URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Disciplina Urbanística i registre

Alternativa | 31 Gener, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Amb la moció aprovada per unanimitat al ple de dijous  amb l'aportació del PSM, Pollença es converteix en el primer municipi que proposarà a la FELIB que subscrigui un conveni amb els registradors de la propietat per facilitar la inscripció de les infraccions urbanístiques al registre.

Al ple de dijous presentàvem una moció demanant a l’Equip de Govern que procedís a la inscripcióde tota infracció urbanística detectada en el registre de la propietat. Es tractava de complir el que és una obligació legal des del 2011, i que tot propietari que elevi a escriptura pública qualsevol compra-venda no pugui ocultar si en la propietat que és objecte de transacció existeix qualque infracció de caràcter urbanístic, fet que es venia produint durant aquests darrers anys.

Aquesta és una moció que ens van proposar i va ser aprovada a l’Ajuntament d’Artà fa uns mesos, per iniciativa dels Verds i que a Felanitx fa un mes va presentar el Bloc per Felanitx i va ser rebutjada pel govern del PP argumentant que cap Ajuntament demanava aquestes inscripcions (veure notícia)... Doncs el batle de Felanitx ja no té arguments per no complir la llei ja que resulta que a Pollença fa mesos que l’Ajuntament demana aquestes inscripcions de les infraccions urbanístiques al Registre. No obstant això, des de l’Ajuntament se'ns va informar de les dificultades de comunicació i problemes que hi havia per fer aquestes inscripcions al Registre una vegada trameses des de l’Ajuntament. Per això quan el PSM ens va aportar el conveni que l'Agència de Disciplina Urbanística ha de signar amb el Col·legi Oficial de Registradors per tal d’ agilitar aquests registres ens va semblar bona idea canviar la moció i que l’Ajuntament proposi a la FELIB que subscrigui un conveni similar entre els Registradors i tots els municipis encara que no estiguin adherits a l'Agència de disciplina urbanística. Amb aquest canvi, la moció va ser aprovada per unanimitat.

Ara esperam que altres Ajuntament segueixin l’exemple de Pollença (ja ens han demanat la moció des de Deià) i la Felib faci amb el Col·legi de Registradors de la Propietat un conveni similar de col·laboració al que aquests ja han fet amb l’Agència de Disciplina Urbanística per superar els actuals obstacles existents entre Ajuntaments i registradors i que qualsevol interessat en una compra d’un habitatge pugui conèixer la possible situació irregular del mateix.


Avui s'ha convocat una concentració i marxa pacífica de repulsa a l'eneverinament dels cans a la platja del Port de Pollença. A les 15:30 a la parada d'autobusos de la rotonda d'eu Moll.

 

 

 

MOCIÓ: INSTAR L’EQUIP DE GOVERN A PROCEDIR AMB L’ANOTACIÓ EN EL REGISTRE DE LA PROPIETAT, DE TOTA INFRACCIÓ URBANÍSTICA DETECTADA

EXPOSICIÓ DE MOTIUS:

- Atès el RD 1093/1997 , pel qual s'aproven les normes complementàries al reglament per a l'execució de la llei hipotecària sobre inscripcions en el registre de la propietat d'actes de naturalesa urbanística, tota infracció urbanística detectada, al mateix temps que es notifica la incoació de l'expedient a l'infractor, també es pot sol·licitar al registre de la propietat perquè aquest l'anoti com a nota marginal a la nota registral de la finca. D'aquesta manera, tot propietari que elevi a escriptura pública qualsevol compra-venda no podrà ocultar si en la propietat que és objecte de transacció existeix qualque infracció de caràcter urbanístic, fet que es venia produint durant aquests darrers anys”.

- Atès l’article 51, relatiu a “Actes inscribibles” al Registre de la Propietat del RDL 2/2008, pel qual s'aprovà el Tex t refós de la Lle i del Sòl, que diu que: “Serán inscribibles en el Registre de la Propietat: [...] c) La incoació d’expedient sobre disciplina urbanística o restabliment de la legalitat urbanística, o d’aquells que tinguin per objecte l'aprimi administratiu per a garantir, tant el compliment de les sancions imposades, com de les resolucions per a restablir l’ordre urbanístic infringit”.

- Atès que ens pareix una possibilitat legal ben encertada, que incrementa la seguretat jurídica dels

compradors i també de l’Ajuntament.

- Atès que ens consta les actuals dificultats i problemes que posa el registro per procedir a les inscripcions de les infraccions urbanístiques, i vist que l'Agència de Disciplina Urbanística ha de signar un conveni amb tots els registradors de Balears que pareix que va en la línia d’agilitar aquests registres..

Per tot això, auest regidor presenta al ple de l'Ajuntament, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics i per a la seva aprovació, si procedeix, la següent proposta

ACORD:

-El Ple de l’Ajuntament insta l’Equip de Govern a proposar a la FELIB que subscrigui un conveni amb el Col·legi de Registradors similar al que en aquest moment està realitzat aquest amb l'Agència de Disciplina Urbanística per a tots els municipis que no estam adherits a l'Agència de Disciplina Urbanística

Pollença , 16 de gener de 2015


Comentaris

Alternativa

Re: Disciplina Urbanística i registre

Alternativa | 31/01/2015, 11:14

El Consistorio inscribirá en el Registro las infracciones urbanísticas detectadas
El pleno aprueba de forma unánime la retirada de las placas inaugurales que citan a políticos condenados por corrupción

www.diariodemallorca.es/part-forana/2015/01/31/consistorio-inscribira-registro-infracciones/995726.html

Alternativa

Re: Disciplina Urbanística i registre

Alternativa | 31/01/2015, 11:10

Pollença es compromet a llevar les plaques dels polítics corruptes
És el cas de la placa que rememora la reforma de la plaça Major, on apareix l’expresident del Govern Jaume Matas

www.arabalears.cat/xarxa_local/Pollenca-compromet-plaques-politics-corruptes_0_1295270587.html

La moció es va aprovar per unanimitat però el batle no va poder evitar fer una defensa d'aquesta placa, i és que no cal oblidar que al seu moment el batle va ser assessor d'en Jaume Matas.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb