URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Al·legacions per protegir el patrimoni d'eu moll

Alternativa | 14 Abril, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Les eleccions no han aturat la nostra feina; avui a les 19:00 h us esperam a la plaça dels Seglars al homenatge als republicans i si parlam de feina institucional  hem presentat al·legacions  demanant que no es faci la modificació del Catàleg de Patrimoni aprovada al ple de febrer, a proposta del PP-PI i amb el suport d'UMP. A Alternativa demanam que es mantinguin al Catàleg els edificis situats a primera línia del Port de Pollença, tal com havia aprovat el ple en octubre de 2014 (No deixem els interessos d'uns pocs destrueixen el passats i hipotequin el futur)

La modificació del Catàleg de Patrimoni aprovada al ple de febrer es fonamenta exclusivament en un informe de l'arquitecte municipal en Rafel Balaguer, elaborat el 5 de novembre de 2014, una vegada que ja s'havien resolt les al·legacions. Al citat informe l'arquitecte indicava que amb la catolagació d'una sèrie d'edificis situats a primera línia del Port Pollença, al Passeig Colom i Voramar, com Can Qués, Can Morató, Can Mena, Ca l'Adroguer i Can Tugores, podien generar una limitació singular d'aprofitament susceptible de ser objecte d'indemnització a favor dels propietaris afectats (prèvia l'oportuna tramitació de la sol·licitud de responsabilitat patrimonial).

Hem de remarcar la nostra nul·la confiança en la feina objectiva de l'arquitecte municipal, en Rafael Balaguer i que al seu informe utilitza una sentència que no és l'única existent en aquest tema. L'edificabilitat que atorgava el Pla General, una vegada exhaurit el termini de vuit anys per desenvolupar-lo, no es pot al·legar com un dret adquirit si no hi ha llicències concedides en vigor, i aquest no és el cas. A més, no ens consta que s'hagi seguit el mateix criteri que s'ha seguit amb els esmentats edificis de primera línia del Port de Pollença a tots els que es trobin en una situació similar al catàleg.

La modificació aprovada incompleix les deficiències denunciades per part dels serveis tècnics del departament de Patrimoni del Consell que a l'aprovació del catàleg a la passada legislatura deien: "s'haurà de revisar també l'arquitectura turística i hotelera. A tall d'exemple alguns dels elements que s'haurien de tenir en compte per a la seva inclusió en el catàleg són els situats al Passeig de Colom i Passeig de Voramar del Port de Pollença on encara resten exemples d'arquitectura de segona residència en primera línia de mar, totes elles mostres significatives de l'arquitectura regionalista..."

Igualment la modificació incompleix l'acord de ple d'octubre del 2011, al qual  l'Ajuntament es va comprometre a utilitzar tots els recursos legals possibles per evitar la pèrdua dels immobles del Passeig Voramar-Colón-Hernán Cortés.

La protecció d'edificis amb valor patrimonial és una obligació marcada per la Llei de Patrimoni 12/1998 cap als ajuntaments i cal protegir-los. S'ha de mantenir al Catàleg de Patrimoni els edificis situats a primera línia del Port Pollença: Can Qués Can Morató,  Can Mena, Ca l'Adroguer i Can Tugores. No deixem quel patrimoni sigui un record.

 

Comentaris

Joan CC

Re: Al·legacions per protegir el patrimoni d'eu moll

Joan CC | 15/04/2015, 08:45

Pues a mi, la part final em recorda els video que em feren quan vaig fer la primera comunió. Ja en serio, en Tomeu vol vendre una imatge centrista i progresista per ocupar l'espai electoral del Pi i el PSOE. El cert es que Tomeu es un polític autoritari que ha demostrat sobradament que posa els seus interessos per davant els del poble. Farà el que sigui i pactarà amb el que li faci falta si amb això aconsegueix tornar a governar. I una vegada torni a ser batle tornarà a fer la seva. El que es vulgui deixar enganar allà ell.

olesa2

Re: Al·legacions per protegir el patrimoni d'eu moll

olesa2 | 15/04/2015, 00:26

De verdad Toni Cifre haztelo mirar. Salen de nombres en el video, Can Olesa, El giardino, Can Teresa y el carrito de helados.
No se yo si la junta electoral puede actuar contra una agrupacion que aun no existe. Puede ser, pero no lo se. Denuncialo.

Toni Cifre

Vídeo ilegal

Toni Cifre | 14/04/2015, 22:18

Qui no ha vist el video és aquest que es fa dir olesa, se veu que no coneix Pollença.
Per cert, llegiu bé la nova llei electoral, aquest vídeo és ilegal, no es pot publicar en aquests moments, incompleix la llei electoral. Mirau el que ha passat a Binissalem amb el vídeo del PP.
Perquè la junta electoral actuia cal una denuncia.

olesa

Re: Al·legacions per protegir el patrimoni d'eu moll

olesa | 14/04/2015, 10:43

O no has visto el video, o has querido decir Can Olesa que es el único establecimiento del que aparece el nombre

el de la camarita

Re: Al·legacions per protegir el patrimoni d'eu moll

el de la camarita | 14/04/2015, 10:11

Tomeu Cifre acaba de publicar un video. No me queda claro si es un video de campaña o un video promocional de Juma

Alternativa

Re: Al·legacions per protegir el patrimoni d'eu moll

Alternativa | 14/04/2015, 08:59

El Nàutic de Pollença negocia con el Govern la creación de 200 nuevos fondeos en la bahía
h
ttp://ultimahora.es/noticias/part-forana/2015/04/14/149346/nautic-pollen-negocia-govern-creacion-200-nuevos-fondeos-bahia.html

Aquesta negociació incompleix l'acord de ple de cercar una solució entre Ajuntament i les administracions amb competències a la Badia; Ports, Costes i Ministeri de Defensa. A Alternativa consideram que els problemes de la badia s’han d’analitzar globalment; caldria revisar les taxes aplicades al Port, revisar quines places reals són de transeünts i quantes de places fixes, així com demanar al Ministeri de Defensa l'optimització del port de la Base Militar, avui en dia totalment infrautilitzat. privatizant i fent un negoci del que hauria de ser una gestió pública centrada en el respecte al medi ambient.
El PP vol privatitzar i fer un negoci del que hauria de ser una gestió pública centrada en el respecte al medi ambient.

Alternativa

Segueix el show

Alternativa | 14/04/2015, 08:58

El PP dice que la imputación de Ruiz «se archiva» y busca expulsar a Cifre
h
ttp://ultimahora.es/noticias/part-forana/2015/04/14/149347/dice-imputacion-ruiz-archiva-busca-expulsar-cifre.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb