URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

“Fem fora Bauzá, seguim construint poder popular”

Alternativa | 17 Maig, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

 Avui diumenge serem al mercat de Pollença

Na Marina Llobera i en Pepe García han signat amb altres persones vinculades a moviments socials i polítics de tipus rupturista de Mallorca aquest manifest en relació a les eleccions autonòmiques.

Manifest: “Fem fora Bauzá, seguim construint poder popular”

Les persones que signam aquest document estam vinculades a moviments socials i polítics de tipus rupturista de Mallorca. Tot i que no som militants ni simpatitzants de cap partit d’àmbit autonòmic, sí que hi ha opcions de caire municipal amb les quals ens sentim representades.

Davant l’horitzó de les properes eleccions, però sobretot atenent a tot el que ha succeït en els darrers anys a la nostra illa en el marc de diferents lluites de base, hem considerat oportú dir-hi la nostra. Abans però, cal aclarir que les persones sotasignants ho feim en nom propi i, en cap cas, ens volem erigir com a representants de res.

Així doncs:

  • Defensam que dia 24 de maig s’ha d’anar a votar per acabar definitivament amb el Govern Bauzá, entenent que gairebé qualsevol resultat serà millor que repetir un govern tan ferest com l’actual. No obstant això, no votam amb il·lusió. No votarem el projecte transformador i fet des de baix que anhelam: bàsicament perquè no existeix. Votar dia 24 de maig no ens fa més responsables, ja que la responsabilitat és als carrers i s’exerceix des de molts altres fronts a més de l’electoral.
  • En tant que persones d’esquerres ens veiem obligades a exigir uns mínims als partits del futur nou govern si aquests es reivindiquen com a d’esquerres. La supressió del TIL, l’aturada dels desnonaments, la derogació de totes les lleis negatives per al territori o deixar de fer concessions al lobby hoteler són alguns exemples que situam ja no en uns pilars de l’esquerra sinó en els del sentit comú. Així mateix, exigim als partits que s’autoanomenen d’esquerres que deixin clar amb qui pactaran abans del 24 de maig.
  • El Govern Bauzá no haurà acabat amb les urnes. Ha estat el moviment popular organitzat qui l’ha anat tombant aquests quatre anys. Per això, és de justícia exigir un reconeixement institucional i instar a l’indult de totes les activistes repressaliades.
  • El projecte polític institucional que volem s’està bastint des de fa anys. Des de les bases, des de les lluites locals de l’illa, des de diferents sensibilitats. El nostre projecte és la unitat popular. Aquesta és de tothom i rebutjam que cap partit polític se n’apropiï com està passant. Per a conformar un front potent d’aquestes característiques són requisits indispensables la transparència, l’horitzontalitat, l’amplada de mires, la humilitat i l’assemblearisme. El pactisme, les quotes, l’oportunisme i les jerarquies que es donen encara a tots els partits són aspectes a superar. Tot i venir de les lluites socials, no renunciam a la lluita institucional. Ara bé, aquesta ha de servir per crear poder popular o, en tot cas, per acompanyar-lo. Esser a les institucions ha de ser una forma de posar en tensió el sistema capitalista i autonòmic, no de legitimar-lo o gestionar-ne les seves misèries.
  • Si volem garantir un futur millor veiem imprescindible mantenir la centralitat del canvi social pivotant sempre en el carrer i els moviments populars. Governi qui governi, serà clau enfortir el múscul de les lluites populars dels nostres pobles i ciutats. La gent ha de ser la protagonista i per això és necessari seguir cooperant i organitzant-se. Només la mobilització popular garanteix aturar el desordre d’un sistema que posa els beneficis econòmics per davant de les persones i avançar cap a la plena sobirania de la nostra terra i de la gent que hi viu.
Joan Ballester, Mateu Català, Marc Carriquí, Aina Cassanyes, Amadeu Corbera, Pepe García, M. Magdalena Genovart, Marina Llobera, Marcel Pich, David Pujol, Margalida Ramis.
 
L'ALTERNATIVA SOM TOTS i tots la farem possible.
 

Comentaris

Margalida Amengual

Re: “Fem fora Bauzá, seguim construint poder popular”

Margalida Amengual | 17/05/2015, 13:24

Estic tant cansada de sentir dois en aquesta campanya política! Crec que s'han batut tots el rècords aquesta vegada! Un oi tot plegat!

Margalida Amengual

Re: “Fem fora Bauzá, seguim construint poder popular”

Margalida Amengual | 17/05/2015, 13:21

Son mare d'un ex-alumne de'n Pepe i puc assegurar que mai ha fet discursos politics del seu partit. Xerrar de política per descomptat que sí perque elll imparteix història i no por evitar xerrar de les aberracions que han comés els polítics al llarg de la història. Ja estar be de voler fer veure el que no es. No tens cap argument valid, deja a la gente, per defensar el que creus que has de recurrir a la demagògia barata?

Juan

Re: “Fem fora Bauzá, seguim construint poder popular”

Juan | 17/05/2015, 09:56

Haber si no va a poder opinar lo que le de la gana...
Cualquier partido pide el voto y ahora Pepe no puede hacerlo mediante este manifiesto?
Por cierto, es de muy mal gusto hacer las alusiones que haces al trabajo de Pepe. Que sabrás tu lo que hace o deja de hacer...
A mi me parece muy bien la iniciativa.

deja a la gente que piense sola

Re: “Fem fora Bauzá, seguim construint poder popular”

deja a la gente que piense sola | 17/05/2015, 09:17

Hay que ver lo que te gusta decir a los demás lo que han de hacer. Lo haces con los chicos del instituto y lo sigues haciendo con los mayores.

Pepe

Re: “Fem fora Bauzá, seguim construint poder popular”

Pepe | 17/05/2015, 09:15

El manifest que hem signat na Marina i jo es pot traslladar a les eleccions municipals.
Per acabar amb dotze anys de govern de dretes a Pollença cal valentia i transparència de fets no de paraules. Els partits que s’autoanomenen d’esquerres haurien de deixar clar amb qui no pactaran abans de les eleccions.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb