58

Ja que sembla que teniu dades: Aquesta pressió fiscal és uniforme als tres nuclis del municipi o hi ha diferències significatives?

Joan CC

Re: Visualitzam l'alta pressió fiscal que patim a Pollença (1)

Joan CC | 14/11/2014, 11:14

Pués va a ser que no... Alternativa està formada per gent normal, que té la seva, feina , estodia, té familia....
El que nosaltres proposam és bastant sencill, decidir les rebaixes fiscals amb consens amb les altres forces polítiques i amb els tècnics i tractant els imposts un per un. Pressió, si tens qualque estudi o informació que ens pugui ajudar , t'ho agrairem i ho publicarem

pressio

Re: Visualitzam l'alta pressió fiscal que patim a Pollença (1)

pressio | 14/11/2014, 10:09

bons arguments, veterà

JRV .

Articles

JRV . | 14/11/2014, 09:54

Camplementar l'article...tal volta , amb més de 100 empleats l'Ajuntament, i 4 cobraments exclussius, a l'Ajuntament se decideixin a fer aquest complement d'article...o tu mateix.

pressio

Re: Visualitzam l'alta pressió fiscal que patim a Pollença (1)

pressio | 14/11/2014, 08:15

Supos que complementareu l'article amb la renta per càpita per habitant, el PIB generat a Pollença i el patrimoni mitjà respecte aquests municipis que paguen menys.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb