URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

És l'hora de la gent

Alternativa | 19 Febrer, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

És fonamental democratitzar el funcionament de l’Ajuntament, i fer de Pollença un exemple en matèria de participació ciutadana.  Al mes de gener de 2013  vam presentar una moció, per millorar el reglament de  participació ciutadana (que és de 2001) que vam retirar per tal d'elaborar una proposta consensuada i, sobre el document inicial que vam proposar a, hem fet reunions i hem acceptat tota una sèrie d'esmenes. (Per més informació sobre el procés, podeu llegir un resum ). La darrera reunió la vam fer el mes de novembre i va assistir la regidora de participació ciutadana, na Teresa Ferré (PI), vam recollir noves propostes i idees i vam enviar el nou esborrany a la mateixa regidora per que el mires i acordar com el podiam portar al ple. Mesos després no hem obtingut cap resposta, ni proposta, una demostració més de l'interès real de PP i PI per la participació ciutadana. En aquest moment i amb les eleccions ja molt properes tota la feina feta en un nou reglament de participació ciutadana es converteix en part del nostre programa per a la legislatura 2015-19 i de la nostra idea de posar les bases de la transició del consistori a un organisme vertaderament democràtic i participatiu, i que impliqui totes les àrees de gestió i organismes dependents de l’Ajuntament. Al nostre projecte de reglament podeu veure molt d'idees per a democratitzar l'Ajuntament; obrir la porta a la intervenció de les entitats i la ciutadania en els plens municipals, la realització de pressupostos participatius, la millora de la comunicació i informació de l'Ajuntament, la realització de consultes ciutadanes...

Volem que els ciutadans irrompin a l'Ajuntament amb un projecte de ruptura democràtica. El que s'ha fet totes aquestes legislatures passades per tots els partits que han governat ja el coneixem. Ara és l’hora del canvi de model, de començar a construir alternatives que ja existeixen a altres municipis. d'autodeterminar-nos perquè és l’hora de la gent.

Apostam per les formes de fer política radicalment democràtiques i ètiques, perquè Alternativa és una esmena general a la gestió que s'ha fet a passades legislatures, una esmena al clientelisme, a les paraules buides i a l'oblit dels ciutadans fins que arriba el moment de votar. Apostam obertament per la repolitització, perquè torni la política entesa com acció col·lectiva per millorar les condicions de vida i treball de la gent.

Les unitats plurals, es forgen al carrer i en la realitat, no pas en els despatxos. Al carrer, des de baix i amb tots els sectors socials  en lluita, amb cultura política alternativa i solidària. No tenim cap vareta màgica, confiam en la capacitat de la gent de construir alternatives, amb l’esforç col·lectiu, des del carrer.

Per tot això t'esperam dissabteUs recomanam el següent vídeo den Quim Arrufat sobre les eleccions municipals

Comentaris

JRV .

Opinadors.

JRV . | 20/02/2015, 23:51

Hola, "opinadors con argumentos". No t'hauria de preocupar gens ni mica si jo m'enfado o no, com deiem en mallorquí, qui s'enfada te dues feines...més t'ha de preocupar, a tú i a tots, si els teus análisis i comentaris son encertats o no, i constructius dins la crítica. Així va começar i ha seguit Alternativa, i així esper que segueixi. Malgrat la teva pugui ser encertada, també pot no ser-ho, el que si és ben cert és que si els regidors d'aquesta coalició, i de qualsevola, no tenen un mínim de recolzament darrera, li passarà com a Tomeu del PSM, que ha fet moltissima feina, i ben feta en general, però massa tot sol... lamentable. Igualment esper que a Miquel Angel no li passi el mateix, i vista la trajectòria d'algun del socis, te moltes provabilitats de ser així...però hi ha gent nova i tal volta corretgeixi el sectarisme que domina massa moviments d'esquerra, és el seu cáncer...

Joan CC

Re: És l'hora de la gent

Joan CC | 20/02/2015, 22:51

Estic convençut de que governar no hauria de ser un objectiu en si mateix sinó una responsabilitat que estam disposats a assumir per canviar les coses. Així com parla na Maria sembla que fer oposició és una cosa fàcil, i o pot ser si s'enten fer oposició com la va fer PP-UMP a la pasada legislatura o com la feia Michel a l'inici d'aquesta. En canvi nosaltres i més en concret Pepe ens va mostrar com cambiar dinàmiques desde l'oposició. I no ha estat fàcil, per el camí ha rebut amenaçes, pintades de cotxe i fins i tot denuncies. El que si que es fàcil i no comporta riscs es críticar desde l'anonimat o a la barra del bar.

Pepe

Re: És l'hora de la gent

Pepe | 20/02/2015, 20:19

"Maria" tu penses que tota la feinada que feim; al·legacions, mocions, precs, preguntes, informació diària a aquet bloc, actes... la feim per estar a l'oposició? Volem governar , però no a qualsevol preu. I també he de dir que fer oposició no és tan fàcil i sinó compara la nostra oposició amb la d'altres partits i temps.

Pdt El dia d'Andalusia l'organitza el Centre Cultural Andalús no l'Ajuntament

Garci

Re: És l'hora de la gent

Garci | 20/02/2015, 18:04

Bones Maria. Tenim clar que no governarem a qualsevol preu. Encara no hi ha hagut a Pollença un possible govern d'esquerres. Esperem que les eleccions properes ens deixin demostrar que som capaços, i d'això pots estar ben segura, de governar.

Maria

dia d'andalisia

Maria | 20/02/2015, 17:52

I canviant de tema . Vos sembla normal que l'ajuntament celebri la diada d'Andalisia a la plaça?
despes de lo magre que doren les festes de la patrona o la celebració de la nostra propia diada de Mallorca?
Que passa que si ho organutza el Sr. Ochogavia no hi teniu res a dir?

Maria

pactes

Maria | 20/02/2015, 17:50

fa tems que alternativa com molt be dius defensau el mateix. Però et record que sou allà mateix. I que mai heu tingut volumptat de compromis de governar.
Ja vos va be estar a l'oposició. des d'allà sempre es facil criticar, i no fer front i solventar els problemes del dia a dia de cada un dels pollencins i pollencins

Pepe

Re: És l'hora de la gent

Pepe | 20/02/2015, 17:28

Coincideix més o manco amb el comentari d'"altre opinador amb arguments". El curriculum i les intencions de MA March són bones però intencions similars són les que van fer acceptar Son Espases i governar amb UM.
Pens que els temps de les coalicions de partits ja ha passat, de fet és el que també deien PSM i Esquerra fa res quan semblava que MES era l'únic projecte possible.
Tampoc crec que un bon candidat sigui la solució a res si darrera no té una assemblea unida i activa.
Fa anys que a Alternativa defensam el mateix que en el fons és molt senzill; la unió de l'esquerra a Pollença passa per una assemblea única i sobirana de persones no de partits.

Josegorron

ImPPutats

Josegorron | 20/02/2015, 17:24

Vist que el PP al govern Balear tinguent majoria absoloua a tingut 3 consellers d'edicacio i tres de sanitat. Un director d Ib3 imputat, un conseller de turisme impputat, un president del parlament umpputat... Si això és estabilitat...

Otro opinador con argumentos

Re: És l'hora de la gent

Otro opinador con argumentos | 20/02/2015, 16:13

Vistas las experiencias del Bloc y de MES, creer que una suma de partidos puede ser un proyecto fuerte y estable en el tiempo, con una línea definida, etc. (como por cierto tiene Alternativa) es tener mucha fe. Llamar al PSOE de izquierdas ya me parece una broma de mal gusto.

Espero equivocarme, ya que estoy seguro que M.A. March tiene la mejor intención, pero las peleas y partidismos harán imposible cualquier entendimiento postelectoral y Junts, a los pocos meses, acabará por nombrar un portavoz de cada partido, hará notas de prensa y propuestas por separado y funcionará separadamente. Las siglas, protagonismos y dinámicas enraizadas desde hace mucho tiempo van en ese sentido. Al final, contradiciendo lo que opina JRV (no te lo tomes a mal, almenos intento argumentar), este partido será un engaño para conseguir colocar a un concejal de cada partido integrante y tener gente suficiente para la lista, que por separado puede que no consiguieran.

Lo dicho. Espero equivocarme por el bien de March.

JRV .

Coherència

JRV . | 20/02/2015, 16:00

Qualcú deia, referent a la candidatura unitaria d'esquerra, deprés cadascú que opini del que és Esquerra i del que no, que aquesta forma de fer els pactes abans de les eleccions, no enganya a ningú, perque després de les eleccions, a vegades és una estafa.
Recordem, i ja sé que la memoria, i especialmente la col·lectiva, és frágil, els pactes primer del PP amb La Lliga, sense el que despés seria el PI però inicialment no ho era,PI, després la Lliga és convertí en el PI i va pactar sense la Lliga perque aquesta va dessapareixer....
Pos aquest exemple, però en trobariem d'altres, un votant pot votar un partit perque no li agrada un altra, i dreprés aquest partit se converteix amb el que no havia votat...si això no és un engany...

Joan CC

Re: És l'hora de la gent

Joan CC | 20/02/2015, 14:13

Si es presenten dues candidatures d'esquerra per separat evidentment per convencer a la gent haurem de posar en valor lo que feim diferent., no creus... Si tots fesim el mateix no faria falta votar. Si més endavant em de cercar allò que ens uneix per fer un treball comú, ja sigui al govern o a l'oposició també ho sabrem fer.

Opinador amb voluntad d´anonimat

Candidatura Unitaria

Opinador amb voluntad d´anonimat | 20/02/2015, 12:47

Estic ben d´acord amb el que diu en Joan C.C., que va en la mateixa línea del meu comentari d´ahir. Crec que no és el moment de discutir el motiu de perquè Alternativa no forma part de la candidatura Junts Avançam.Ja ho vaig dir ahir i també en Joan C. C. ho reiterava, Alternativa té un projecte molt definit, d´esquerra rupturista, de canvi del sistema capitalista .........i aquest projecte no és tan ambiciós a Junts per Pollença, on el seu projecte està´més tendra. Aquesta nova candidatura, formada pel PSOE, MES, Esquerra i Ciutadas independents se caracteritza, per estar participada per moltes sensibilitats d´esquerres i tal vegada manco rupturistes i radicals en els plantejaments. Potser això li doni una capacitat de penetració al gruix de la societat més senzilla.

Els dos projectes són legitims i vàlids i és la ciutatania que els ha de recolzar. Això no vol dir que més endavant no hi pugui haver entesa però, com tota negociació, amb renuncies i replantajaments. Ara, veig molt difícil que Alternativa pogués renunciar a cap ni un dels seus objectius, molt definits....desde fà molt de temps!!.

jrv

Banastre

jrv | 20/02/2015, 10:23

La mateixa persona fent comentaris en català, o castellà, per embullar...ja, ja, ja. Quan deixaran de fer el ridicul i aniran al psiquiatre d'una vegada?

JRV .

Be Descoordinador

JRV . | 20/02/2015, 10:21

Sigui escrit amb afecte això de descoordinador, una persona compromesa com tu, sempre me produira mil vegades més respecte que no gent que s'amaga darrera anonimats i a més no aporta res constructiu.
Sempre m'ha repugnat qüalificar a una persona pels seus avantpassats, és una mena de racisme i arbitrarietat fruit del rencor o de un ressentiment que no entenc, tampoc això de que no visquin a Pollença, o no hi estiguin empadronats...que te que a veura amb les virtuts que pugui aportar aquesta persona al comú...a vegades a la casta, s'afegeix la caspa. Tal volta qualcú no li perdona a MA March que els seus perseguidors amb helicòpter fessin i segueixin fent els ous enterra.

Xavier

posar en valor diferències?

Xavier | 20/02/2015, 09:59

Joan CC, vaja sectarisme que destil·la la frase "ara és el moment de posar en valor aquells aspectes que ens diferencien". Decebedor d'un coordinador d'Alternativa. Molt d'esquerres i molt constructiu, sí.

Joan CC

Re: És l'hora de la gent

Joan CC | 20/02/2015, 09:23

El moment de discutir de la candidatura unitària ja ha passat. Ara és el moment de posar en valor aquells aspectes que ens diferencien.La sort d' Alternativa és que la nostra campanya electoral és fonamenta amb la constància i la feina dia a dia. I no em de fer grans esforços ni grans promeses basta posar en valor el que hem fet i la nostra coherència

o pudieramos

Re: És l'hora de la gent

o pudieramos | 20/02/2015, 09:12

Que puede llevar a estos tres partidos a buscar un candidato a alcalde que ni siquiera vive en Pollença, que probablemente no está aquí empadronado y que ahuyenta a los votantes del partido que mas votos tiene de los tres. Candidato en un pueblo con 1000 viviendas ilegales, una persona que las quiere derribar. No se, que lo expliquen porque no se acaba de entender.

pudiésemos

Re: És l'hora de la gent

pudiésemos | 20/02/2015, 00:41

Una persona que se presenta de cabeza de lista por tres partidos de la casta y que lo hace a sabiendas que les va a dar poder (el numero 2, 3 y 4 serán concejales de sus respectivos partidos castizos), por mucho pasado luchador que haya tenido, puede considerarse casta?

Para mi, por muy buenas intenciones que tenga este señor y todo su buen hacer como dirigente del GOB, lo único que hará es repetir los esquemas de la vieja política con el único proposito de quitarle el poder al PP.

Espero que almenos en eso cumplan.

ido

De PPena

ido | 20/02/2015, 00:04

No será la primera vegada que PP i molleros es presenten junts, de fet seria bo per l'esquerra.

Infiltrat

Re: És l'hora de la gent

Infiltrat | 19/02/2015, 23:42

Per a contrarrestar l'efecte Junts el PP i els molleros també estudian coaligarse

Pepe

Re: És l'hora de la gent

Pepe | 19/02/2015, 20:01

"Normal" per la meva part respect molt la feina que ha fet i fa Miquel Ángel March al GOB. No el consider per res part de cap casta i no té cap sentit ni profit fer referències a familiars. Cal un debat amb arguments no comentaris d'aquest tipus

Pepe

Re: És l'hora de la gent

Pepe | 19/02/2015, 19:42

Pepet crec que vist el que ha passat a MES, per desgràcia, el temps ens ha donat la raó i perquè no et preguntes per què PSM i Esquerra no van voler una cosa tan senzilla i democràtica com una assemblea unitària?

normal

Re: És l'hora de la gent

normal | 19/02/2015, 19:03

La casta que se reproduce como la hiedra, entre ponticos anda el juego

pepet

pepet

pepet | 19/02/2015, 18:11

I perqué no vareu arribar a juntarvos en mes?

Alternativa

Re: És l'hora de la gent

Alternativa | 19/02/2015, 17:53

Atenció el ple de febrer serà el dimarts i no el dijous a les 20,00 hores a la Casa Consistorial (El batle ha decidit aquest canvi perquè dijous és festa escolar). La comissió informativa és demà i quan disposem de més informació dels punts del ple la publicarem a Urxella.
1.- Aprovació inicial, si procedeix, del Pressupost de la Corporació, i plantilla, de l’exercici 2015.
2.- Rectificació error material d’acord plenari, de data 29 de novembre de 1998, d’acceptació de terrenys destinat a vial públic.
3.- Modificació de l’acord aprovació provisional del Catàleg de Protecció d’edificis d’interès històric, artístic, arquitectònic i paisatgístic del terme municipal de Pollença
4.- Moció presentada pel grup del PSOE per a la gestió i regularització turística de les estades turístiques vacacionals excloses de la Llei 8/2012, de 19 de juliol.
5.- Propostes / Mocions d’urgència
II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT
1.- Informació de Batlia
2.- Dació de compte de resolucions de Batlia
3.- Precs i preguntes”

Pepe

Re: És l'hora de la gent

Pepe | 19/02/2015, 17:28

Opinador puc coincidir més o manco amb el que dius, evidentment prefereix una candidatura de Junts que tres candidatures separades. Però tampoc s'ha de tenir por a parlar i debatre sobre el tema. Has de comprendre que dins Alternativa hi ha certa perplexitat al comparar el que es diu avui amb la resposta que van donar PSM i Esquerra fa mesos a la nostra proposta unitària. Jo no perd l'esperança de que un dia a Pollença hi hagi una candidatura unitària, assembleària i municipalista

Opinador amb voluntat d´anonimat

Junts per Pollença

Opinador amb voluntat d´anonimat | 19/02/2015, 17:05

Junts per Pollença és una bona opció electoral i realment pens que té possibilitats d´un bon resultat que permeti un govern ´municipal diferent a l´actual. No crec que sigui massa oportú entrar a discutir els motius d´incloure o no altres formacions d´esquerres.....com més possibilitats de vot tenguem els ciutadans millor.

Alternativa, com be diu l´article, és una formació política d´esquerres i rupturista, que pretén la repolitització de la societat per canvia el model capitalista actual per una democracia radical. Una proposta concreta, diferente i desecomplexada que ha de tenir l´oportunitat de poder ser votada o no de forma separada a les altres propostes electorals.

Alternativa

Re: És l'hora de la gent

Alternativa | 19/02/2015, 14:54

A Pepet el trollet.

Nosaltres al mes d'abril del 2014 vam fer una proposta unitària a MES que vam reiterar a octubre (convidant també a Podemos) que no va ser acceptada. La nostra proposta unitària passava per un projecte en torn a una assemblea conjunta, on no hi hagi un repartiment de poder en funció de sigles sinó que les decisions les prenguin les persones que en formen part. Més enllà de càlculs electorals concrets pensam que la unitat de l'esquerra ha de servir per articular noves alternatives al panorama polític actual.

El pots llegir a:

La unitat de l'esquerra
h
ttp://alternativa.balearweb.net/post/118555

Projecte unitari

h
ttp://alternativa.balearweb.net/post/121028

Pepet

Ho he vist pes facebook

Pepet | 19/02/2015, 13:58

Ara resulta que voltros, Alternativa, si que vareu ser els pioners en fer un juntament des partits de esquerres a pollença. I la meva pregunta es perque no la vareu arribar a fer?
Sembla que sou els únics de l'oposisio que heu fet colque cosa.
A vegades feis riaes¿¿¿¿ pero tiempo al tiempo

Alternativa

Re: És l'hora de la gent

Alternativa | 19/02/2015, 12:22

Article d'opinió de Marcel Pich sobre les coalicions de Junts a Pollença i Sóller.
Junts?
Marcel Pich
h
ttp://dbalears.cat/opinio/2015/02/19/284951/junts.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb