URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Teixint Xarxa

Alternativa | 16 Abril, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Vivim temps en que la política es replanteja en claus no convencionals. Són molts els col·lectius que es posen en marxa o que agafen força des de posicions allunyades de la vella política de representació. L’objectiu comença a canviar: ja no es tracta d’assaltar el poder o d’arribar a les institucions, sinó de generar canvi en la societat. La consciència de que les institucions polítiques són un espai limitat que no permeten generar grans canvis ha arrelat. Així com també ha agafat força la vella idea municipalista de democràcia directe i autogestió per part del poble dels seus propis afers.
Des d’Alternativa per Pollença fa anys que vàrem apostar per intentar construir un nou municipi, amb altres valors, just, igualitari i lliure. És una tasca molt complexa i de llarga durada. En som conscients. Però és l’únic camí que veiem viable per arribar a bon port.
I estem molt i molt contents de veure que nous moviments sorgeixen arreu de Mallorca amb unes aspiracions idèntiques a les nostres. Cada cop estem menys sols en aquesta lluita. I ara cal teixir xarxes d’ajuda mútua i solidaritat amb aquests col·lectius per, entre tots, anar avançant cada dia una passa més.
Estem parlant del Col·lectiu Albaïna, que fa anys que fan una feina admirable a Sóller. O del Moviment Alcudienc, que porten una trajectòria més curta però plena d’èxits. Però també parlam de projectes com Alternativa per Artà, que es crea després d’anys de gran treball dels Verds d’aquell poble. O Gent per Sineu, que s’ha format fa uns mesos agrupant a diversos partits i persones independents de Sineu. I ara també ens trobam amb la molt bona notícia de la posada en marxa d’una CUP a Palma, fet que trobam imprescindible. A més, cada cop hi ha més moviments socials i col·lectius que treballan des de la base als seus pobles com l’Assemblea Popular de Porreres, Pinyol Vermell de sa Pobla, etc.
A tots ells els desitjam molta feina, valentia i ànims. La lluita per a la construcció de la unitat popular i el municipalisme de base radicalment democràtica no serà fàcil. Però amb feina constant i l’ajuda de tots anirem avançant.
 
 Els propers 24 i 25 d’abril participare a les Jornades Municipalistes organtizades pel Col·lectiu Albaïna, juntament amb les Candidatures d’Unitat Popular (CUP). Aquestes jornades consistaran en una sèrie de xerrades sobre la necessitat de l’organització ciutadana i la lluita al carrer per forçar un canvi a les institucions. Això es farà explicant un seguit d’experiències i projectes d’altres pobles i ciutats, que són un referent a seguir per a la resta de municipis.
 
 

Comentaris

Alternativa

Re: Teixint Xarxa

Alternativa | 16/04/2015, 19:17

Demolición con costes colaterales. Los técnicos municipales visitan Villa Cortina para evaluar sus excesos.

www.facebook.com/641318885978503/photos/a.641319035978488.1073741832.641318885978503/713684505408607/?type=1&theater

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb