URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Na Bel Cerdà denúnciada per prevaricació

Alternativa | 25 Gener, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

L'Assemblea de Docents ha presentat una denúncia per prevaricació contra la Sra. Isabel Cerdà Moragues, directora general d'Ordenació, Innovació i Formació Professional per la resolució dictada el passat 28 de juliol per la qual s'aprovava de forma massiva el TIL a tots aquells centres que l'havien rebutjat, un 70%, segons dades de l'Assemblea, sindicats, directors i inspectors.

No sabem si la denúncia prosperará però el que tenim clar el que la seva gestio política ha estat nefasta i que el seu comportament ha estat totalment inmoral. Na Bel Cerdà és l'únic càrrec supervivent de l'équip del primer conseller d'educació, en Rafel Bosch. Na Bel Cerdà ha estat capaç de tot per aferrar-se a la cadira, no va dimitir quan en Rafel Bochs va ser cessat, és més va canviar de direcció i no li va importar ser la màxima responsable d'un projecte tan desastrós com el TIL, tampoc va dimitir quan va ser cessada l'anterior Consellera d'educació, na Camps.Tot val per la cadira ... a més a més aquesta senyora, com funcionària (mestra)  cobrarà quan deixe el seu càrrec l'iincrement, que és conegut popularment com nivell 33 significa la consolidació d'un complement de 968,75 euros mensuals. Això no significa que es cobrin 968,75 euros més de forma mensual sinó el complement que es percebia anteriorment canvia i l'import augmenta fins al valor que he dit, tal i com s'explica en aquesta notícia del Diari de Balears. Al ple d'octubre es va aprovar la nostra moció que entre altres coses demanava el cessament de na Bel Cerdà.

Aquest és el comunicat de l'Assemblea de docents:

 

A parer de l'Assemblea, l'encara ara directora general Cerdà es va excedir en l'ús de les seves competències i atribucions perquè va dictar una resolució que afectava tota la comunitat educativa. És més, des de l'Assemblea es denuncia que aquesta resolució vulnera fins i tot el mateix Decret TIL (15/2013), segons el qual hi ha d'haver un procés participatiu i de col·laboració en les decisions, a més de la flexibilitat i adaptació a la realitat social de cada centre. 

L'Assemblea acusa la directora general Cerdà de dictar una ordre injusta i arbitrària, que vulnera l'article 27 de la Constitució segons el qual es consagra el dret de la comunitat educativa a prendre part dels processos de decisió i contradiu la Llei Orgànica d'Educació que obliga a respectar l'autonomia de centre i a fomentar els processos participatius. De fet, els claustres són els responsables d'aprovar o no els aspectes didàctics i educatius dels projectes de tractament integrat de llengües. Per contra, la consellera Cerdà pretenia obligar els centres a aplicar un projecte lingüístic diferent de l'aprovat per la comunitat educativa. 

A més, segons el Reglament d'Ordenació dels Centres -ROC-: «Els centres elaboraran el projecte educatiu tenint en compte el context socioeconòmic i cultural del centre, les necessitats educatives específiques de l’alumnat, les directrius i propostes establertes pel consell escolar, les propostes realitzades pel claustre i les aportacions de les associacions de pares i mares d’alumnes (...)» 

L'Ordre dictada per la DG Isabel Cerdà, deia així: 

«1. Informar els centres docents públics de les Illes Balears que, en data 31 de juliol de 2014, no disposen d’un projecte de tractament integrat de llengües aprovat, que durant el curs escolar 2014-2015 han d’aplicar transitòriament el projecte de tractament integrat de llengües elaborat per la Comissió de Coordinació Pedagògica, conforme a la normativa i amb l’informe d’adequació del Departament d’Inspecció Educativa, fins que comptin amb un projecte aprovat així com s’estableix a l’article 6.3 de l’Ordre de dia 9 de maig de 2014.» 

Cal recordar que la mateixa Administració, mitjançant el dimitit director general Miquel Deyá, va reconèixer que no era una resolució adequada el passat 17 d'octubre de 2014 «Es pot considerar que, en alguns aspectes, el contingut de la Resolució de la directora general d’Ordenació, Innovació i Formació Professional de dia 28 de juliol de 2014 és de caire normatiu i més propi d’un reglament. Per això s’entén que no s’ha seguit amb el procediment adequat per a la seva aprovació i s’estima oportú deixar aquesta Resolució sense efecte.»

Na Bel Cerdà aplaudint a la proclamació d'en Tomeu Cifre com batle. La primera denunciada per l'Assemblea de Docents per prevaricació per la resolució per la qual s'aprovava de forma massiva el TIL, el segon  "paladí de pega" contra el TIL, els dos dins el PP d'en Bauzà, els dos dins el PP de Pollença. El PP és igual de Pollença a Madrid.

 

Comentaris

Alternativa

Re: Na Bel Cerdà denúnciada per prevaricació

Alternativa | 25/01/2015, 11:58

Rafel Morro denunció al alcalde de Pollença por presunta prevaricación administrativa
h
ttp://disurbia.blogalia.com/historias/75231

No haviam publicat aquesta notícia. Es tracta d'una denúncia per les obres de Ca Na Teresa. Què aquest senyor sigui assessor del que de moment és el Secretari de Podem a Pollença dona que pensar.

Alternativa

Re: Na Bel Cerdà denúnciada per prevaricació

Alternativa | 25/01/2015, 11:50

Martí Roca, el candidat d'El Pi a la batlia de Pollença
Prop de 150 persones assistiren a la presentació de l'actual director del CEIP Costa i Llobera

www.arabalears.cat/balears/Politica-El_Pi-Pollenca_0_1291071154.html

El que va ser número 3 de la Lliga i ara és la mà dreta del batle serà el candidat de P.I. El mateix que que quan el batle no va anar a l'assemblea de batles a la que es rebutjava el TIL, tampoc va a anar,el mateix regidor d'educació que no va participar en la pujada reivindicativa al Puig per una educació pública de qualitat i en català.

Alternativa

Re: Na Bel Cerdà denúnciada per prevaricació

Alternativa | 25/01/2015, 11:45

Pollença fija sanciones de hasta 300 euros por no colocar el bozal a los perros en las playas

El alcalde firma el decreto que establece la obligación de proteger a los animales ante el riesgo de envenenamient

www.diariodemallorca.es/part-forana/2015/01/25/pollenca-fija-sanciones-300-euros/993952.html

És més que trist que l'enverinament de cans doni lloc a un decret com aquest amb multes que consideram totalment innecessàries.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb