URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Sentència Villa Cortina

Alternativa | 13 Desembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

La sentència que anul·la la llicència de “Villa Cortina” confirma tot el que vam denunciar en solitari des d'Alternativa per Pollença respecte a aquesta construcció des de que es va concedir la llicència:

 Cortina a Formentor 1

 Cortina a Formentor 2

 Cortina a Formentor 3

 Legalitat formal  no real

Alternativa per Pollença vam ser a la passada legislatura l’únic partit que va denunciar en nombroses ocasions al ple i públicament les nombroses irregularitats de "Villa Cortina"  i la manca de voluntat política de fer complir la legalitat urbanística. Per desgràcia a pesar de la nostra insistència l’equip del govern del moment no va fer res

Des del principi es van succeir les irregularitats; un projecte de demolició presentat amb dos anys de retard, inici de les obres sense presentar el projecte d’execució, decret de paralització que va tardar 4 mesos en dictar-se i que no es va fer efectiu ... Es van cometre moltes irregularitats gràcies a la laxitud de l’Ajuntament que va facilitar que una obra que va estar fora de la legalitat la majoria del temps de la seva construcció s’acabés sense problemes. Una demostració de la manca de voluntat política part de l'Ajuntament d'evitar la degradació i destrucció paisatgística de la Península de Formentor com deixa en evidència sentència.

Per altra part és la segona ocasió en poc temps (la primera va ser l’esbucament de l’habitatge del Calvari), en que la Justícia deixa en evidència a l’Ajuntament a l’hora de donar certes llicències i que al primer cas ja ha tingut un alt cost per la totalitat dels ciutadans. A Alternativa consideram que s’ha d’analitzar i exigir les possibles responsabilitats dels tècnics i polítics implicats a aquestes llicències.

A l'enllaç podeu consultar la sentència, 54  pàgines on podeu llegir la història croinològica de totes les irregularitats comeses i que al final diu literalment:

"El Ayuntamiento de Pollensa procederá a restablecer la legalidad urbanística infringida mediante la demolición de lo construido y la reposición de los terrenos a su estado natural anterior  si es que las obras realizadas no fueren ahora legalizables o si es que la legalización no se interesa en el plazo legal correspondiente. "

 

 

 

 

Comentaris

Joan martorell

Un

Joan martorell | 15/12/2014, 23:19

Volia dir no havien fet les eleccions

Joan martorell

Un

Joan martorell | 15/12/2014, 22:22

Quand es va donar la lliçencia encara no gaviota fet les eleccions

un

Re: Sentència Villa Cortina

un | 15/12/2014, 22:18

La llicència del calvari, jo diria que és va donar a la 1era legislatura d'en Miquel oliver, però si me equivocat rectific i demana disculpes, però si es veritat, que crec que si, rectifica tu

Joan Martorell

Un

Joan Martorell | 15/12/2014, 22:10

No diguis mentides, ja que no dones la cara. Mira be quand es va donar la llicencia

un

Re: Sentència Villa Cortina

un | 15/12/2014, 20:58

Ah, hi va ésser a la teva legislatura, essent tu tinent de batle, i per tant ho vares votar, que es va donar la llicència de la casa que s'ha esbucat al calvari i que ara l'ajuntament haurà de indemnitezar

un

Re: Sentència Villa Cortina

un | 15/12/2014, 20:54

Darrerament Joan has tornat molt prim mirat,t'hem de recordar que quan tu governades en lloc d'un pacte amb el Psm vares elegir UMP i ASI.
Això ho diu tot

Joan Martorell

VILLA CORTINA

Joan Martorell | 15/12/2014, 19:14

Laura, jo també voldria conèixer el parer dels del PI, amb aquest i altres temes, emperò ja he desistit, PP i PI son el mateix. Basta veure qui es el “Jefe”, Jaume Font un “condemnant” per delicte electoral.

Laura

VILLA CORTINA

Laura | 14/12/2014, 11:58

"El batle que va ser qui va signar la llicència de Villa Cortina, comana a la seva cap de premsa (pagada per tots) una explicació que dona més fum que llum."

Si això és veritat, per dignitat, per responsabilitat, per educació, per legalitat, etc, aquí s'ha de prendre mesures molt serioses: anar als tribunals.

Senyors del Pi, si axiò és veritat, continuareu donant suport de governabilitat a PP? No se pot seguir així, i si se sigueix així, aquí hi ha complices

Alternativa

Re: Sentència Villa Cortina

Alternativa | 13/12/2014, 23:25

El batle que va ser qui va signar la llicència de Villa Cortina, comana a la seva cap de premsa (pagada per tots) una explicació que dona més fum que llum.

CAS CORTINA
Pollença intenta implicar el Consell a la llicència il·legal
Per pair l’ordre d’esbucament, el batle diu que Patrimoni no els advertí
www.arabalears.cat/balears/Pollenca-implicar-Consell-llicencia-illegal_0_1265873478.html

El Ajuntament de Pollença culpa al Consell del impacto del chalet de Cortina
h
ttp://ultimahora.es/noticias/part-forana/2014/12/12/139979/ajuntament-pollen-culpa-consell-del-impacto-del-chalet-cortina.html

El Ayuntamiento culpa al Consell de incumplir la Ley de Patrimonio en el caso del chalet de Cortina
La institución insular, entonces gobernada por el Pacto de Progreso, informó en 2008 de que no hacía falta un dictamen patrimonial previo para autorizar las obras de construcción de la vivienda

www.diariodemallorca.es/part-forana/2014/12/13/ayuntamiento-culpa-consell-incumplir-ley/984130.html

Alternativa

Re: Sentència Villa Cortina

Alternativa | 13/12/2014, 23:13

Es qüestiona l’actitud a l’expedient de Carbonero i Balaguer
www.arabalears.cat/premium/societat/actuacio-mes-beneida-Jaume-Carbonero_0_1265873497.html

"...El paisatge i fins i tot la legalitat no han importat, i ningú, llevat de Pepe García, d’Alternativa, s’ha atrevit a dir les coses pel seu nom. Ara tenim un terme amb el paisatge parcialment destrossat”, assegura aquest tècnic. Ahir, Alternativa per Pollença va reivindicar el seu paper d’única formació que no s’ha avingut amb ‘Villa Cortina’, en la qual va mostrar satisfacció per la sentència i va reclamar al Consistori que “estudiï denunciar els responsables d’aquest desgavell”, que inclou l’inici de les obres sense projecte d’execució o un decret de paralització que va tardar quatre mesos a dictar-se i que no es va fer efectiu”.

Pepe

Re: Sentència Villa Cortina

Pepe | 13/12/2014, 17:11

Totalment d'acord Laura, la millor forma d'informar i ser transparent és publicar les fonts primàries així tothom pot treure les seves pròpies conclusions. L'Ajuntament hauria d'haver estat qui publiqués aquesta sentència i respecte a la seva política informativa només cal escoltar el que va respondre el batle a les nostres preguntes al darrer ple o el que va dir a la tertúlia de la Ràdio. Pura i dura propaganda fonamentada en l'únic argument de que així es fa a altres llocs...

Laura

VILLA CORTINA

Laura | 13/12/2014, 12:00

Qui no ho tengui clar que lleguesqui la sentència. L'ajuntament fa el ridicul.
Per què el facebook de l'ajuntament de Pollença no en fa ressò de la noticia de Villa Cortina?
És una noticia molt important pel nostre municipi, no ho veu així n'Aina Vives?
Srs de Convergència, Lliga, Pi o com vos digueu (una ja se perd en tant de noms): vosaltres que li donau suport al PP, permeteu que se governi amb aquesta política de comunicació? El poble no tenim dret a sebre el que pasa, ha passat i pasarà amb aquest i altres temes? O només tenim dret a veure fotos quan hi ha un concert, una visita ilustre o una compra d'un edifci en ruines?
Prou de falta d'informació i prou de gastar doblers en "asesores"

Alternativa

Re: Sentència Villa Cortina

Alternativa | 13/12/2014, 01:07

Tant l'Ajuntament com el Consell podiam haver aturat aquesta obra.

L'Ajuntament de Pollença "s'espolsa" i culpa patrimoni històric d'haver-se desentès de les obres del xalet de Cortina

Una sentència del TSJIB estima el recurs interposat per l’entitat mercantil MASAMPE SL i revoca la llicència de l’any 2005 basant-se en criteris de protecció paisatgístics

www.arabalears.cat/balears/LAjuntament-Pollenca-patrimoni-dhaver-se-Cortina_0_1265273637.html

Pollença intenta implicar el Consell a la llicència il·legal
Per pair l’ordre d’esbucament, el batle diu que Patrimoni no els advertí

www.arabalears.cat/balears/Pollenca-implicar-Consell-llicencia-illegal_0_1265873478.html

Un casal a Formentor, sentenciat pel seu impacte en el paisatge
Es tracta de la residència d’estiu que es va fer Alfonso Cortina, expresident de Repsol

h
ttp://cat.elpais.com/cat/2014/12/12/espana/1418408847_901821.html

ib3tv.com/20141212_224071-el-tsjib-anul·la-la-llicencia-del-xalet-de-cortina-a-formentor.html
h
ttp://ib3tv.com/20141212_224071-el-tsjib-anul%C2%B7la-la-llicencia-del-xalet-de-cortina-a-formentor.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb