URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Donant voltes al tema de l’ecotaxa

Alternativa | 17 Març, 2015 00:05 | facebook.com twitter.com

Tots els que hem viatjat a Europa aquests darrers temps i hem abonat la factura de l’hotel a la recepció del mateix ens hem trobat amb un recàrrec d’una petita quantitat de doblers què amb noms diferents no deixa de ser una ecotaxa i per això la despesa a aquella ciutat durant la nostra estància no s’ha vist afectada com assegura que passarà a les Balears la gerent de la Federació Hotelera Inma De Benito.

Crec que la població balear està d’acord de l’ecotaxa, però el que va fer que tingués també el rebuig de molts del seus valedors va ser la manera en que es va a posar a recaptar, d’una manera “xapucera” a les recepcions dels hotels quan aquestes quantitats ja haurien d’haver anat a la factura del touroperador que era qui realment pagava les factures a aquell temps on internet era encara una cosa de informàtics no vull dir boixos però si un poquet fanàtics, ara la xarxa està l’abast de tothom.

Però Qui ha de pagar l’ecotaxa, el viatger no resident, el turista, el touroperador? On s’ha de pagar a l’hotel, a l’aeroport? I com ho fem amb el turisme residencial? Posem també com recaptadors als ciutadans? Massa preguntes no? L’escenari turístic actual està molt embullat amb unes llacunes jurídiques immenses que farien molt difícil l’aplicació d’una ecotaxa de manera justa, per això i  amb la problemàtica que vàrem comentar a l’article sobre l’arrendament d’apartaments privats a turistes, no és pot implantar una taxa d’aquestes característiques sense tenir clar el que es pot i no es pot fer, mentre MÉS i PSIB tiren globus sonda sobre l’arrendament d’aquest apartament i la implantació de l’ecotaxa eliminada al seu dia, sobre aquests temes el PP reitera la seva prohibició de l’arrendament d’apartaments de privats a turistes però no ho persegueix i l’únic que fa són declaracions a la premsa per dissuadir als propietaris d’aquests lloguers que ja estan curats d’espant i no fan cas, i “ecotaxa no” que s’aprofitaran turcs, egipcis o qui sap qui més, autèntiques potències mundials econòmiques com podem veure.

En resum, ecotaxa si, però abans s’ha de regular com volem vendre turísticament  les Illes Balears i no començar la casa per la teulada, ja que l’ecotaxa ha de ser la culminació d’un procés de regulació de l’oferta turística i no mirar cap a una altra part quan sorgeixen problemes o discrepàncies al model turístic i ser implacables amb l’oferta il·legal sortirem guanyant tots i tindrem una ecotaxa justa, sense tot això l’ecotaxa serà un altre “pegat” que tothom criticarà pel motius que abans hem exposat.

 

Miquel Sánchez Vives

 

 

 

 

Comentaris

Paco

Re: Donant voltes al tema de l’ecotaxa

Paco | 12/07/2015, 22:27

nunca te acostaras sin saber un a cosa mas...

Miguel Sánchez

Re: Donant voltes al tema de l’ecotaxa

Miguel Sánchez | 11/07/2015, 17:46

Hola Paco, supongo que te debes referir a la obligación fiscal del inquilino, aunque hay que reconocer muy poca gente la paga, es el modelo 600 transmisiones patrimoniales "clave AU0", es el traspaso por el derecho de uso de la vivienda, esta semana he liquidado un contrato de tres años a 375 euros cada mes y el importe a pagar han sido 54,00 euros, es un pequeño impuesto que el turista no puede pagar ya que no tiene NIE, no por ser pequeño te "deja al propietario con el culo al aire"

Paco

Re: Donant voltes al tema de l’ecotaxa

Paco | 11/07/2015, 17:08

puedo saber cual es esa obligacion fiscal?

Miguel Sánchez

Re: Donant voltes al tema de l’ecotaxa

Miguel Sánchez | 10/07/2015, 17:00

Hola Tomeu, el viatger no resident és el propietari d'un habitatge que no resideix 183 dies a Espanya, també es pot considerar un viatger no resident el no resident que té lligams com podria ser el titular d'un negoci i treballador per comte aliena sempre que no estigui més de 183 dies a l'any, a aquests no residents se'ls hi fa contribuents mitjançant un nombre d'Identificació d'Estrangers o NIE, amb aquest nombre compleixen les seves obligacions tributaries a Espanya, IRPFNR i IVA si cal.

El turista no té cap tipus de lligam, tot just ve a passar un dies, no té NIE i per tant no pot arrendar cap apartament ja que no podria fer front a les seves obligacions fiscals, ja que ser inquilí d'un habitatge ja et dona al manco una obligació fiscal que no pot complir.

Tomeu

Ecotaxa

Tomeu | 10/07/2015, 15:15

Bon article Miquel!

Estic d'acord en que l'ecotaxa és necessari i també estic d'acord que no es podia implantar pitjor, quin pacte de "progrès"‼️‼️

Cada vegada que he pagat l'ecotaxa a diferents països l'he pagada amb molt de gust, i sempre l'he pagada a la sortida del aeroport, que pens i crec on s'hauria de racaptar.

En quan a qui ha de pagar l'ecotaxa no tenc tant de dubtes, els que han de pagar l'ecotaxa son els no residents, els residents ja contribuïm. Una questió Miquel, quina diferència hi ha entre un turista o un viatger no resident, perquè per jo ambdòs son el mateix perfil.

Enhorabona per aquest article tan interessant i important!

Salut i fresca

Pepe

Re: Donant voltes al tema de l’ecotaxa

Pepe | 17/03/2015, 18:27

Un bon article com sempre fent reflexions que altres no fan.
Es veu que la Federació Hotelera només vol que el govern pugui aconseguir doblers extres si els poden legalitzar alguna cosa i decidir on s'inverteix.

Alternativa

Re: Donant voltes al tema de l’ecotaxa

Alternativa | 17/03/2015, 18:24

Aquesta ha estat la legislatura de l'asfalt comparar el que han asfaltat amb el que han fet en temes de mobilitat sostenible (carril bici, peatonització, millora transport públic...) fa plorera.
h
ttp://ultimahora.es/noticias/part-forana/2015/03/17/147162/aparcamiento-junto-piscina-del-port-pollen-contara-con135-plazas-parking.html

Pere

coca cola

Pere | 17/03/2015, 08:43

La Coca Cola fa d'ambaixadora de l'Imperi. La multinacional ianqui va liquidar totes (o quasi totes) les empreses catalanes (de PPCC) de begudes carbonatades (soda).
Actualment, podeu veure que la publicitat de Coca Cola empesta els carrers de Palma (40 milions d'anuncis).
Però podem trobar maneres de fer mal a l'Imperi. Podem fer contrapropaganda. A través d'Internet, podem engegar 40 milions de denúncies. A més a més, les denúncies contra Coca Cola fan palès que els seus productes són una greu amenaça a la salut.
Som-hi, doncs.

Vegeu aquesta mostra 20 bojos experiments amb coca cola!.

Alternativa

Re: Donant voltes al tema de l’ecotaxa

Alternativa | 17/03/2015, 08:23

Alfonso Cortina propone ocultar su chalet de Formentor tras una cubierta vegetal
h
ttp://ultimahora.es/noticias/part-forana/2015/03/17/147093/alfonso-cortina-propone-ocultar-chalet-formentor-tras-cubierta-vegetal.html

Aquesta tàctica d'en Cortina no és nova i ja va ser desmuntada a la sentència pel jutge que diu "la enorme envergadura d e la construcción del caso, con la consiguiente desforestación, ocasiona un monumental impacto en el paisaje natural; y ese impacto no es simplemente instantàneo o momentàneo sino tan persistente que su mitigación se calcula en el mejor de lso casos para la causante del mismo (...) en un plazo de diez años

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb