URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El futur és al carrer

Alternativa | 24 Gener, 2015 00:31 | facebook.com twitter.com

 Aquest és l'escrit del nostre regidor en Pepe García al llibre del Manifest contra el desencís.

És evident que ens trobam en un període històric de capitalismes sense límits ni control i si parlam de l'estat i les Balears amb uns governs del Partit Popular que han anat més lluny que mai en el seus atacs als fonaments del nostre precari estat del benestar, en els seus atacs als drets dels treballadors, les dones i el medi ambient. S’han succeït les lleis repressives, les limitacions a la justícia, les mesures recentralitzadores… La llista de disbarats és interminable i tot en un ambient més que propici amb una crisi econòmica, política i social brutals, un neoliberalisme desbocat i uns mitjans de comunicació controlats.

Davant aquesta situació és clar que s'ha de reaccionar i la reacció no passa simplement per derrotar electoralment al Partit Popular i al cas de les Balears reeditar un tercer “Pacte de Progrés”. Cal aprofitar la situació actual, amb una crisi evident del règim sorgit de la transició on han sorgit moviments socials que han plantejat alternatives reals i concretes; 15M, indignats, Plataforma d'Afectats per la Hipoteca...I al cas de les Balear la impressionant mobilització social que ha hagut en defensa de l'educació pública.

La democràcia comença pel més proper; amb candidatures directament controlades pels ciutadans, democràcia entre iguals radical i senzilla com es feia a les polis gregas, les comunes medievals i els soviets. Autogovern sense diferència entre governats i governants. S'ha de canviar totalment la forma de funcionar dels partits tradicionals; amb disciplina piramidal i professionals de la política. Hem de fer política d'una forma exemplar, ,fonamentada en la ideologia, amb paciència i amb una visió que vagi més enfora del curt termini de les eleccions. Si parlam de política institucional, pens que el camí a seguir és el que han fet i fan les Candidatures d’Unitat Popular (CUP) a Catalunya, actuant de forma assambleària i oberta al nostre espai de decisió quotidià i més pròxims: els ajuntaments. Necessitam la participació ciutadana fonamentada en la informació, transparència i comunicació, on tothom pugui participar en la mesura de les seves possibilitats i de la seva voluntat. Una democràcia radical amb assemblees obertes. Els càrrecs han de ser rotatius i a les ordres de l’assemblea, sense dirigismes, òrgans de poder interns i burocràcies absurdes que releguen als militants a simples quotes.

El futur de l’esquerra passa per les iniciatives al carrer fora de les estructures dels partits i sindicats clàssics que demanen una nova visió política de les coses: lluites relacionades amb educació, sanitat, habitatge, hipoteques, etc.El partit és secundari, el més important és la base i el moviment, cal aconseguir una transformació social. La part institucional ha d’estar al servei dels moviments socials. Cal prendre les institucions no per gestionar i representar sinó per fer política i democràcia. Transformar les institucions des de la insumisió com moviment contrainstitucional A les institucions hem de fer d'altaveu dels moviments, i a més trencar el discurs tradicional dels partits. Cal fer de catalitzadors de la lluita al carrer i que la gent s'animi a autorganitzar-se. Cal facilitar la creació d'espais oberts de pensament crític i sòlids i duraders. Cal polititzar tot el que s'ha despolititzat i que la gent recuperi l'interès per participar.

La presa de les institucions s'ha de mantenir en un estat d'agitació continua, sense l'acció popular, els projectes institucionals no poden fer front a un context econòmic i polític hostil. Les candidatures abans que un projecte de partit han de ser candidatures de moviment expressió d'una ciutadania propensa a generar continuament noves demandes. Per canviar les coses de bons i de veritat necesssitam una base popular forta i organitzada darrera. Hem de fer feina per construir, ampliar, reforçar aquesta base i tenir clar que el partit és un instrument, un mitjà, mai un fi en si mateix. La política institucional és necessària però la mobilització social és imprescindible, si realment volem canviar el sistema. El fonament de la democràcia radical és que la majoria de la població sigui activa i es trobi disposada a l'autogovern.

O la democràcia surt fora de si mateixa en una vida ciutadana activa o es converteix en un formalisme jurídic que a ningú interessa. Els espais d'autogestió i gestió ciutadana directa són necessaris per a l'exercici democràtic al marge dels governs locals. Perquè només hi ha una manera de canviar les coses: organitzant-nos. En fi, davant el panorama actual, només hi ha una alternativa, l'alternativa som tots noltros. Junts. Organitzats. Combatius. És hora que governi el poble, de la unitat popular, és l'hora d'entre tots construir l'alternativa.

No esperem, doncs, que els altres ho facin per nosaltres. Tanca el llibre surt al carrer, és el moment de confrontar el que ens limita i de construir el que volem. Aixeca-te ens veurem al carrer.

fotografies d'en Biel Perelló de la presentació del llibre ahir a Can Llobera.

Comentaris

Garci

Re: El futur és al carrer

Garci | 27/01/2015, 14:47

I encara ho veu normal tot plegat. Buf!

No us perdeu la notícia. No té desperdici:

Una presidenta del PP, de copas con el pequeño Nicolás

La líder del PP de Pollença posó junto al joven con la acreditación de la Convención del PP

La popular trató por todos los medios de colarse en la zona VIP para lograr la imagen

Tras la foto, la mujer decidió quedarse varias horas bromeando con el veinteañero

www.elmundo.es/loc/2015/01/27/54c678feca4741160d8b458a.html

Maria

Presidenta del PP de Pollença amb el pequeño Nicolás a Madrid

Maria | 27/01/2015, 13:20

Amb noticies com aquesta, el que queda clar es que les “Noves Generacions” de Pollença voles ser igual que aquest personatge. Es això el que ens mereixem els joves de Pollença. Afortunadament, hi ha alternativa... Patètic!

www.elmundo.es/loc/2015/01/27/54c678feca4741160d8b458a.html

Maria

Presidenta del PP de Pollença amb el pequeño Nicolás a Madrid

Maria | 27/01/2015, 13:20

Amb noticies com aquesta, el que queda clar es que les “Noves Generacions” de Pollença voles ser igual que aquest personatge. Es això el que ens mereixem els joves de Pollença. Afortunadament, hi ha alternativa... Patètic!

www.elmundo.es/loc/2015/01/27/54c678feca4741160d8b458a.html

Pepe

Re: El futur és al carrer

Pepe | 26/01/2015, 22:47

Bé "Malena" és una opinió respectable. Els vuit partits amb representació municipal és evident que no pensam igual i tampoc les immobiliàries que tenien a la venda el cinema o l'informe fet per l'arquitecte municipal. Per un preu raonable tendrem una bona sala per les activitats culturals que fa l'Ajuntament mes a mes i haurem conservat una part del patrimoni i història de Pollença i tot per la dècima part del cost de l'Auditori d'en Moneo.

Malena

CAPITOL

Malena | 26/01/2015, 18:42

Acab de veure les fotos del cinema Capitol. Queda més que patent que el que hem comprat és una ruïna, carísima i que ens constará una doblerada reconstruïr i mantenir.
Crec que vos heu equivocat tots amb aquesta compra. Lo futut és que ho haurem de pagar tots.

jrv

Un somrriure com a mínim...

jrv | 26/01/2015, 17:21

Molt bon comentari Pepe, amb tots els respectes, crec que Tomeu Cifre hauría d'haver inclos al cap de llista del PI directament a la llista del PP...

Pepe

Re: El futur és al carrer

Pepe | 25/01/2015, 16:07

Observant el que ha passat a Pollença amb el P.I. crec que podem saber fàcilment el que passarà si el PP necessita el suport del P.I per governar i com el faria. Res podem esperar d'un partit que presenta com candidat al govern a l'únic polític en actiu condemnat per delicte electoral. Respecte al candidat que presenten a Pollença crec que é smolt proper al batle en formes i fons, de fet pens que el batle confia més en ell que en la majoria dels seus regidors o membres del seu partit.

Joan Martorell

El Discurs de Marti Roca (P.I.)

Joan Martorell | 24/01/2015, 23:47

EL PI DE SANT ANTONI NO ES EL P.I. DE MARTI ROCA
“El Pi de Pollença, com el Pi de Formentor o el de Sant Antoni, és un arbre fort, amb unes bones arrels que creix amb força cap el futur. Un Pi que representa la tradició, els nostres orígens i la nostra llengua i cultura.”
Aquestes son exactament les paraules de cloenda del discurs que pronuncià el passat divendres , dia 23 de gener, el candidat del P.I. (Proposta per les Illes) a la seva presentació.
Els catòlics diuen “no tomarás el nombre de Dios en vano”, i com agnòstic que som, emperò Pollencí de soca a arrel, no li permet que empri el Pi de Sant Antoni, que si bé es veritat que representa les tradicions del nostre poble, no te res a veure amb el P.I. que ell representa.
Que els pins, son arbres forts, sens dubte, que el P.I. sigui un arbre fort, ja es més discutible, les seves arrels no son fortes, tot al contrari, febles, podríem dir, que podrides, provenen dels ciments de la corrupció, de la prevaricació, del amiguisme i si afegim lo que sempre record a la ciutadania, dels condemnats per frau electoral.
No representa les nostres “arrels”, ja que les arrels dels ciutadans de Pollença son sanes, i volien créixer sanes i fortes, emperò les arrels del P.I. (que ara estan empresonades) truncaren les nostres esperança’s, les nostres aspiracions de aconseguir un futur millor, a canvi de aconseguir-lo només per Ells.
Joan Martorell
Pollença, 24 de gener del 2015

Alternativa

Re: El futur és al carrer

Alternativa | 24/01/2015, 18:35

Ja tenim tres candidats oficials; na Marina, en Tomeu Cifre (PP) i ahir en Martí Roca (PI). Els ciutadans decidiran si volen més del mateix o un canvi de bons i de veres.

Alternativa

Re: El futur és al carrer

Alternativa | 24/01/2015, 08:24

Una bona notícia. Estam orgullosos d'haver participat a aquesta iniciativa

16.548 firmes per tenir cura del territori per llei
El GOB registra els avals per tramitar la Iniciativa Legislativa Popular
www.arabalears.cat/premium/societat/firmes-cura-del-territori-llei_0_1291071044.html

Alternativa

Re: El futur és al carrer

Alternativa | 24/01/2015, 08:22

Publicarem un article comentant les explicacions i fets de la comissió informativa d'ahir.
Els intents de condicionar l'activitat política municipal per part d'en Rafel i Joan Morro amb denúncies infundades són inadmissibles.

Alternativa

Re: El futur és al carrer

Alternativa | 24/01/2015, 08:18

El misser del batle va ser prou convincent al mostrar la inconsistència del motiu principal de la denúncia, la presumpta prevaricació pel 15% d'aprofitament. En referència al tema de la disciplina urbanística a la denúncia no hi ha més que el paràgraf que ja vam comentar al seu moment.

El batle de Pollença demana que s’ajornin les declaracions dels testimonis
Durant la reunió, aglapiren el fill d’un dels testimonis i suposat instigador de la denúncia, que presumptament gravava els edils mitjançant un telèfon mòbil
www.arabalears.cat/premium/societat/Pollenca-demana-sajornin-declaracions-testimonis_0_1291071047.html

Alternativa

Re: El futur és al carrer

Alternativa | 24/01/2015, 08:06

Esperpèntica i lamentable actuació d'en Joan Morro (fill d'en Rafel Morro) ahir intentant gravar mig amagat la comissió informativa.

La Policía Local 'caza' al hijo del empresario Rafel Morro espiando al Consistorio de Pollença
h
ttp://ultimahora.es/noticias/part-forana/2015/01/24/142812/policia-caza-hijo-del-empresario-rafel-morro-espiando-consistorio-pollen-a.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb