URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ple ordinari de febrer 2015

Alternativa | 23 Febrer, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Arriben les eleccions primaverals tornam a escoltar parlar de transparència, de participació... Els partits se'n tornen a recordar de comunicar-se amb els ciutadans per internet... Floreixen noves candidatures... Després arriba l'hivern de la legislatura i tot es marceix. Per a Alternativa no hi ha estacions diferents. Continuam fent el que hem fet tota la legislatura informar als ciutadans de forma completa dels acords del ple.

Demà dimarts sessió ordinària de l’AJUNTAMENT PLE, a les 20,00 hores a la Casa Consistorial. Podeu assistir, escoltar-ho per Ràdio Pollença o seguir la votació al nostre perfil de facebookEn principi a Alternativa hem decidit ja no presentar cap moció, esperam poder executar les nostres propostes a la propera legislatura des del govern.

Segon.- ORDRE DEL DIA de la sessió:

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació inicial, si procedeix, del Pressupost de la Corporació, i plantilla, de l’exercici 2015.

Com ha passat des de que PP&PI tenen majoria no s'ha cercat cap tipus de consens amb els grups de l'oposició. Esperam que els ciutadans al mes de maig votin per altra forma de governar en la que tots podam participar de forma més activa.

A l'enllaç podeu consultar la documentació del pressupost. ///// Organismes autònoms

A l'enllaç podeu consultar la documentació de la plantilla.

Entre les inversions destaquen algunes partides noves com; Pèrgoles estacionament taxis i autobusos 60.000 euros o una partida per tenir la possiblitat de comprar l'Arxiu Bestard 5.000 euros.

Se segueixen assumint despeses que corresponderien a la Conselleria d'educació; Substitució panells metàl·lics escoles 14.000. Obres Pavimentació Pati Joan Mas 75.000

Per inciar el projecte de rehabilitació Capitol s'han pressuposta 60.000 euros.

Es torna a posar 3000 euros per a la col·locació de fonts que no es va fer al 2014.

A més a més:

Dotació Serveis Urb. Gommar 30.000

Climatitzacions i adequació Museu 5.000

Equipaments àrea esports 20.000

Mobiliari Festival 70.000

Mobiliari Casa Consistorial 12.000

Mobiliari urbà i Parcs infantils 40.000

Mobiliari.Casal Ca'n Llobera 20.000

Adquisició vehicle Policia 24.000

Expropiacions PGOU 100.000

Mòdul factura electrònica ABSIS 24.000

Terminal Pagament rebuts, taxes i tributs 40.000

Equips radiotelecomunicacions 12.000

Pista multifuncional Port 5.000

 

2.- Rectificació error material d’acord plenari, de data 29 de novembre de 1998, d’acceptació de terrenys destinat a vial públic (veure acord).

Un tema que ve d'un acord adoptat pel ple el 29 de novembre 1998, on s'acceptava  la cessió gratuïta a favor de l’Ajuntament del terreny destinat a vial en el PGOU local, concretament per a la prolongació del c/ Camila Pers en la seva confluència amb el c/ Cecilio Metelo, possibilitant d’aquesta manera que la parcel·la veïna fos edificada. Se li assignà al terreny objecte de cessió una superfície de 143m2 i ara s'ha pogut comprovar que la vertadera superfície del terreny objecte de cessió és de 107m2.

3.- Modificació de l’acord aprovació provisional del Catàleg de Protecció d’edificis d’interès històric, artístic, arquitectònic i paisatgístic del terme municipal de Pollença (veure acord)

Al ple d'octubre de 2014 el ple va aprovar inicialment el Catàleg aprovat amb els vots a favor de PP, PI i UMP abstenció del PSOE  i vot en contra de PSM, Esquerra i nostro.  Un catàleg de patrimoni mutilat sense l'antiga fàbrica Can Morató, sense Can Franc, sense l'Hotel Formentor... VERGONYÓS. De les 21 al·legacions que haviam presentat es van estimar 5, una altra parcialment.

Ara a un informe tècnic elaborat per l’arquitecte municipal,en Rafel Balaguer, s'indica que immobles situats en la primera línia del Port de Pollença i inclosos en el Catàleg al limitar-se el seu aprofitament, com a conseqüència de la protecció assignada a dits immobles, poden donar lloc a indeminitzacions i que cal estudiar i ponderar la sostenibilitat econòmica de la seva inclusió en el Catàleg. Per altra banda s'eleva dins termini l’expedient complet a Patrimoni del Consell Insular de Mallorca per a la seva tramitació, garantint d’aquesta manera la protecció de la resta d’element del catàleg. I es consulta el tema de les indemnitzacions en referència als immobles indicats; Can Qués U-112, Can Morató U-114, Can Mena U-117, Ca l’Adroguer U-120, Can Tugores U-124

4.- Moció presentada pel grup del PSOE per a la gestió i regularització turística de les estades turístiques vacacionals excloses de la Llei 8/2012, de 19 de juliol. (veure moció)

Sobre aquest tema hem publicat un bon grapat d'articles al bloc: 

Tornem amb les vivendes vacacionals

Prohibit llogar

I torna la polèmica amb els lloguer turístic dels apartaments (II)

I torna la polèmica amb els lloguer turístic dels apartaments (I)

5.- Propostes / Mocions d’urgència

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes”

La qual cosa us comunico per al vostre coneixement i efectes oportuns.

 Ferrán Aguiló

 

Comentaris

Alternativa

Re: Ple ordinari de febrer 2015

Alternativa | 23/02/2015, 23:51

La poda dels arbres de la Plaça dels Seglars ha deixat al descobert una altra placa dedicada al corrupte en Jaume Matas que hem demant en un prec al ple que sigui retirada en compliment de la moció aprovada al darrer ple.
h
ttp://ultimahora.es/noticias/part-forana/2015/02/23/145293/alternativa-per-pollen-pide-retirada-placa-nombre-matas-calvari.html

Alternativa

Re: Ple ordinari de febrer 2015

Alternativa | 23/02/2015, 23:44

I ens continuam informant del Festival pel que surt a la premsa. Un Festival que ha canviat de responsable, ara és en Martí Roca del PI, sense una línia ni objectius clars (va ser una dels problemes que va sortir al taller participatiu que vam fer dissabte). I ara deixen en herència a l'equip de govern que surti de les eleccions uns Festival amb La Setmana de Mèxic”, com si fos el Corte Inglés . Simplement esperpèntic. .h
ttp://noticiasdemallorca.com/20150223-presenten-el-festiva…

Caminaire

Camins

Caminaire | 23/02/2015, 23:38

Entenc que el normal perquè no surtin les ovelles sempre ha estat tancar una finca, no un camí i més quan aquest és públic.

Alternativa

Re: Ple ordinari de febrer 2015

Alternativa | 23/02/2015, 23:27

Cap de les excuses que dona el batle a la premsa ens han conveçut. Si el Consell governat pel seu partit no li fa cas no culpa dels ciutadans i no li dona dret a tancar el camí, que posi recursos i denúncies com la resta de mortals. En referència a les ovelles per què abans de tancar no ha posat ni un avis, ni un botador... No la única solució que se l'ha ocurrit es tornar a tancar el camí. Un camí que el Consell li va obligar a obrir al seu moment. Ser el batle suposa una responsabilitat i més si parlam de béns públics, si un batle actúa així que faran la resta de ciutadans quan una decisió legal no els agradi?

h
ttp://ultimahora.es/noticias/part-forana/2015/02/23/145308/alcalde-pollen-cierra-carretera-vieja-lluc-paso-por-finca-familia.html

El alcalde de Pollença cierra la carretera vieja de Lluc al paso por la finca de su familia

Alternativa

Re: Ple ordinari de febrer 2015

Alternativa | 23/02/2015, 18:47

Si els ciutadans accepten que el batle els tanqui un camí públic alguna cosa falla a Pollença.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb