URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Demà t'esperam a la manifestació. No volem ser el femer d'Europa

Alternativa | 09 Gener, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Demà dissabte  els ciutadans de Pollença tenim l'oportunitat de manifestar-nos i protestar bé aprop  contra la importació de fems  per cremar a Son Reus. A les 16:15 farem "cotxada" a la plaça del monument a Pollença i  les 17:00 hores us esperam a l'inici de la Platja d'Alcúdia.

Cal mobilitzar-se, no us conformeu amb queixar-vos a la barra del bar, fer un twiter o donar-li al "me gusta" al facebook... L’alternativa existeix i hem de lluitar i acabar amb la relació de força que TIRME té sobre la política de gestió de residus a Mallorca que prioritza el negoci per damunt dels interessos general. 

 

 
Informació treta de NO VOLEM SER EL FEMER D'EUROPA

 

 • La voluntat d’importar residus europeus respon única i exclusivament a garantir els guanys de TIRME – empresa propietat de Enel Green Power, Iberdrola, FCC i Urbaser -que té la concessió del servei públic de gestió de residus. Un cop més, primen els interessos privats per sobre dels interessos dels ciutadans.

 • Son Reus té capacitat per cremar 700.000 tones de residus i ara no arriba a 400.000 tones. Amb els nostres doblers es paguen la construcció d’aquestes infraestructures i el procés d’incineració dels residus,sent la tarifa més cara de tot l’estat. Perquè pagam unes instal·lacions tan sobredimensionades?

 • Ara, a més, TIRME amenaça en pujar la tarifa si no s’incrementa el núm. de tones cremades. A Mallorca, quan més reciclam o menys residus generam, TIRME més ens cobra per incinerar! Per augmentar els seus guanys TIRME veu necessari importar i incinerar residus europeus. La lògica de TIRME és un sensesentit ambiental i econòmic per a la societat.

 • Se sotmet així als ciutadans a greus impactes derivats de la importació, transport i incineració d’aquests residus. Amb això, a Mallorca, en comptes de veure el fems, els respiram:

 • emissions vinculades al transport dels residus: per mar i per carretera

 • despeses de construcció i manteniment d’infraestructures per a la logística del procés

 • emissions contaminants vinculades a la incineració: CO2, composts nitrogenats, dioxines i furans, generació de cendres i escòries, renou i impacte visual.

 • El Consell de Mallorca utilitza eufemismes propis del pervers negoci dels residus per confondre’ns: combustibles sòlids renovables, exportació de serveis ambientals, valorització energètica…TRADUÏT: ens duran fems d’Europa a cremar aquí, TIRME produirà energia que vendrà a Endesa (propietat de ENEL) i així engreixarà els seus comptes de beneficis.

 • Les cendres són un altre element de negoci. Les empreses constructores (FCC, perquè no?) elaboren materials de construcció utilitzats en obres públiques que tornam a pagar nosaltres. I què passa amb les escòries? el PP preveu també possibilitar la seva utilització per a “regenerar” espais ambientalment degradats…Cendres en obres públiques i pedreres plenes d’escòries, quina postal.

 • TIRME i Consell de Mallorca dediquen grans esforços i inversions a màrqueting verd, publicitat i propaganda de les seves activitats “sostenibles”. Diners per fonamentar un engany que ningú s’empassa.

   

  Per tot això i perquè NO ENS CONVERTIREM EN EL FEMER D’EUROPA, rebutjam aquesta proposta política irresponsable, irreverent i perniciosa.

Descarrega de residus al Port de Alcudia.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb