URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La nostra solidaritat amb en Robert i en Marcel

Alternativa | 18 Novembre, 2014 23:12 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Ahir es va conèixer la notícia de que el jutge ha imposat una pena de 8 mesos de presó per atemptat contra l’autoritat i una multa de 240 euros per lesions a dos policies a Marcel i Robert. Per altre banda han estat absolts del delicte de desordres públics. Els dos es lliuren de la presó perquè la condemna és curta, però hauran de pagar la multa.
Aquests fets pels que son condemnats (no) succeïren el dia de la vaga general del 14 de novembre del 2012, ara fa dos anys. La vaga era en motiu de les retallades i les polítiques repressives en matèria social del Govern. El matí hi hagué un piquet unitari que recorregué els principals carrers de Palma organitzat per les forces anticapitalistes de l’illa. El piquet era del tot pacífic i tot succeïa amb normalitat fins que la policia va carregar la cua del piquet sense ni que la gent pogués reaccionar. Després de la càrrega, els mateixos policies varen agafar amb extrema violència (basta veure els vídeos on casi atropelles a Marcel mentre l’estan agafant entre uns quants armaris), i pensam que premeditadament, als companys Robert i Marcel.
El mateix dia hi hagué concentracions davant la comissaria de policia on foren retinguts i al llarg d’aquests darrers mesos s’han succeït una sèrie d’actes en solidaritat. Mentre, la fiscalia els demanava 4 anys de presó a cadascun. Una barbaritat fora de lloc. Una locura que només s’explica atenent al caràcter polític i repressiu del judici.
El pitjor de tot això no és la llargària o quantitat de la condemna, sinó la condemna mateixa. Els dos eren innocents. En cap moment ningú va atemptar contra l’autoritat en aquell piquet i per tant tampoc hi va haver possibles lesions a policies (repetim, basta mirar els vídeos). És més, com es pot lesionar i atemptar contra un policia quan et tenen agafat, tirat al terra i emmanillat?
Des d’aquí volem mostrar tota la nostra solidaritat amb en Robert i en Marcel i la nostra condemna més ferma a una justícia que no és tal. Una justícia que demostra dia a dia que només afecta als pobres o a les persones que lluiten per la dignitat del poble, dels treballadors o per la justícia social. Després voldran que creiem en l’estat de dret quan sembla més un estat repressiu.
Basta de repressió! Que la por que ens volen ficar i la ràbia que ens crema els intestins es reconverteixin en més lluita, més moviment i més transformació. Això és l’únic que aconseguiran. Que la lluita continuï fins aconseguir la justícia social!
Al primer vídeo podeu veure les detencions a partir del minut 5. Qui és el violent? Per què van agafar precisament a Robert i Marcel?

 

 

Comentaris

Alternativa

Re: La nostra solidaritat amb en Robert i en Marcel

Alternativa | 19/11/2014, 10:38

Protegir contra l'especulació no és car. La notícia del dia a la premsa és l'anul·lació per part del Suprem de les indemnitzacions per protegir el Vilà.

El Supremo anula la indemnización de 1,6 millones por la protección del Vilà
El alto tribunal reconoce únicamente como indemnizables los gastos generados por la redacción del proyecto de urbanización y las obras acometidas y no por los supuestos beneficios futuros

www.diariodemallorca.es/part-forana/2014/11/19/supremo-anula-indemnizacion-1-millones/977632.html#.WvF3ZidslYfZs44

El Tribunal Supremo avala la protección de El Vilà de Pollença tras años de litigios
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticias/part-forana/2014/138179/tribunal-supremo-avala-proteccion-vila-pollen-tras-anos-litigios.html

El Tribunal Suprem que anul·la les indemnitzacions per la protecció del Vilà de Pollença.
El TSJIB n'havia fixat per valor d'1.600.000 euros més interessos
www.arabalears.cat/balears/Tribunal-Suprem-indemnitzacions-Vila-Pollenca_0_1250875052.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb