URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No volem ser Gota volem ser Oceà

Alternativa | 19 Març, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Una de les coses que sovint es retreu a Alternativa des d'altres partits és que no ens interessa governar i que preferim estar a l'oposició per poder criticar sense responsabilitats. Emprant un símil futbolístic aquest argument no deixa de ser “tirar pilotes fora”per justificar pactes que no tenen cap tipus de solidesa en els fets. Per començar, per a nosaltres estar a l'oposició també és una responsabilitat i en els darrers anys hem demostrat com es poden canviar coses inclús quan no és té la possibilitat de governar. Podeu comprovar la feina que hem fet en els darrers anys a la nostra pàgina web http://alternativaperpollenca.com.

Nosaltres sempre deim que governar més que un fi en si mateix és una responsabilitat que estam disposats a assumir per canviar les coses. El nostre vertader objectiu és transformar la societat, i governar les institucions és una eina més però en cap cas l'ùnica. Per això a més de la feina dins l'ajuntament treballam al carrer organitzant activitats i tractant de mobilitzar i fer reflexionar la gent.

Pot semblar que en un principi no és possible canviar les coses si no és governant, però quan analitzam el funcionament de les institucions podem veure que no basta amb assolir el poder. Una de les coses que més em va agradar del passat president d' Uruguay, Pepe Mújica, és la naturalitat amb la que reconeixia que tot i l'èxit de convertir-se en el president del país no havia pogut aplicar gran part del seu programa ni reformar l'educació com ell volia. Això és una clara mostra que governar no és suficient per canviar les coses ja que el poder real sovint no es troba en les institucions. Un altre exemple de com resulta de complicat canviar les coses en un món globalitzat és el que succeeix a Grècia on tot i el resultat electoral, el nou govern de Ziritza té moltes dificultats per recuperar la sobirania popular.

Quan parlam de governar un ajuntament les limitacions són encara més grans ja que parlam d'una institució que, tot i ser la més propera als ciutadans, fa anys que des de els poders neoliberals es treballa per deixar-la sense contingut polític ni competències municipals i per privatitzar els serveis i les obres públiques a fi de convertir-les en un simple negoci per afavorir les grans empreses.

En aquest context tan advers som conscients de les nostres forces, però per nosaltres allò utòpic seria pensar que tan sols per assolir la batlia podem canviar les coses. Per això aconseguir el govern de l'ajuntament sols té sentit si ens ajuda a construir un contrapoder des d'un poder popular que a poc a poc ens retorni capacitat de decisió als ciutadans i ciutadanes. Per a aquest objectiu ja no valen les eines de la vella política i els partits amb estructures verticals. Hem entrat en el segle XXI i ara és el moment del treball en xarxa. Només si som capaces de fer feina des de la cooperació i ens vinculam als altres a partir de les responsabilitats individuals podem construir poder popular i recobrar les llibertats perdudes.

A la vida succeeix que sovint a l'hora de prendre decisions ens hem d'enfrontar a les nostres pròpies contradiccions. Això és inevitable i, com diu David Fernàndez “tenir menys de cinc contradiccions no és tenir la veritat; és dogma”. És probable que després de les eleccions ens haguem de seure a parlar amb altres partits i els dubtes apareixeran com apareixen sovint en decisions més quotidianes.

La clau llavors serà calibrar fins on arribar sense trair els nostres valors i trobar l'equilibri entre ser fermes a les nostres conviccions i ser tan pragmàtics com calgui per tocar de peus a terra i materialitzar els canvis. Per a nosaltres això no és nou: ho hem fet altres vegades quan, tot i no tenir la força per fer les coses a la nostra manera, hem decidit allò que hem considerat millor per al poble, i a diferència d'altres o hem fet públicament i assumint la nostra responsabilitat.

El canvi que volem sols es possible tractant als ciutadans i ciutadanes com a adults responsables de les seves decisions, per això treballam des de la transparència i vos convidam a sumar-vos-hi, no com a espectadors sinó com a elements actius en el procés. Perquè voltros sou la garantia de què no perdrem el nord.

Cada un de nosaltres som només una gota dins l'oceà. Individualment no tenim força però en conjunt formam una de les forces més poderoses de la naturalesa.

No volem ser gota, volem ser oceà.

Joan Cifre Cerdà

 


 

Comentaris

Madò Pixeris

Animales! Maria, y tienes rasón.

Madò Pixeris | 20/03/2015, 20:01

O estaba inflado Junts, Maria, betualmundo? Ja encontraba jo que los veia como mas... inflados, vaia.

Alternativa

Re: No volem ser Gota volem ser Oceà

Alternativa | 20/03/2015, 00:45

A l'enllaç de Ràdio Pollença. Interessant escoltar l'entrevista d'en Joan Martorell d'IB3 a Xisco Pérez. Reflexionant sobre el tema i la seva difusió en la xarxa social als primers 20 minuts.

h
ttps://dl.dropboxusercontent.com/u/37902883/filperranda/15-03-17-delavidaalatele.mp3

Alternativa

Re: No volem ser Gota volem ser Oceà

Alternativa | 19/03/2015, 18:33

Impressionant la Comissió Informativa de dilluns prèvia al ple de dijous 26. A més de l'aprovació de l'acta, només un punt a l'ordre del dia la nostra moció de "declaració institucional contra el TTIP, no als tractats que destrueixen la democracia." Moció presentada conjuntament amb PSOE,PSM i Esquerra.

Alternativa

Re: No volem ser Gota volem ser Oceà

Alternativa | 19/03/2015, 18:17

Fa anys que venim denunciant, des de 2010 fins al darrer ple unes obres a Pollença d'un dels acusats a aquest cas (l'empresari Joan Singla). La darrera respuesta ja fa més d'un mes és que s'estava revisant i comparant el que es'havia fet amb la llicència. Esperam que no s'allargui més la resposta a aquest cas.

El cas Pretòria arriba a judici sis anys després
Fiança de 102 milions per als onze acusats, entre els quals Prenafeta, Alavedra i Muñoz
www.arabalears.cat/premium/politica/Pretoria-arriba-judici-anys-despres_0_1323467699.html

h
ttp://alternativa.balearweb.net/post/79857

h
ttp://alternativa.balearweb.net/post/79861

h
ttp://alternativa.balearweb.net/post/81785

Maria

JUNTS?

Maria | 19/03/2015, 13:54

Junts se desinnfla.

Tomàs

Re: No volem ser Gota volem ser Oceà

Tomàs | 19/03/2015, 13:21

La cosa es clara, si no es un derecho en cosa ajena vol dir que la cosa a de ser de tots, un domini públic.

Alternativa

Re: No volem ser Gota volem ser Oceà

Alternativa | 19/03/2015, 11:54

Coincidim amb la interpretació de la sentència que fa la plataforma pro camins públics i oberts i hem fet també aquesta al·legació als pressuposts del 2015.

Pro Camins pide al Ajuntament de Pollença que compre o expropie el Camí de Cala Castell.
h
ttp://ultimahora.es/noticias/part-forana/2015/03/19/147269/pro-camins-pide-ajuntament-pollen-compre-expropie-cami-cala-castell.html

La Plataforma Procamins insta a expropiar la servidumbre de paso en Ternelles
www.diariodemallorca.es/part-forana/2015/03/19/plataforma-procamins-insta-expropiar-servidumbre/1008154.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb