URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Prou de destruir el paisatge

Alternativa | 31 Març, 2015 00:01

És prioritari i urgent protegir el nostre patrimoni i paisatgístic, que és un dels nostres principals recursos. Prou de projectes desproporcionats que desfiguren per sempre el nostre paisatge. insubstituïble i irreemplaçable .

Ara amb la sentència en referència a Villa Cortina tenim a les nostres mans evitar noves destruccions paisagístiques la Font, Formentor, el Vilà, Gotmar... No es poden donar llicències que supossin un inadmissible impacte ambiental i paisatgístic i que poden  ser declarades nul·les  de ple dret per aquest motiu, a pesar que complís la resta de prescripcions de la legalitat urbanística.

“Les construccions s'han d'adaptar, en el bàsic, a l'ambient en què estiguessin situades, i a aquest efecte:
[….] b) En els llocs de paisatge obert i natural, sigui rural o marítim, o en les perspectives que ofereixin els conjunts urbans de característiques històric- artístiques, típics o tradicionals, i en els voltants de les carreteres i camins de trajecte pintoresc, no es permetrà que la situació, massa, altura dels edificis, murs i tancaments, o la instal·lació d'altres elements, limiti el camp visual per contemplar les belleses naturals, trenqui l'harmonia del paisatge o desfiguri la perspectiva pròpia del mateix.”
(...) quan es tracta d'edificacions en llocs molt concrets, l'ordenament preveu la possibilitat que l'Administració apliqui a l'hora de resoldre el projecte tècnic presentat uns criteris de discrecionalitat a fi de preservar aquest entorn especialment privilegiat en el qual s'emmarcarà la construcció que pretén edificar-se.(...)

La llei imposa a l'Administració en aquests casos que, al temps de resoldre una sol·licitud de llicència, l'edificació pretesa  no tanqui l'harmonia natural que el paisatge ofereix, amb el que ha de deixar salvaguardat l'equilibri natural entre l'acció urbanística i el paisatge."

Ja tenim l'eina judicial necessària per salvar el nostre paisatge ara cal voluntat política i en maig teniu l'oportunitat per votar una Alternativa al model destructiu  balearització del segle passat que ha imperat a Pollença anys darrera anys. Estam al segle XXI i  tenim dret a poder gaudir d'un paisatges amb contingut estètic i amb una planificació que el mimen i el preserven .

 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Prou de destruir el paisatge

Pepe | 31/03/2015, 15:48

Tens raó trolet el nostre bloc no es pot comparar amb els del PP, PSOE o Esquerra i tampoc arriba al nivell de del PI o d'UMP actiu tota la legislatura.
No seriam res sense els nostre estimats trolls.

Pepe

Re: Prou de destruir el paisatge

Pepe | 31/03/2015, 13:44

De la notícia d'avui hi ha un grapat de coses a comentar.
Primer en Martí Ochogavía diu que el batle ha plantat cara al PP amb el tema del TIL i que no es baixar els pantalons...
El PP de Pollença és cert que llevat del seu regidor David Alonso al ple no ha mostrat la seva oposició a les mocions que vam presentar des dels grups de l'oposició contra el TIL, però ni el batle ni el PP de Pollença no han presentat mai res contra el TIL i la principal responsable del mateix forma part del PP de Pollença, na Bel Cerdà.
Però a més a més tornam a recordar que a l'hora de la veritat quan s'havia d'anar a Palma a votar contra el TIL en l'Assemblea de batles el batle i el regidor d'educació, en Martí Roca del PI es van baixar els pantalons i no van anar.
Per altre part veig que el batle ha canviat molt d'opinió en poc temps respecte a UNPI, ja que les opinions que tots l'hem pogut escoltar a la passada legislatura quan UNPI governava i el PP era a l'oposició, com al principi de legislatura quan sortien els diferents disbarats de la passada legislatura.

Alternativa

Re: Prou de destruir el paisatge

Alternativa | 31/03/2015, 13:29

A les 17:15 podreu escoltar al portaveu del nostre grup municipal, en Pepe García, a Radio Pollença.

trolet

Re: Prou de destruir el paisatge

trolet | 31/03/2015, 12:24

Aquí si no compareixen els trolls me pens que sols trobareu les noticies del diari......crec que estau ben a les fosques!!.....però be....qué importa el que els altres fassin si sou els millors i els que feis mes feina......segur que el poble això ho valorarà!!

Alternativa

Ultima Hora

Alternativa | 31/03/2015, 10:26

UNPI ofrece sus siglas al alcalde Cifre para que lidere una alternativa al PP.
El portavoz de los populares dará conocer su decisión entre el miércoles y el jueves.

h
ttps://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xtp1/v/t1.0-9/10294399_705802649530126_318569103096024173_n.jpg?oh=9b5902eb9c4db096ae86b3e95e6af1c7&oe=55A75CC0&__gda__=1436567349_ccf5871fbb60cff2970b323c00c5872c

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb