URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Valoració del ple i Anuari Contrainfo

Alternativa | 27 Març, 2015 00:01

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

A l’aprovació definitiva del pressupost del 2015, al ple d’ahir, s’han inclòs tres de les al·legacions que haviam presentat: Alternativa; redacció d'un projecte del recorregut arqueològic, promoció del producte local i de proximitat. i fer un conveni per a l’obertura del Centre de Turisme de la Gola. A més a més al  ple d’ahir també es va aprovar nostra moció contra el TTIP (signada també per PSOE i PSM).

Al ple va faltar de forma justificada en Joan Ramon (PI) i després es va absentar en Miquel Llobeta (PP).Es va canviar l’ordre del dia i el punt del pressuposta va passar a ser el primer a petició del batle.

1.- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, del Pressupost General Municipal per a l’exercici 2015. Aprovat amb 9 vots a favor (PP,PI i UMP) i 6 vots en contra (Alternativa, PSOE,PSM i Esquerra).

Estam satisfets de que l'equip de govern hagi acceptat tres de les al·legacions que haviam presentat, S'ha afegit al pressupost el Projecte del Recorregut Arqueològic i Promoció del producte local i de proximitat, encara que sense dotació pressupostaria pròpia, la primera anirà a la partida del museu i la segona a la de promoció comerç  local. També accepten l'al·legació per fer un conveni per a l’apertura del Centre de Turisme de la Gola. S’està fent un conveni amb l’IBANAT, la seva dotació pressupostaria és de 30.000 euros; s’eliminen 10.000 euros de la pavimentació del patí de Joan Mas, 10.000 euros del projecte del Cinema Capitoli, 5.000 euros de despesa Ca’n Llobera i 5.000 euros més al mobiliari del Festival.

Però consideram que són insuficients, ja que haviam presentat un total de 11 al·legacions, en la seva majoria aquestes partides  feien referència a acord de plens sense partida, i partides aprovades i no executades al pressupost 2013. Pensam que executar els acords del ple ha de ser la prioritat de qualsevol equip de govern, no fer-ho suposa una degradació de la democràcia municipal totalment inacceptable per a nosaltres. Per altra part consideram a l'igual que la Plataforma Pro Camins Públics que cal una partida per a l'efectivitat de la servitud de pas sobre el camí de Cala Castell i que el rebuig d'aquesta al·legació no es podia fer amb l'informe jurídic previ a la darrera sentència del Tribunal Suprem de 27 de febrer de 2015.

Es va aprovar definitivament el pressupost general de l’entitat per a l’exercici 2015, que presenta un superàvit de 616.517,62 euros, i que està format pel pressupost de l’Ajuntament, amb un import de despeses de 20.135.111,63 euros i d’ingressos de 20.751.629,25 euros, el dels organismes autònoms Patronat Residència Social Santo Domingo amb un import de 708.177,49 euros, Fundació Escola de Música de Pollença amb un import de 266.961 euros, Institut Ràdio Pollença amb un import de 113.282,71 euros i l’estat de previsió de despeses i ingressos de la mercantil EMSER 2002 s.l.u., per import de 5.622.000 euros. El total consolidat representa unes despeses de 22.037.840,12 euros i uns ingressos de 22.654.357,74 euros.

Cal dir que abans de l’aprovació dels pressupost es va llegir una advertència conjunta de la Secretària i Interventor contra un complement en el sou de l’arquitecte municipal, en Jaume Carbonero. Una vegada més l’équip de govern no va fer cas d’aquesta advertència, ens sembla increïble que no es faci cas als tècnics i  l’experiència ens diu que adertències com aquesta acaben en contenciosos que normalment perd l’Ajuntament.

Farem més d’un article dedicat a l’aprovació dels pressupost del 2015.

2.-Moció presentada pels grups ALTERNATIVA, PSOE i PSM-EN per la declaració institucional contra el TTIP, no als tractats que destrueixen la democràcia. (article sobre moció). Aprovada amb els 6 vots a favor d’Alternativa, PSOE, PSM i Esquerra i 8 abstencions de PP, PI i UMP

Estam satisfets de l’aprovació de la nostra moció contra el TTIP (signada també per PSOE i PSM), sigles en angles de l’Acord Trasanlàntic per al comerç i la inversió. Adjuntam la moció que va ser. Els partits que es van abstenir van argumentar el seu desconeixement del tema, precisament per això vam presentar aquesta moció que va unida a una conferència sobre aquest tractat el proper 1 d’abril al Club de Pollença a les 20:00. Aquest desconeixement d’un Tractat que s’està negociant des del 2013 demostra l’opacitat del tema.

«TTIP» són les sigles en angles del Transatlantic Trade and Investment Partnership, un acord que està negociant la UE amb els EUA amb l’objectiu d’aprovar una major desregulació del comerç i les finances a ambdues bandes de l’Atlàntic. Les multinacionals i els poder econòmics i financers internacionals pretenen rompre encara més la sobirania popular, i tenen la voluntat d’eliminar tràmits burocràtics, normativa ambiental, laboral, de seguretat, etc., per suprimir el control ciutadà i democràtic de l’acció de les grans empreses i inversors.

3.- Aixecament d’objecció formulada per la Intervenció de la Corporació als efectes d'efectuar el pagament del lími de conformitat dels justipreu corresponent a l'expropiació de la finca registral núm 145, coneguda amb el nom de Can Basch per un import de 487.277,80€ i aprovació,si procedeix de l'autorització, disposició i reconeixement de l'obligació a càrrec del pressupost de la Corporació pels exercicis 2016-17.Aprovat amb 8 vots a favor (PP,PI i UMP) i 6 abstencions (Alternativa, PSOE,PSM i Esquerra).

Han acceptat l’al·legació d’un particular que demana la consignació del “justi preu” de l’expropiació d’una zona verda darrera el centre cultural de Pollença. L’interventor va posar objeccions a que es poses tot al pressupost d’enguany per falta de crèdit, a aquest ple aixecarà la seva objecció ja que s’han planificat en tres anys, tot això per no pagar interessos.

 

4.- Aprovació inicial, si procedeix, de modificació de crèdit 4/2015 per crèdit extraordinari finançat amb Romanent de Tresoreria de despeses generals. Aprovat amb 8 vots a favor (PP,PI i UMP) i 6 abstencions (Alternativa, PSOE,PSM i Esquerra).

Per llei aquestes inversions no poden anar al pressupost ordinari de la corporació.

Millora Carrer Bot i Conveni amb el Pollença Park          680.000 €
Obres de renovació vestuaris poliesportiu Pollença        120.000 €
Centre Cultural Pollença                                              350.000 €
Climatització Habitacions antiga residència                     35.000 €
Obres d’estructura antiga residència                            155.000 €
Millores a la obres de Gommar.                                   650.000 €

Al tractar-se d’una aprovació inicial hem optat per l’abstenció ja que podrem presentar al·legacions. Podem estar més o manco d’acord amb les inversions però una vegada més s’han fet sense cap tipus de reunió prèvia amb els grups de l’oposició i al maig del 2015 hi haurà un equip de govern diferent

5.- Aprovació, si procedeix, de reconeixement extrajudicial de crèdit (Expedient núm. 1/2015/INT)

Una vergonya. A l’Ajuntament hi ha factures pendents de conformar pels polítics responsables. Aquestes factures sumaven al novembre de 2013 29.339,15 euros, al ple no ens van dir quina quantitat sumarien ara (pensam que no ha variat massa). Un dels afectat;  Germatur Gestión S.L organitzador  del Cinturó Ciclista Internacional de Mallorca, ha fet nombrosos requeriments del pagament de la factura (3.480 euros) i des de l’Ajuntament, al novembre del 2013, es va requerir al que era el batleen aquell moment, en Joan Cerdà Rull,  conforma aquesta factura cosa que no ha fet. A l’expedient de la factura hi ha nombroses proves de la participació de l’Ajuntament com organitzador d’aquell Cinturó (el que era el batle donant premis, menjant canapès, un escrit amb la seva fotografia donant la benvinguda al Cinturó...). Al ple vam demanar alguna explicació a CiU pel motius pels quals l’antic batle que anava a la seva llista electoral no havia conformat aquesta factura (suposam que el que era el seu regidor, en Michel, regidor d’esports a l’anterior legislatura també el podia haver fet) i la única resposta va ser el silenci, ni vam demanar perdó per aquesta irresponsabilitat ni cap explicació.

6.- Dació de compte de les resolucions de Batlia contràries a les objeccions efectuades així com de les principals anomalies detectades en matèria d’ingressos, de conformitat amb el disposat a l’article 218 del RDL 2/2004, de 5 de març, pel qual s’aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals (TRLRHL), amb la nova redacció donada per l’article 2 de la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL). No es vota

Una vegada més el PP&PI, obligats per la llei, van fer aquesta dació de comptes de tota una sèrie de pagaments irregulars als que no han complit la llei de contractació pública; falta de publicitat, no sol·licitar ofertes a tres empreses... Factures per un valor de 106.567,63 euros.

Una vegada més vam ser l’únic grup que va demanar per unes quantes d’aquestes factures irregulars, no vam insistir en temes que ja haviam demanat a anteriors plens i que PP i PI continuen sense solucionar:

- Una factura de la cap de premsa de 1.361,25 € del mes de desmbre. Aquest tema ens sembla molt greu i en aquest moment estam estudiant denunciar per malversació de fons públics als responsables polítics. Cal dir que la cap de premsa va acabar el seu contracte el 31 d’octubre i que a pesar de tot segueix facturant.

- De dues factures de teatre a les escoles (4.029,30) que superaven l’import contractat s’ens va explicar que havia hagut una petició per part de les escoles de continuar les classes de teatre i que es va decidir fer-ho.

- De la despesa  (1.524,14 euros) de l’arquitecte municipal, Javier Oliver Simarro, personal de confiança, en concepte de responsabilitat civil per la direcció i projecció d’obres municipals. L’interventor adverteix que aquestes feines haurien de ser assignades a personal públic, tenim 2 arquitectes municipls pel seu desenvolupament, però segon el batle no tenien capacitat per fer-ho.

- L'interventor mostra la seva objecció dins les nòmines del mes de gener als complement a un treballador (122,36 €) no justificats de cap forma,  i va demanar  reintegrar els pagaments indeguts. El batle va respondre que aquests complements són resultat de pagar desplaçament i dietes a aquest treballador per anar a les oficines del Port de Pollença.

7.- Propostes/Mocions d'urgència.

L’équip de govern va presentar per urgència; interposar un contenciós al Consell. Aprovada per unanimitat.

L’Ajuntament va  canviar la destinació de l'ajuda pressupostària del POS; va canviar la construcció del pont elevat sobre la carretera per l'aparcament annex al pavelló del poliesportiu i la rehabilitació de la coberta de Can Llobera, cosa que es factible sempre que es justifiqui la urgència de l'actuació. Ara  el Consell no vol pagar i cal posar aquest contenciós.

PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de batlia

3.- Precs i preguntes.

Van fer un bon grapat, les publicarem amb les respostes a aquest bloc.

 

Us recordam que avui  a Can Llobera a les 20:00 h per quart any consecutiu presentam a Pollença l’Anuari de  contrainfo.cat un projecte comunicatiu autogestionat . Us esperam 

Un recull fidel i acurat de les lluites dels diferents  moviments socials de Mallorca durant l’any 2014 i,  una tasca  de memòria històrica per poder fer-ne revisió en anys  posteriors, aprenent dels errors i potenciant les victòries.

Així,  l’Anuari 2014 és producte del compromís d’una  seixentena d’activistes que construeixen dia a dia una Mallorca més  lliure i justa. Som un any més fortes i tenim més experiència: esperam que l’Anuari serveixi per afrontar amb més força els reptes i les noves experiències que prepara el 2015. 

El preu de l’Anuari 2014 és de 4€ (el cost de producció és de 3’26€). 

 

Comentaris

Comediant Morro

Re: Valoració del ple i Anuari Contrainfo

Comediant Morro | 31/03/2015, 23:57

No facis comedi Morro.

Fran

Re: Valoració del ple i Anuari Contrainfo

Fran | 31/03/2015, 22:15

Pareceis niños pequeños. Sobre todo este último comentario. No pueden llevarse bien dos personas ideologicamente opuestas?
Vaya chorradas dices comedi.
Al que va a perjudicar si no se presenta es al PP. Y más si la alternativa es Llobeta. Imaginaos a Llobeta de alcalde con el apoyo del PI. Miedo me da.

comedi

Re: Valoració del ple i Anuari Contrainfo

comedi | 31/03/2015, 19:52

Ido jo crec que als Alternatius els hi sabra un bon greu si en Cifre se retira de la política. Sempre s'han sabut "complementar" encara que despres facin el paripe fent veure que no se duen be

Rubén León

Re: Valoració del ple i Anuari Contrainfo

Rubén León | 31/03/2015, 13:09

Atentos al devenir de estos días, la Semana Santa en Pollença siempre da mucho juego, sino recordad episodios anteriores.
Dicho lo cual, no me negareis la agudeza política de Martin Ochogavía. Que nadie lo de por muerto, los "viejos políticos" nunca mueren

Joan CC

Re: Valoració del ple i Anuari Contrainfo

Joan CC | 31/03/2015, 12:21

Electoralment no crec que ens vengui gens malament que en Tomeu es presenti amb un UNPI. No crec que passi per no ens vendria malament. Tampoc em preocupa perque pens que més enllà del resultats electorals lo important es que la ciutadania prengui constancia de que cal canviar les coses, i aquest objectiu encara es lluny, es presenti o no en Tomeu-

Pere

Re: Valoració del ple i Anuari Contrainfo

Pere | 31/03/2015, 11:05

No és por a Tomeu Cifre, sinó a que torni donar poder a un partit i una gent que ha estat molt perjudicial per Pollença com ha estat UNPI. Que no ens recordam del Padrino?

alternatives

Re: Valoració del ple i Anuari Contrainfo

alternatives | 31/03/2015, 09:31

Alguna cosa que fes en Tomeu Cifre vos aniria bé? Que no sigui no presentar-se clar, perquè això si vos aniria bé amb la por que li teniu.

Alternativa

Re: Valoració del ple i Anuari Contrainfo

Alternativa | 31/03/2015, 08:31

Segon el diari Última Hora "UNPI ofrece sus siglas al alcalde Cifre para que lidere una alternativa al PP". UNPI alternativa al PP? Estam apanyats a Pollença.

Rita

Re: Valoració del ple i Anuari Contrainfo

Rita | 30/03/2015, 11:36

Deu ser una broma

Paco

en español, por favor

Paco | 30/03/2015, 09:53

tiene al menos dos perfiles en feisbuc, y en los dos lo deja claro: MIGUEL LLOBETA

Ex-pepero

Pp

Ex-pepero | 30/03/2015, 09:26

Confirmat, en Miqel Llobeta, candidat per el PP.
En tomeu cifre, deixa la politica

Pepe

Re: Valoració del ple i Anuari Contrainfo

Pepe | 27/03/2015, 22:51

Els remors que corren pel carrer són que en Tomeu es presentari no amb el PI sinó amb UNPI.
Hauria dos pins amb dos candidats molt similars. Però com he dit són remors ni més ni manco.

Garci

Re: Valoració del ple i Anuari Contrainfo

Garci | 27/03/2015, 19:05

Sabem que PP i PI son lo mateix, però no se jo si ho voldran evidenciar tant.

Especuladora

Re: Valoració del ple i Anuari Contrainfo

Especuladora | 27/03/2015, 18:07

En Tomei Cifre Ochogavia si no es candidat del PP segurament ho serà del PI. Va dir clarament que era disciplinat però no submis. Quan deixes el partit ja no hi ha disciplina que observar.

Alternativa

Re: Valoració del ple i Anuari Contrainfo

Alternativa | 27/03/2015, 16:57

Al diari Última Hora ja es parla de possibles substitutes a Tomeu Cifre com candidates del PP; na Antònia Mas i na Bel Cerdà.
h
ttps://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10389125_704087529701638_5419569558572376741_n.jpg?oh=744c3d274f1a30da1fd877e8376f98cc&oe=55AB64F4&__gda__=1434014077_5dabe26fd176003656c3c827056f9565

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb