URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

De la imputació del batle

Alternativa | 19 Gener, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Des d'Alternativa per Pollença esperam la reunió de la Junta de Portaveus per tractar la denúncia per presumpta prevaricació del batle. No compartim la destrucció del paisatge que defensa el denunciant i alguns dels seus testimonis, i esperam explicacions, especialment, del punt de la denúncia que fa referència a la disciplina urbanística, on parla de la concessió de "dispensaciones", en referència a les infraccions urbanístiques i la falta de control de la legalitat urbanística. En el cas de que s'imposin mesures cautelars al batle demanarem la seva dimissió.


Els fets

Com sabeu, el Jutjat d'Instrucció 1 d'Inca ha obert, a instàncies de la Fiscalia, diligències prèvies per un presumpte delicte de prevaricació al batle. Les diligències parteixen d'una denúncia davant de la Fiscalia del misser Leopoldo de Miguel, i després d'haver escoltat la seva declaració i la de diferents testimonis es fixarà data per a la declaració del batle com a imputat.

L'acusació està relacionada amb el desenvolupament del plantejament urbanístic del PGOU i el no desenvolupament de la Urbanització del Vilà. El misser acusa al batle de paralitzar premeditadament el desenvolupament de la urbanització amb la intenció de cobrar un 15 per cent d'aprofitament, que el denunciant considera una plusvàlua inventada. L'acusador també manifesta que cap dels regidors que han governat Pollença des de l'entrada en vigor del PGOU a 1990, excepte el batle, va sol·licitar el 15 % de l'aprofitament, conscients de la inactivitat manifesta en el desenvolupament del plantejament general.

A la denúncia també es parla de les urbanitzacions de la Font i Formentor, arribant a dir que a Formentor es va anular el pla especial, deixant sense possibilitat de parcel·lar les finques existents, per no atendre la petició del 15%.

També es parla a un paràgraf de la falta de control de la legalitat urbanística i el volum d'infraccions urbanístiques i «dispensaciones»que es concedeixen. I és al final d'aquest paràgraf quan s'aconsella citar a ciutadans perquè es puguin pronunciar sobre aquesta situació de descontrol i abandonament.

Davant de la denúncia, en referència a l'aprofitament del 15 per cent, el batle defensa que és el que correspon a la cessió de terrenys a l'Ajuntament preceptiva per al desenvolupament de qualsevol urbanització en compliment de les lleis vigents.

La nostra opinió amb la informació que tenim de moment.

El primer que hem de dir és que el batle s'ha compromés a fer una Junta de Portaveus per tractar aquesta denúncia, i que esperam que a la mateixa se'ns pugui donar més informació i aclarir els dubtes que tenim en aquest moment.
El misser Leopoldo de Miguel ha posat diferents denúncies contra l'Ajuntament i al manco les que recordam les ha perdudes. A la darrera, precisament, vam coincidir i va ser en la denúncia de les llicències de Cala Molins (UNAC33), amb la diferència que ell posava la denúncia per raons particulars: tenia un habitatge a la zona, (veure article Ultima Hora); i nosaltres i el GOB contra l'atemptat paisatgístic que va suposar esbucar Can Colom i els pins del seu entorn. Evidentment diferim totalment de la visió urbanística del sr Leopoldo de Miguel, que a la denúncia defensa la total urbanització del Vilá, desenvolupament de la Font o parcel·lar les finques de Formentor... Ens sembla una aberració que al 2015 encara hi hagi gent que vulgui continuar amb la destrucció d'un dels nostres patrimonis fonamentals com és el paisatge. Ja és suficientment depriment i negatiu veure el que s'ha fet a Villa Cortina, la Font, el Putxet de Gotmar o el propi Vilà ... El camí que hem de seguir és just el contrari protegir el nostre paisatge i, a més,  ara amb la sentència en referència a Villa Cortina, l'Ajuntament té una eina per evitar qualsevol edificació "que trenqui l’harmonia del paisatge”. Evidentment, que en Rafel Morro sigui citat com a testimoni (una persona que ha destacat per defensar exclusivament els seus interessos i amb actuacions contràries als bens i serveis públics) no ens transmet cap confiança en aquesta denúncia.

En referència al centre de la denúncia, el tema concret de l'aprofitament del 15%, hem fet algunes consultes i sembla que el que defensa el batle i els serveis tècnics de l'Ajuntament és vàlid i que la denúncia no té raó. No obstant això, seria un dels temes que esperam que a la Junta de Portaveus els tècnics ens expliquin amb més detall i arguments jurídics. Un tema sobre el que esperam que aclareixi i aporti proves el denunciant o el seus testimonis és que l'anul·lació del pla especial de Formentor tingui alguna relació amb la petició del 15% de l'aprofitament

El tema més greu de la denúncia per a nosaltres és el que només es troba a un paràgraf prou desmanegat i de forma diluïda, i és el que fa referència a la disciplina urbanística, tema realment clau si parlam d'urbanisme a Pollença i que sí que coincidim amb el denunciant en què hi ha hagut una situació de descontrol durant anys, tot i que aquesta situació no afectaria exclusivament a l'actual batle, contra el que es dirigeix la denúncia. Un punt que ens sembla molt greu dins aquest apartat és el que parla de la concessió de "dispensaciones" en referència a les infraccions urbanístiques i la falta de control de la legalitat urbanística. Esperam veure quines proves o informació aporten el denunciant i els seus testimonis en referència a aquest tema.

En el cas de que s'imposin mesures cautelars al batle, i passi a ser inculpat, demanarem la seva dimissió , ja que a proposta nostre el ple municipal va aprovar al març de 2010 una sèrie de mesures anti-corrupció. Entre les que es trobava donar de baixa de manera cautelar dels grups municipals i dels seus partits a qualsevol regidor inculpat (imputat amb mesures cautelars) per part de fiscalia, un jutge o magistrat en delictes relacionats amb la corrupció, prevaricació amb finalitats de lucre, tràfic influències, enriquiment injust amb recursos públics o privats, malversació i apropiació de cabdals públics i suborn, racisme, xenofòbia o violència de gènere.


Divendres us esperam a les 20:00 hores a Can Llobera a la presentació del llibre "Manifest contra el desencís".

Comentaris

Joan Martorell

Documentat

Joan Martorell | 20/01/2015, 22:26

No contestare aqui no dona la cara i s'amaga derrea l'anonimat. Com vaig dir al meu escrit esperava aquesta cançoneta. Es la tipica

Gustet

Re: De la imputació del batle

Gustet | 20/01/2015, 20:20

Idò hi haura dos POsar

Alternativa

Re: De la imputació del batle

Alternativa | 20/01/2015, 18:46

Ens diuen que el candidat serà en Martí Roca. Divendres veurem

Alternativa

Re: De la imputació del batle

Alternativa | 20/01/2015, 17:21

«El Pi de Sant Antoni no sería lo mismo con un gallo de atrezo»
h
ttp://ultimahora.es/noticias/part-forana/2015/01/20/142489/sant-antoni-seria-mismo-gallo-atrezo.html

La festa no seria igual, seria millor. No hi ha cap necessitat de posar un gall viu dins la senalla.

Laura

PI

Laura | 20/01/2015, 16:26

He visto algún cartel que anuncia la presentación del candidato del PI para este viernes pero no anuncia quien es. Alguien sabe quién será el candidato de este "partido"?
Gracias

Bernat

Re: De la imputació del batle

Bernat | 20/01/2015, 12:36

Qualsevol persona, amb euros i major o menor grau de mala fe, pot posar una denuncia per qualsevol cosa i provocar la imputacio de tercers. En el cas de representants publics es extremadament facil de aconseguir. I si a mes son gent activa i que no s'amaga davant els fregats i els poders factics, mes encara.
Tenim dos casos en marxa: en Pepe i en Tomeu.
Tot i les diferències en fons i formes, les similituds tambe hi son: oportunisme i ganes de fer mal possiblement a les dues persones mes actives d'aquest ajuntament dels darrers deu anys.
Dona per reflexionar, i sobre tot per ercar l'origen i motivacio de les persones que hi ha al darrera. Al final es veura que son del mateix grupuscul.

jrv

i venga anònims

jrv | 20/01/2015, 10:31

No se quina justifìcaciò pugui haver perque en un sistema que estimula i fins a cert punt garantitza la llibertat d.expressiò, massa gent de forma segurament compulsiva segueix fent comentaris de forma anònima...per a mi en general hi ha un bon component de covardia....en general. Entenc que en certs casos hi pugui haver motius de 'força major', però excepcionalment, no per norma...

documentat

Re: De la imputació del batle

documentat | 20/01/2015, 07:51

Martorell hauries de consultar un advocat i t'explicarà que la imputació és perquè una persona tengui el dret a defensar-se. Molts acusats per denúncies demanen explicitament ser imputats per poder-se defensar. Te documentes primer i després xerra lo que vulguis.

Joan Martorell

EL P.I. AMB LA SEVA SALSA

Joan Martorell | 19/01/2015, 21:12

El P.I. (PROPOSTA PER LES ILLES), ESTA EN LA SEVA SALSA
A partir d’ara el P.I. es trobarà en la seva salsa. Aquest partit, provinent de la desapareguda Unió Mallorquina, està acostumat a tenir a casa seva responsables polítics imputats, el mes rellevants, ja empresonats.
Segons he llegit a U.H., el Jutge ha imputat al Batle de Pollença, per prevaricació urbanística degut a la paralització de la urbanització EL VILA, segons denuncia presentada per l’advocat Leopoldo de Miguel.
El P.I. es la nova marca de U.M., per mi es clar, per molt que el vulguin disfressar. Càrrecs importants d’aquest Partit, han estat dirigents de U.M., per exemple, el Sr. Meliá.
Estan acostumats a manejar-se dins la prevaricació, la corrupció, el frau electoral (Jaume Font), etc. Segurament no hi han participat ( excepte Jaume Font, que va esser condemnat) emperò l’han viscuda de a prop. Coneixen de primera ma aquestes tèrboles aigües.
Ara veurem com es comporten d’avui endavant, els Regidors del P.I., segurament faran servir la cançoneta de que cal aplicar la presumpció de innocència, esperà a que el Jutge es pronuncií, etc. etc.
Lo cert es que el Jutge ha imputat al Batle, als qui Ells (El P.I.) donen suport i rendeixen pleitesia.
A partir d’ara el discurs del P.I. a Pollença, el dirigirà personalment el Sr. Jaume Font, per l’experiència acumulada, amb casos com aquestos i altres paraescuts.
Recordar que quant un Jutge imputa, basant-se amb una denuncia o investigació de la Fiscalia , abans de imputà, estudia la documentació o denuncia rebuda i si veu possibles delites, procedeix a efectuar la corresponent imputació.
Voldria, per el bé de l’ imatge de Pollença, ja bastant deteriorada amb casos que tots coneixem ( Toni Oliver, Joan Cerdá Rull, Miquel Ramon (Mitchel), que el Jutge una vegada escoltats el testimonis i al Batle com a imputat, repeteixo , sempre segons l’ informació del Diari U.H., no hi vegi cap tipus de delicte, perquè si no, Pollença, a ulls dels qui mos visiten, pareixerà un niu de polítics corruptes.
Joan Martorell
Pollença 18 de gener de 2015.

Juan

Re: De la imputació del batle

Juan | 19/01/2015, 13:28

Esta denuncia no se donde acabará, lo que si estoy seguro es de la mala intención del/los que la ha/han puesto.
Parece que estos señores no pierden oportunidad en intentar hacer daño a cuantas personas no bailen el son que cantan.
Veremos que explica el alcalde y que dicen los técnicos. Y espero que el Vilà no se urbanice más. Solo faltaría eso ahora...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb