URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Replantejaments a partir de la sentència de Villa Cortina.

Alternativa | 16 Desembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Cal dir que després de la sentència en referència a Villa Cortina hem demanat a l'equip de govern, a l'igual que el PSM i PSOE, una reunió de la Junta de Portaveus  per analitzar les implicacions de la sentència i saber que pot suposar econòmicament per l'Ajuntament. En aquest moment sembla que el més lògic seria aturar les inversions que es volien fer amb el canvi de pressupost i que es van aprovar per unanimitat al darrer ple extraordinari. des d'Alternativa a més a més hem demanat que al cas de Villa Cortina i al de l'habitatge del calvari s'haurien de depurar les responsabilitats dels tècnics i polítics que van participar a aquestes dues llicències. Entre altres coses el batle ha d'explicar com va firmar la llicència de Villa Cortina, quan era batle accidental en substitució del que era el batle (en Joan Cerdà Rull).

De moment la resposta del batle ha estat que els tècnics i juridics estan estudiant a fons la sentencia de Villa Cortina,  aixi com revisant l' expedient administratiu de la llicencia. A més a més s'ha traslladat al Consell i Govern la sentencia i es vol fer una reunió amb  els representants de la propietat per tal d'analitzar les soluciona possibles, posteriorment es realitzaria la Junta de Portaveus amb els tècnics.

Per altra part ara que s'està fent el procés de  la revisió i adaptació del Pla General d'Ordenació Urbana al Pla Territorial  cal que l'Ajuntament tingui en compte la doctrina assentada pels Tribunals respecte del valor medioambiental de Formentor (tant a la Sentència que va anul.lar l´adaptació del PGOU al POOT, com ara la de Villa  Cortina). En base a aquestes sentències consideram que cal una reducció de volumetria i ocupació del terreny a les construccions de Formentor.

Informació a TV URXELLA sobre al vot favorable d'Alternativa per Pollença en relació a les propostes de compres de diversos immobles de Pollença en el passat Ple extraordinari de desembre.

Comentaris

joan fiol

valor cine capitol

joan fiol | 22/01/2015, 00:57

Me he fitxat en l'informe que heu penjat referent a la valoració realitzada per l'arquitecte municipal de l'immoble del Cine Capitol i vull fer un parell d'apreciacions:

1.- En cap moment indica la superficie del solar.
2.- Del dictamen emés es desprèn que no ha mesurat "in situ"l'immoble
2.- Crida l'atenció que el tècnic municipal hagi de recorrer a valors de mercat quand a l'Ajuntament té còpia de totes les escriptures de compra-venta que s'han signat, ja que es presenten per pagar les plusvalues.
3.- El valor d'una edificaió com la del cine capitol és menys de cero, ja que no compleix les mes minimes normatives d'estabilitatque avui en dia es requereixen, ni les pot complir, per la qual cosa entenc que el seu valor és el del solar menys les despeses de la demolició i posterior tractament de residus.

Pepe

Re: Replantejaments a partir de la sentència de Villa Cortina.

Pepe | 17/12/2014, 13:07

Es veu que el batle sap més que jutges i tècnics, igual que al seu moment quan va deicidir com batle accidental signar la llicència.

Joan Martorell

Cifre me indemnitlzacions

Joan Martorell | 17/12/2014, 00:21

Ido esta ben informat el Batle, haría de explicar a totumo per no tendremos que pagar indemnitzacions

Alternativa

Re: Replantejaments a partir de la sentència de Villa Cortina.

Alternativa | 16/12/2014, 22:19

L'oposició demana explicacions al batle per la sentència de Villa Cortina

Preveu que l'ajuntament haurà d'assumir indemnitzacions, que Cifre nega

www.arabalears.cat/xarxa_local/Grups-loposicio-explicacions-Villa-Cortina_0_1267673448.html

Pepe

Re: Replantejaments a partir de la sentència de Villa Cortina.

Pepe | 16/12/2014, 20:54

Es repeteixen preguntes i temes que ja han sortit i com hem comentat tal vegada no tenen cap sentit ara. La situació ha canviat totalment amb la sentència de Villa Cortina, les compres no s'han fet (només es va a aprovar un canvi pressupostari) i ara com hem dit a l'article ens hem de replantejar el tema.

No sé si el Capitol fa molts d'anys que es troba a la venda no, el que sí sé és que la seva oferta de venda registrada a l'Ajuntament ha estat ara.
Estaria bé que els comentaris que feu amb tant seguretat tinguissin darrera alguna cosa més que paraules.
Respecte al tema del secret de les adquisicions, ja vam comentar que la nostra discrecció dura des del dimart a les 20:00 a dijous a les 12:00.
I tornam a repetir; el tema fiscal afectava als propietaris però evidentment aquests pujarien el preu i per altra part les inversions no es poden fer amb un pressupost prorrogats com tenin en gener.

Pere C.

Capitol

Pere C. | 16/12/2014, 18:43

Voldria afegir al darrer comentari que el Capitol fà molts d´anys que està en venda per la propietat i si no l´havian pogut vendra era perque la seva adquisició era un mal negoci. A lo millor els batles i regidors dels darrers 50 anys en podrien dir qualque cosa de tot això.

El que també me costa entendra es el per què tan de secret amb l´adquisició?...se volia evitar un un debat públic? per motius fiscals, en aquest cas, de quí?.

Pepe

Re: Replantejaments a partir de la sentència de Villa Cortina.

Pepe | 16/12/2014, 18:42

Bones "Martí Cifre" com ja vaig dir al seu moment cap partit va considerar un mal preu 850.000 euros i al nostre cas que e lvam debatre en assemblea cap persona va veure que fos un mal preu.
Li vaig donar la raó al tema de que hagués esta bo tenir la taxació d'una societat de taxacio. No cal que entri a cap pàgina davant d'aquests dubtes vaig consultar el preu a dues immobiliàries i les dos m'han dit que el preu de 850.000 és per sota dels que ells tenien taxat el Capitol.

Al teu comentari mescles aquest preu amb el tema
de la rehabilitació del inmoble i el manteniment que pens que ja és altre tema.

Pens que l'informe de l'Ajuntament és prou més complet i elaborats que els raonaments que plantejes. Just avui l'hem scanejat per posar-ho a disposició de tothom a un article futur però ja que ha sortit de nou el tema el podeu consultar a l'enllaç, ja ens diràs on trobes que s'equivoca:

h
ttps://drive.google.com/file/d/0ByyuniOKtSjTWHRPYnZJUmw1YU1wWnN4cDBWTkFhbzNPWFc4/view?usp=sharing

De totes formes com hem dit la situació econòmica de l'Ajuntament canvia totalment després de la sentència de Villa Cortina i ara cal repensar el tema.

Martí Cifre

CAPITOL, UN MAL PREU DE COMPRA

Martí Cifre | 16/12/2014, 17:56

Villa Cortina apart, una consideració més en referència a la compra del Capitol:
Deis al vostre vídeo que l'oferta econòmica és bona: de veritat pensau això? De veritat tots els grups municipals pensen això?

Deia fa uns dies en Joan Martorell que haver fet una taxasió hagués estat el més correcte. Totalment d'acord. Comprar aquest edifici, amb l'estat en el qual està, per 850.000 € és una aberració. I que aquest preu vengui avalat per un informe d'un tècnic de l'ajuntament és, com a mínim, preocupant.

El raonament és senzill. L'immoble del Capitol te 230 m2. 850.000 € de compra, dividit per 230 m2 ens dona la xifra de 3.695' 65 € m2. Suma-li després imposts + rehabilitació del inmoble. Sense contar el que suposarà el manteniment (que no serà poc)

Entrau a les webs on venguin pisos i cases a Pollença i feis una mitja del preu mig de venda (aquí en trobareu bastants www.segundamano.es). Una vegada tret el preu mig, sobretot de vivendas on un pot entrar a viure sense necessitat de reabilitació, restau el preu de compra de metro quatrat del Capitol del preu mitjà que hàgeu pogut treure. Comparau i traieu conclusions.

Imagino que la immensa majoria no ha fet aquest exercici, d'aquí que parleu al vostre vídeo "d'un bon preu de compra". Doncs NO, no és un bon preu. El preu mitjà del m2 construït a Pollença actualment està entre 1800 i 2200 € m2, la qual cosa fa que el preu de compra del Capitol sigui, immensament abusiu.
El preu correcte del Capitol seria la mitat del preu anunciat, no més.

Salutacions a tots

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb