URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

De la denúncia a l'episodi esperpèntic

Alternativa | 26 Gener, 2015 00:01

Tal com s'havia compromès el batle, aquest divendres, abans de la Comissió Informativa prèvia al Ple, va venir el seu misser, en Miquel Ripoll, per explicar-nos als regidors el contingut de la denúncia presentada pel misser Leopoldo de Miguel contra el batle, per presumpta prevaricació (veure "De la imputació del batle").

El primer que el misser va exposar va ser la seva sorpresa pel fet que Fiscalia hagués passat la denúncia al jutjat de primera instància sense haver fet cap diligència, ni tan sols informativa, que és la seva actuació normal quan se li presenta una denúncia. Sobre aquest punt hem de dir que a nosaltres ens sorprèn encara més, ja que en la passada legislatura vam denunciar diferents contractacions irregulars de l'Ajuntament que eren fàcil i objectivament demostrables i no vàrem obtenir cap tipus de resposta de Fiscalia, excepte en les referents al Festival, que es van incloure dins el sumari de l'Operació Voltor.

Com ja us vam informar, Leopoldo de Miguel acusa al batle de paralitzar premeditadament el desenvolupament de les urbanitzacions del Vilà, la Font i Formentor, amb la intenció de cobrar un 15 per cent d'aprofitament. El denunciant no s'expressa de forma massa clara en la seva denúncia, però sembla que dóna a entendre, sense aportar cap prova, que el batle hagués demanat directament doblers a canvi de desenvolupar les urbanitzacions.

Parlant de la paralització de les urbanitzacions diu literalment:

" Suspendido por decisión del propio Alcalde, no nos engañemos, lo que confirmaría cualquier ciudadano (también los foráneos) que conozcan someramente, la política municipal de Bartolomé Cifre Ochogavía; y ello MIENTRAS no se "atiendan" las compensaciones económicas que solicita dicho señor del 15% del aprovechamiento de las Unidades de Ejecución, citadas..."

"... sin justificación técnica o jurídica que la avale, con la pretensión de obtener una compensación económica por una plusvalía inventada, a materializar en metálico, y mientras tanto, como es obvio, demorando el proceso urbanizador, conscientemente, incumpliendo obligaciones, entre ellas, las judiciales citadas por si en el transcurso del tiempo se llegara alcanzar la pretensión perseguida, reiterada hasta la saciedad. Por ello, debo manifestar que retrasar es prevaricar, en nuestro caso porque depende de una dàdiva económica a obtener torticeramente, como en el caso contemplado"

" el Regidor siempre habla de "aprovechamientos", faltaría más y en cambio los que se reunen con él hablan de Euros, como es manifiesto"

Evidentment darrera d'aquestes paraules hi ha una greu acusació que en Leopoldo de Miguel haurà de demostrar i que, de moment, no ha fet ja que a la denúncia hi ha moltes divagacions, dades i dates molts diferents, però poca precisió.

Per altra part, el misser del batle ens va subratllar la inconsistència de la denúncia en la seva part tècnica, al que es refereix a les sentències i contenciosos que cita a la denúncia i a algunes afirmacions que fa a la mateixa.

Per la nostra part, vàrem demanar si s'havia aportat alguna prova o hi havia cap denúncia anterior en referència al tema que també apareix en un paràgraf de la denúncia sobre la disciplina urbanística i on parla de la concessió de "dispensaciones" en referència a les infraccions urbanístiques i la falta de control de la legalitat urbanística. Se'ns va respondre que, en referència a aquest tema, no se sabia res més que el que de moment deia la denúncia.

Com sabeu, el denunciant no va voler declarar aquest dijous davant el jutjat i ha demanat 10 dies per ratificar la denúncia. Ara mateix, i si no es presenten noves proves per part del denunciant o els testimonis que han de declarar, tot sembla prou estrambòtic i sense fonament. De totes formes, esperarem a veure com es desenvolupa l'acusació. Tenim el compromís del batle cap a tots els regidors de mantenir-nos informats de tot el procés.

En referència a l'intent de gravació de la reunió.

Com va informar la premsa, en Joan Morro, fill d'en Rafel Morro (que és un dels testimonis proposats pel denunciant), va ser sorprès intentant gravar la reunió mitjançant un telèfon mòbil. La Policia Local va identificar el jove i el batle ha indicat que posarà una denúncia al mateix, a més de prohibir expressament l'accés de Joan i Rafel Morro a qualsevol dependència municipal, excepte el registre ("Solament podran acudir a altres dependències prèvia sol·licitud de cita, justificant la necessitat i acompanyats d'un funcionari"). En Joan Morro es va defensar dient que es tractava d'una reunió pública, en un lloc públic.

Primer. Hem de dir que ja era prou sospitós que en Rafel Morro fos l´únic ciutadà que havia de ser testimoni de l'acusació sense tenir una relació directa amb les urbanitzacions, però aquest intent de gravació per part del seu fill no fa sinó confirmar que es troba darrera de la denúncia d'en Leopoldo de Miguel. Igual que pensam que es troba darrera de la denúncia que va posar l'arquitecte Rafel Balaguer contra el nostre regidor.

Segon. La reunió prèvia a la comissió informativa no era pública. És evident que amb un procés judicial obert aquesta reunió no podia ser pública. Ningú abans d'un judici faria una reunió amb el seu misser a la que hi pugués anar l'acusació. Ens ha arribat que en Joan Morro va dient que a la reunió hi havia testimonis del judici: això és fals. A la reunió únicament hi havia el batle, el seu misser, l'assessor jurídic de l'Ajuntament, la secretària i l'interventor, a més dels regidors.

Tercer. En Joan Morro pareix al·legar en la seva defensa que la reunió es feia en un lloc públic. Ens entendreix aquesta defensa dels espais públics per part dels que es van negar a restituir una font pública al seu lloc original, i dels ex-tancadors de la carretera vella de Lluc, on va fer els seus primers "pinitos" gravant en vídeo a la gent que ens manifestàvem contra el tancament. La reunió es feia a la sala de plens ja que érem massa gent per fer-la a la sala de reunions. Tot l'Ajuntament és públic, però això no vol dir que pugui circular per tot i fer el que li doni la gana. Clar que en això té un mal mestre, ja que a son pare li han deixat fer-ho a l'àrea d'urbanisme.

En resum, ens trobam davant un episodi esperpèntic propi d'una pel·lícula d'en Berlanga que ens reafirma en la idea que en Joan Morro i son pare intenten condicionar l'activitat política municipal amb denúncies infundades, fonamentades en fòbies personals, contra aquells que d'una forma o altra hem pres decisions que afecten als seus interessos particulars, en el nostre cas en la defensa dels camins públics i la font pública de la plaça.

Ja que en Rafel Morro i el seu fill, sembla que pretenen postular-se com presumptes defensors dels ciutadans, en comptes de fer d'assessor de l'actual i momentani (el Cercle li vol fer una moció de confiança) Secretari General de Podem a Pollença, en Martí "Paco", s'han de presentar a les eleccions municipals sense intermediaris.


 Vídeo de la Conferència Municipalista a la que vam participar el passat cap de setmana a Barcelona.

 

Comentaris

Alternativa

Re: De la denúncia a l'episodi esperpèntic

Alternativa | 26/01/2015, 17:15

La privatització del 49% del capital social d'AENA és una pèssima notícia. Els aeroports són vitals i haurien de ser gestionat de forma pública i descentralitzada i els seus nombrosos beneficis haurien de ser reinvertits a les mateixes illes

Alternativa

Re: De la denúncia a l'episodi esperpèntic

Alternativa | 26/01/2015, 10:35

A l'enllaç teniu el text íntegre del Decret d'obligació del morrió a les platges. Aquesta mesura és una vergonya i la regidora de medi ambient mostra una insensibilitat total cap als propietaris dels cans. Una cosa és aconsellar als propietaris que duguin els sens animals amb morrió i una altra ben diferent obligar-les i multar-les. Amb mesures com aquesta es va en el camí que vol el criminal que ha matat als cans.

www.ajpollenca.net/wms/ofo/imgdb//archivo_adj286974.pdf

Alternativa

Re: De la denúncia a l'episodi esperpèntic

Alternativa | 26/01/2015, 10:35

Enhorabona a Syriza. Ahir va ser la primera derrota a Europa del neoliberalisme i la seva política de retallades. El poble grec ha demostrat que pot vèncer la por i les amenaces de la Troika. Guanyar les eleccions no és tenir el poder, però partim d'una obscuritat tal que la petita llum de la victòria d'ahir ens sembla immensa i esperam que pugui ser el primer pas per crear a Europa una alternativa al capitalisme.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb