URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Denúncia davant la Junta Electoral

Alternativa | 28 Abril, 2015 00:01

Ahir matí vam presentar una denúncia davant la Junta Electoral pel que consideram una campanya electoral encoberta, amb l'agreujant de que la cap de premsa responsable està cobrant de l'Ajuntament sense haver seguit cap tipus de procediment contractual administratiu.

________________________________________________________

Alternativa per Pollença vam presentar ahir de matí una denúncia demanant que la Junta Electoral valori i prengui les mesures que consideri per tal de fer complir la Llei Electoral General, que segons el nostre punt de vista, està sent incomplida. Concretament, pensam que no s'està garantint el pluralisme polític i la igualtat i neutralitat informativa dels mitjans públics, així com la prohibició de no fer actes o presentacions que puguin ser usats com a propaganda encoberta.

Ja fa mesos, d'ençà que l'Ajuntament va contractar una cap de premsa, que ens venim queixant de l'ús partidista que s'ha estat fent tant del web municipal com del facebook, en què es publiquen de forma reiterada fotografies de l'equip de govern inaugurant instal·lacions, serveis o actes, i només s'enllacen notícies favorables a l'equip de govern.

Des de que es varen convocar les eleccions, aquesta dinàmica ha continuat, i les informacions i fotos d'actes en que només hi són presents l'equip de govern (i a què no han estat convidats els membres de l'oposició) en motiu de la Fira del Vi, la Diada de Sant Jordi o la Trobada de Bandes de Música, han continuat tenint un lloc ben destacat en els mitjans de comunicació municipals (web i facebook).

Per exemple, més enllà de la inauguració oficial de la Fira del Vi (a la qual sí que es convidà els membres de l'oposició) i de la que es publica una foto del batle i dos dels seus regidors, uns dies després es publica un seguiment exhaustiu de fins a 27 fotografies, en la majoria de les quals surt el Batle Tomeu Cifre (PP, i ara Tots per Pollença) i els regidors del govern Teresa Ferré (PI) i Martí Roca (PI), d'un dinar d'agraïment als cellers en què no es convidà a l'oposició i es feu un parlament i es lliuraren diplomes als participants.

També es publica tant al facebook com a la web municipal, una foto del batle Tomeu Cifre (PP, i ara Tots per Pollença), la regidora Marilen Capllonch (PI) i el regidor Martí Roca (PI), presentant els actes de la Diada de Sant Jordi; i una altre foto del batle Tomeu Cifre (PP, i ara Tots per Pollença), i el regidor Joan Ramon Mateu (PI), presentant la Trobada de Bandes de Música.

Però és que, si no fos suficient, encara ens sembla molt més greu que aquesta tasca l'estigui desenvolupant una persona, la cap de premsa, que no té cap tipus de lligam contractual amb l'Ajuntament.

Actualment, l'Ajuntament està pagant 1361,25 euros mensuals a la cap de premsa sense que s'hagi seguit cap preocediment contractual administratiu. Aquesta situació es dóna d'ençà del passat novembre, en què aquesta persona acabà el contracte que tenia amb l'Ajuntament, i la Intervenció i Secretaria ja ho han advertit en les dacions de compte presentades pel batle en els plens, sense que s'hagi corregit aquesta irregularitat. En aquest sentit, Alternativa vàrem registrar un document el passat 31 de març demanant el cessament de la prestació de serveis amb greu omissió de la legalitat administrativa i possible malversació de cabals públics, i un altre el passat 17 d'abril, demanant resposta per escrit, ja que no s'ha actuat en conseqüència. Aquests fets també han estat posats en coneixement de la Junta Electoral, per si considera necessari posar-ho en mans de la Fiscalia per si s'està malversant diners públics.

 

Comentaris

contar

Re: Denúncia davant la Junta Electoral

contar | 29/04/2015, 09:09

De la noticia següent la conclusió que se pot treure es que el periodista assistent -o el que li ha explicat- no sap contar perquè no arribaven a 150. 300 segons l'Ara, seran 1200 segons el Punt Informatiu. En fin.
htt p://www.arabalears.cat/balears/Junts-Avancam-Pollenca-presenta-persones_0_1347465428.html

Alternativa

Re: Denúncia davant la Junta Electoral

Alternativa | 28/04/2015, 23:33

Resum de la reunió d'avui de les candidatures municipals en referència al repartiment de taulers, espais a la ràdio i mítings.
La nostra proposta ha estat un repartiment equitatiu

En referència als tres taulers que es situaran als tres nuclis,Junts ha defensat que els partits que es presenten a les eleccions autonòmiques també han de tenir un espai propi als taulers i ha proposar la meitat dels taulers per la propaganda autonòmica i la meitat per la propaganda municipal. La qüestió és que els taulers són municipals i per les eleccions municipals. O sigui nosaltres mantenim que cal fer un repartiment equitatiu i fer set parts iguals i després que cada partit gestioni el seu espai com trobi. Com no ha hagut acord sembla que es fara complir el repartiment que ha acordat la Junta electoral de Zona (que demostra que parlam d'un espai municipals):

PARTIT POPULAR; 35,94%
ALTERNATIVA PER POLLENÇA 18,11%
JUNTS AVANÇAM 17,46%
UNIÓ MOLLERA POLLENCINA 13,42 %
EL PI PROPOSTA PER LES ILLES, 5%
GENT PER POLLENÇA 5%
TOTS PER POLLENÇA 5%

A pesar de ser el segon partit amb més espai mantenim la nostra opinió de que totes les candidatures hauriem de disposar el mateix espai

La directora de la ràdio present a la reunió ha proposat un repart equitatiu; es faria una entrevista a cada candidat i l'ordre es decidirà per sorteig. Hi haura un debat el dia 20 o 21.
Totes les candidatures tendriam les mateixes falques i al finalitzar la setmana cada falca s'haurà sentit a totes les hores possibles

Alternativa

Re: Denúncia davant la Junta Electoral

Alternativa | 28/04/2015, 22:58

La Junta Electoral Provincial ha desestimat la nostra denúncia indicant que no és la seva funció valorar la forma de contractació de la cap de premsa. No es pronuncia sobre la neutralitat informativa del pefil de facebook institucional indicat que els actes publicats en la mateixa es celebren de forma regular i que no tenen indicis de que en l'organtizació o en les intervencions a aquests actes hagi hagut alusions a les realitzacions a als assoliments de les autoritats intervinents. En aquest moment estudiam recorrer o no la decisió.

Alternativa

Re: Denúncia davant la Junta Electoral

Alternativa | 28/04/2015, 08:40

Alternativa per Pollença denuncia un uso partidista de las redes sociales.
h
ttps://scontent-mad.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/11110457_718880188222372_2939239492215413009_n.jpg?oh=a41e041c2f23399f94881203d7a29de0&oe=55D829A3

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb