URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Crònica de l'1 de maig

Alternativa | 03 Maig, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Dia 1 de Maig vàrem celebrar el Dia Internacional del Treballador a Pollença. Gràcies a tots els que ho vàreu fer possible i vàreu participar als actes. Estam orgullosos de ser un dels pocs municipis de Mallorca on es celebra i reivindica aquesta data. I estam molt contents de que al llarg de les tres hores que varen durar els actes va passar molta gent per la plaça dels Seglars.

La nostra candidata, na Marina Llobera, va conduir l'acte mentre que la resta de companys treballàvem en la organització de la ludoteca (a la que van participar molts nins), la paradeta informativa (amb materials de Contrainfo.cat, les Encausades o Alternativa per Pollença) o la barra solidària amb les Encausades de la Conselleria. La recaptació íntegra de la barra i la venta de bons solidaris vam donar un total de 268,5 euros que seran ingressats a la seva caixa de resistència.

Abans de les xerrades, na Marina va recordar la vaga dels treballadors autònoms i de les empreses subcontractades de Telefónica i Movistar. Una lluita totalment silenciada als mitjans de comunicació a pesar de que fa més d'un mes que es troben de vaga a Madrid i 25 dies a la resta de l'Estat (més informació). Vam passar una vidriola i vàrem recollir 93,92 euros per a la seva caixa  de resistència.

Vam encetar les xerrades amb la número tres de la nostra llista electoral, n’Antònia Cerdà (llicenciada en filosofia que fa la tesi sobre les dimensions socials del treball) que ens va introduir el tema de la classe treballadora avui, fent especial èmfasi en la seva fragmentació i parlant de la situació dels falsos autònms. La seva interessant xerrada la publicarem a un proper article.

La següent xerrada va tractar de la crisi dels sindicats institucionalitzats i les alternatives i va ser a càrrec de Rubén Chavarría de la COS-Mallorca. La COORDINADORA OBRERA SINDICAL (COS) és una organització sindical alternativa dels Països Catalans: no tenen  subvencions i funcionen assembleàriament, son partidaris partidaris de la rotació i revocabilitat de les responsabilitats directives. Rubén ens va parlar dels orígens i desenvolupament de la crisi dels sindicats institucionalitzats tradicionals i com, a l'igual que a la política, han aparegut sindicats alternatius com la COS.

La tercera xerrada versava sobre la organització de les treballadores d’escoletes i va ser a càrrec de membres de l’Assemblea 0-3 que engloba treballadores de l’etapa d’Educació Infantil. Les companyes varen explicar com el primer cicle és i ha estat un dels grans damnificats per la crisi econòmica: menys subvencions, privatitzacions i precarització constant dels treballadors. I ens van demostrar com el primer cicle d'educació infantil està totalment abandonat per les administracions públiques.

La darrera xerrada del capvespre va girar en torn al turisme i la precarietat laboral. Va ser conduïda  per Ivan Murray amb els testimoni de les cambrers de pisos María González, Angelina Alfaro i Soledad Castro, -las kellys. Una xerrada molt clarificadora sobre els problemes als que s'enfronten les cambreres de pisos: sobrecàrrega de treball, ritmes esgotadors, problemes de salut, ús quotidià de medicaments per poder aguantar les jornades laborals... Farem un article sobre el tema.


Després de les xerrades vàrem poder sopar col·lectiu del que els propis participants a l’acte havien portat per compartir. El sopar va ser un èxit. Gràcies a tots.

I per finalitzar va haver-hi un excel·lent i emocionant concert a càrrec de Joan Carles Vaquer (guitarra) i Glòria Julià Estelrich que van  cantar les cançons més emblemàtiques d' Ovidi Montllor, entre altres cantautors. Rescatar la figura d’Ovidi Montllor en aquests temps és molt més que un simple gest, es fa imprescindible. Com deia na Glòria: “n’Ovidi hi seria aquí, a Pollença, avui”.

Per altre banda, des d’Alternativa per Pollença consideram que el Dia del Treballador també ha de servir per caminar cap a l’objectiu que no és altre que la transformació social a través de la unitat popular. D’aquí que convidassim als diferents col·lectius a xerrar. I d’aquí també que convidassim a tots els moviments socials que tenen activitat a Pollença. De totes les convidades muntaren paradetes informatives Arran Mallorca Nord (organització juvenil de l'Esquerra Independentista) i Pollença Antifeixista (organització anticapitalista que lluita contra els grupuscles feixistes cada vegada més nombrosos), a més de les companyes de l’Assemblea 0-3.

Ja portam dos anys consecutius celebrant el Dia del Treballador a Pollença i esperam podem fer-ho encara millor l'any que ve i comptar amb la participació de més associacions i més gent.  Fent una mica d'autocrítica, que sempre és productiva, pensam que hi va haver massa xerrades i cal tenir prevista més llum (just la farola de la part de dalt de la plaça va fallar).

Així hi tot el balanç és molt positiu i consideram que l’experiència va valer la pena. Davant dels atacs del capitalisme global i local l’únic camí és la organització i la lluita. I dia 1 de Maig no és altre cosa que el dia mundial de la lluita dels treballadors per a la seva emancipació. Per això no ens podem quedar aturats i seguirem sortint a les places a dir que ja n’hi ha prou d’explotació, que no ens faran callar.

Al nostre perfil de facebook teniu unes bones fotografies de l'acte del nostre company Biel Perelló.

 

 

 
 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Crònica de l'1 de maig

Pepe | 03/05/2015, 13:59

Encara em record de les autopistes de l'educació de l'anterior programa del PP i ara tornen a parlar del ’elaboració d’una llei d’educació “des del màxim consens”... No tenen vergonya! Per llegir una novel·la de ciència ficció prefereix altres autors

Joan CC

Re: Crònica de l'1 de maig

Joan CC | 03/05/2015, 12:53

Ufff Paco! No tinc estómac per això...

Paco

Re: Crònica de l'1 de maig

Paco | 03/05/2015, 12:31

perunbonfutur.com
no tiene desperdicio

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb