URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Compres positives i consensuades no exemptes de dubtes i debat

Alternativa | 05 Desembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

En el Ple extraordinari celebrat ahir es va aprovar per unanimitat una modificació de crèdit per fer possible unes compres de patrimoni per part de l'Ajuntament. Alternativa per Pollença, després d'un intens debat intern vam votar favorablement.

El punt que es duia a votació era la modificació de l'expedient de crèdit per fer possible l'adquisició per part de l'Ajuntament d'un edifici i dos terrenys. El patrimoni que es decidia comprar és l'antic cinema Capitol, amb l'objectiu de rehabilitar-lo per fer-hi un cine-teatre; un terreny que limita amb el Pont Romà, per fer-hi una zona verda i un altre que llinda amb Can Escarrinxo per fer una sortida d'emergència obligatòria per llei (actualment aquesta sortida és a unsolar que té llogat l'Ajuntament per 4000 euros anuals), també es vol millorar el punt verd de la zona. La votació era d'un únic punt, o sigui, que no es votaven les compres per separat.

A Alternativa per Pollença després d'un intens debat hem decidit votar a favor.

En principi, la proposta feta per l'equip de govern respecte a les parcel·les ens semblava positiva, per una sèrie de motius:

 Pel que fa a l'adquisició de la parcel·la del Pont Romà, ens sembla necessari per protegir l'entorn natural i paisatgístic d'un BIC com és el Pont Romà i, de fet, ja vàrem presentar unes al·legacions a la revisió del PGOU i la seva adaptació al PTM per tal que no es pogués dur a terme la unitat d'execució allà prevista i que faria possible la construcció de fins a 20 habitatges. Ara mateix, aquest terreny si no és comprat per l'Ajuntament per fer-hi una zona verda d'ús públic, es podria convertir en la propera operació especulativa de torn.

 

Quant a l'adquisició de la parcel·la que llinda amb Can Escarrinxo, ho trobam una inversió lògica si no proposam una alternativa al final de la batalla dels moros i cristians, ja que es paguen 4000 euros anuals de lloguer (parcell·la vermella) i l'oferta de la parcel·la en venda és per 23000 (parcel·le negra) , pel que en sis anys estaria amortitzat. A més a més  la parcel·la també s'aprofitaria per millorar el punt verd de la zona.

 

En referència a la compra del cinema Capitol tot una sèrie de consideracions ens han fet dubtar i ens han duit a plantejar si havíem de donar suport o no a la proposta.

- En primer lloc, per les formes, que han estat absolutament precipitades. La primera notícia de les compres s'ens va donar a la comissió informativa prèvia al darrer ple ordinari però no ha estat fins la Junta de Portaveus d'aquest dimarts quan s'ens ha dit que el tema tirava endavant i que dijous de matí es faria el ple extraordinari urgent. Hem hagut de decidir si s'ha de fer una inversió gens menyspreable de diners públics, sense tenir tota la informació, estudis i calma que creim necessària per prendre bones decisions, i havent de mantenir la discrecció que se'ns va demanar pel fet d'estar negociant adquisicions i preus. Aquesta precipitació, també ens resulta complicada en un partit com el nostre, en què les propostes volem que siguin discutides, debatudes i valorades per l'assemblea, cosa que hem fet aquests dos dies.

- Per altra banda, també hem tengut dubtes sobre la conveniència de fer tal despesa pública, en un context de crisi, i tenint en compte el fet que no se'ns van acceptar les al·legacions que vàrem fer en el seu moment als pressupostos municipals. Per això una de les coses que hem fetes parlaramb l'interventor per tenir clara quina era la situació econòmica i si era el suficientment bona per afrontar la compra i posterior reforma del cine i la resposta va ser positiva, la liquidació del 2014 serà molt positiva per l'Ajuntament.

- També hi han tengut el seu pes els dubtes que se'ns generaven al voltant de l'adquisició del cinema Capitol, relatius a l'estat de conservació de l'estructura, la capacitat d'espectadors, la viabilitat arquitectònica (quant a accessibilitat i sortides d'emergència) i la futura gestió. Per això vam demanar abans del ple un informe de en Jaume Carbonero, l'arquitecte municipal. Aquest informe d'urgència assegura la viabilitat arquitectònica.

Finalment  hem condicionat el vot positiu al compromís que el futur teatre sigui de gestió pública i no vagi a ser privatitzada en cap cas.També hem obtingut aquest compromís per part del batle, cal dir que només l'auditori de Palma és de gestió privada.

En definitiva finalment l'Assemblea d'Alternativa hem valorat positivament el cinema Capitol,  perquè Pollença té una clara mancança d'espai públic per a la realització d'activitats culturals com concerts, teatres, conferències o projeccions, i l'adquisició del cine representa una inversió econòmica ben lluny del que costaria adquirir un solar i fer una obra nova, o dels més de 11 milions d'euros que es pensaven gastar amb l'Auditori d'en Moneo i a més s'ubica en un edifici que té una història, un encant i una tradició, situat en ple centre històric.

També ens agrairia resaltar el consens alcançat pels vuit grups municipals que garantitza que la legislatura que ve governi qui governi es farà la reforma del cinema Capitol.

Plànols del projecte original del cinema Capitol (al nostre perfil facebook podeu veure més plànols).

 

Comentaris

Margarita Amengual

Re: Compres positives i consensuades no exemptes de dubtes i debat

Margarita Amengual | 06/12/2014, 10:22

No he entes res de res de per què tots aquests anònims protesten per lo du capitol i demés, me fa la sensació que hi ha una pandilla de gent a l'aguait per intervenir a aquest fòrum i di beneitures amb l'ànim d'embullar i crispar-vos i fer-vos perdre el temps contestant-lis.
A jo me pareix be que se compri el capitol, a Pollença no ens fa falta cap auditori, ens basta bé amb un lloc en condiciions Per poder fer representacionns, cinema, teatre, concerts i està a cobri. Crec que u capitol es una molt bona opció.

Marina Llobera

Re: Compres positives i consensuades no exemptes de dubtes i debat

Marina Llobera | 05/12/2014, 18:44

Vist que hi ha alguns comentaris contra la meva família o contra mi, pens que hauré de dir un parell de coses. I me fa ràbia, no cregueu, perquè ara jo he de sortir aquí a defensar-me de les acusacions d'un, o dos, la poca credibilitat dels quals es mesura en el fet que no tenen el valor ni de donar la cara. Però en fi, de covards n'hi ha per tot.
Ara resultarà que Alternativa ha votat a favor de les compres de patrimoni perquè una d'elles és el cine i davall hi ha la casa de la padrina d'un dels seus membres (circumstancialment la cap de llista) i això li és beneficiós...? Una de dues, o curtor o mala fe. O no tenir ni idea de com funciona Alternativa.
La meva padrina té la propietat dels baixos perquè els compraren fent feina ja fa molts anys, hi ha viscut tota la vida i hi viurà fins que es mori i, si ella o mumare tenguessin cap intenció de fer negoci, ja l'haurien venut, (que aquell que diu que ningú ho pagaria, sàpiga que li han anat diverses vegades a pressionar-la per vendre). Evidentment que s'estimen més tenir damunt un pis segur que un edifici abandonat, és de sentit comú. Amem, tu que prefereixes tenir damunt ca teva? El valor que tenen els baixos, el tenen perquè són a la plaça, no perquè li reformin un teatre damunt. I ni la meva pradina ni mumare es volen desfer d'ells de cap manera, perquè no volen doblers, no se si podeu entendre que algú es mogui per altres valors que no siguin els doblers. Que hauran de vendre un tros de portassa per l'ascensor és quasi segur, i s'estimarien més no haver de fer-ho, però prefereixen lògicament vendre i tenir teulada segura, que no goteres.
Però tot això no té res a veure amb les decisions que prengui l'assemblea d'Alternativa, perquè si cada tema municipal que pugui tenir relació amb un membre de l'assemblea o alguns dels seus familiars (posem els 10 0 15 més propers, veig que incloeu cunyats...) ho hem de veure com a interessos personals, resultarà que no podrem decidir de cap tema que afecti d'alguna manera a més de tres-centes persones... També seria interessant, per fer un exercici, saber qui sou i veure amem si cap decisió municipal vos ha afectat d'alguna manera. Ah, no! Que no ho podeu dir... Quina llàstima!
Altres veig que obliden que la proposta de l'equip de govern, tirava endavant amb el vot de l'oposició o sense. És obvi, per altra banda, que si la proposta hagués estat nostra ho hauríem fet d'una altra manera, però no ho era. Se'ns va fer i havíem de decidir què votàvem en dos dies: ho vàrem discutir en assemblea, amb molt de debat i molt intens, com explica l'article. I hem pres aquesta decisió. Pensam que és la correcta. A l'expert en temes urbanístics, i que troba que el batle ens ha venut la moto, etc, queda convidat a la propera assemblea nostra per a que ens ho expliqui, i si és vera, no se preocupi, que actuarem en conseqüència. Cal recordar que les assemblees són obertes.
El que no entenc és per què aquests del pseudònim ens veniu a protestar per la nostra decisió a nosaltres. És evident que el vostre partit no és Alternativa, així que si teniu queixes li podeu demanar explicacions al vostre partit que ha votat el mateix, en cas que vos identifiqueu amb algun.
Me deman si tot això és l'efecte Moneo.

Salut i no vos faceu mala sang, que vos acurça la vida.

Maria

capitol

Maria | 05/12/2014, 18:34

S'ha de ser limitat.
Pq vos creis que el batle volia secretisme?

Com podeu pensarq ue el ple no s'hagues pogut fer dia 20 de desembre per exemple i no a les 24 hores de donar la informació?
Es evident que la propietat del capitol estava disposada a vendre.
Creis que l'any vinent no haguessin venut per una pujada d'imposts?

Creis que nosaltres hem de fer atropells per evitar imposts a la familia mes rica del poble?

Sincerament no entenc res

aclariment

Re: Compres positives i consensuades no exemptes de dubtes i debat

aclariment | 05/12/2014, 17:04

A la unitat d'execució discontinua del Calvari/pont romà solament es prevein 6 habitatges unifamaliars aillats i no 20 com deis. Vist lo vist no era més que un parany per poder fer un megociet amb el vostre consentiment. Vaja banyuts i fotuts

Miquel Sánchez

Re: Compres positives i consensuades no exemptes de dubtes i debat

Miquel Sánchez | 05/12/2014, 16:28

ha ha ha ha, fantàstic implicar na Marina amb la compra del Capitol, si l'operació Ca'n Febus li hagués sortit bé al batle ja tindríeu pinso fins a les eleccions,

Lluc

Capitol

Lluc | 05/12/2014, 16:21

Evidentment per la planta baixa, el negossi encara es mes rodo

Lluc

Capitol

Lluc | 05/12/2014, 16:19

Aqui l'unic que hi guanya son els propietaris
Capitol = pis de 250m
Estat: ruinos
Necessitat reforma total
Preu de reforma: no es sap. Tothom sap que l'obra vella es molt mes cara que l'obra nova

Possibilitat de pisos per part de la propietat: impossible a n'aquest preu

De 250 m en poden sortir 4 pisos de 75m
850. 000€ 4= 212.000€
Preu sense reformar per pis

Algu ho compraria amb els diners de la seva butxaca?

tranquil

Re: Compres positives i consensuades no exemptes de dubtes i debat

tranquil | 05/12/2014, 15:56

Son de la seva predrina per part de mare, i sa mare es filla única, i ella són dues germanes

tranquil

Re: Compres positives i consensuades no exemptes de dubtes i debat

tranquil | 05/12/2014, 15:54

Que vull dir, el que he dit que els baixos del capítol són de la família de na Marina. I això és un fet important, es lo mateix tenir damunt una ruïna o que hi fassin un teatre sobre tot pel valor dels baixos,....

Meam

Re: Compres positives i consensuades no exemptes de dubtes i debat

Meam | 05/12/2014, 15:17

Tranquil, que vols dir?

Pere

Re: Compres positives i consensuades no exemptes de dubtes i debat

Pere | 05/12/2014, 15:12

I Tot allo de la participació ciutadana i donar veu al poble i demanar que fer amb els seus doblers... On queda?
O quan vosaltres us va bé el que fa això ja no toca?

J Estrany

Re: Compres positives i consensuades no exemptes de dubtes i debat

J Estrany | 05/12/2014, 15:07

La zona verda se desclassifica a sol rustic i ja esta protegida i no te cap cost per l'ajuntament. Amb aquets doblers tudats se podria comprar la zona verda del Calvari.
Can Conill es un bon lloc per una sala o sales multifuncinals amb aparcament i espais. El Capitol es un lloc interessant pero inadequat per a un espai modern i poc funcional. Al final sortira carissim i amb males prestacions i molts d'inconvenients.
Seria més interessant com a Casa Consistorial o ferna habitatges socials

tranquil

Re: Compres positives i consensuades no exemptes de dubtes i debat

tranquil | 05/12/2014, 14:01

Home en favor de la transparència podríeu haver dit, que el pis d'abaix del capítol que no s'ha comprat es de la família de na Marina la vostra candidata, supòs que està ben contenta.

sempre igual

Re: Compres positives i consensuades no exemptes de dubtes i debat

sempre igual | 05/12/2014, 12:35

Visca la participació ciutadana que proposa alternativa, visca, visca,.....I la transparència i el debat, visca, visca,...

Pepe

Als trolls desquiciats.

Pepe | 05/12/2014, 12:20

Una mica d'arguments i coneixementsno estaria mal...D'especulació res de res, tot el contrari. En comptes de l'auditori d'en Moneo de més d'11 milions ( i a una obra nova sempre hi ha elevats sobrecostos) recuperam un patrimoni com el cinema Capitol que sinó acabaria en estat ruïnós i finalment en pisos. La parcel·la formava part de la unitat d'execució on es permetia construir per evitar pagar les indemnitzacions de les zones verdes del calvari. Ara es recupera el que era una zona verda. Si voleu embullar el podeu fer però el que vam decidir ahir els vuit grups polítics de l'Ajuntament i al nostra cas una vegada debatut, estudiat i consultat el tema a la nostra assemblea és just el contrari que especular, és salvaguardar el patrimoni comú paisatgístic i artístic.

J Estrany

Re: Compres positives i consensuades no exemptes de dubtes i debat

J Estrany | 05/12/2014, 12:03

Ni alternativa ni res, uns babaus de l'API del batle. Ni planificació ni participacio ciutadana. Tot amb nocturnitat i alevosia. Visca Podemos, no a l'especulació legal i mentidera.

tot queda en familia

Re: Compres positives i consensuades no exemptes de dubtes i debat

tot queda en familia | 05/12/2014, 10:17

I voltros podeu assegurar que ara no se construirà vora el pont romà??!!!, la parcel·la que se havia de construir mitjançant el conveni no era aquesta, per tant se pot seguir construint o se haurà de indemnitzar

Alternativa

Re: Compres positives i consensuades no exemptes de dubtes i debat

Alternativa | 05/12/2014, 10:13

Una bona notícia pel nostre patrimoni. Protegir l'entorn del Pont Romà era una de les al·legacions que haviam presentat a l'adaptació del PGOU

El entorno del Pont Romà pasará a ser municipal para evitar su urbanización
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticias/part-forana/2014/139421/entorno-del-pont-roma-pasara-ser-municipal-para-evitar-urbanizacion.html

tot queda en familia

Re: Compres positives i consensuades no exemptes de dubtes i debat

tot queda en familia | 05/12/2014, 10:13

Ni això, és sol rústic no es cap zona verda,.

Alternativa

Re: Compres positives i consensuades no exemptes de dubtes i debat

Alternativa | 05/12/2014, 10:13

"Tot queda en família" el que ens semblava una operació especulativa era el que es proposava a l'adaptació del PGOU que permetia construir a les parcel·les al costat del Pont Romà. El que s'està fent realment és una expropiació de mutu acord, una expropiació que s'havia de fer sí o sí. La taxació de la zona ha estat exactament igual a a altres zones verdes i en alguns casos els propietaris no han acceptat la mateixa i han anat a judici demanant més, a aquest cas si que han acceptat la taxació municipal.

Alternativa

Re: Compres positives i consensuades no exemptes de dubtes i debat

Alternativa | 05/12/2014, 10:07

El Ayuntamiento compra el cine Capitol como alternativa al fallido auditorio
Todas las fuerzas políticas municipales aceptan que se adquiera el histórico salón por un precio de 850.000 euros. El año próximo se convocará un concurso para su reforma y adaptación a la normativa actual de salas de espectáculos

www.diariodemallorca.es/part-forana/2014/12/05/ayuntamiento-compra-cine-capitol-alternativa/982017.html

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticias/part-forana/2014/139411/ajuntament-pollen-comprara-antiguo-cine-capitol.html

tot queda en familia

Re: Compres positives i consensuades no exemptes de dubtes i debat

tot queda en familia | 05/12/2014, 10:07

I ara no veis que la operacio especulativa de torn es la propia compra per part de lAjuntament duns terrenys que pertanyen al cunyat del batle i que si no shaguessin hagut dexpropiar? Amb aixo i la obra del capitol, vaja dos pelotazos que li heu donat al batle

Lluc

Capitol

Lluc | 05/12/2014, 09:06

S'hagues pogut construir can conill amb arquitectes municipals

Alternativa

Un bon titular

Alternativa | 05/12/2014, 00:25

Pollença: de l'auditori fallit de Moneo a la recuperació del cine del poble

L'Ajuntament compra l'antiga sala Capitol

www.arabalears.cat/premium/Pollenca-lauditori-Moneo-recuperacio-del_0_1260474194.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb