URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pressupost de campanya

Alternativa | 14 Maig, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

 A Alternativa sempre hem dit que transparència és més que una paraula, per això ja hem dit clarament amb qui podríem pactar o no després de les eleccions, i ahir vam publicar l'informe econòmic anual del partit. Avui  publicam el nostre pressupost de campanya. Esperam que la resta de partits facin el mateix i que no prometan fer  a l'Ajuntament el que no són capaços de fer com partits

Cada quatre anys la majoria de partits fan un desplegament desproporcionat de recursos a la recerca de vots, i ho fan d'una forma que recorda més la publicitat comercial que el que seria normal en una democràcia: informar del que han fet o han deixat de fer i d'allò que els diferencia d'altres partits.

Teòricament, les despeses electorals de tots els partits estan limitades i controlades pel Tribunal de Comptes, però és clar que aquest límit i control no acaba de funcionar i hi ha partits que no sembla que tenguin límit. Per exemple, a Pollença ens crida l'atenció el desplegament de mitjans publicitaris que estan fent algunes candidatures municipals, com Tots per Pollença, que teòricament té el mateix pressupost que nosaltres: 1.769,68 euros (11 cèntims per habitant) per tota la campanya.

A continuació podeu consultar la nostra previsió de pressupost de campanya i esperam que la resta de partits també publiquin la seva previsió. Igualment al final de la campanya publicarem la que hagi estat la nostra despesa total.

Com ja hem comentat, el límit legal del pressupost de campanya és de 1769,68 euros . La font d'aquests euros són les quotes dels afiliats, els doblers que tenim per la nostra representació a l'Ajuntament i els doblers aportats pels nostres dos regidors (que donen al partit la major part del seu sou).

Cal dir que a Alternativa no fem "mailing" o sigui no repartirem paperetes i sobres per tot el municipi, si voleu sobres o paperetes les podeu demanar a qualsevol membre d'Alternativa o recollir-les als nostres actes electorals:

 
Dissabte dia 16 presentació d'Alternativa i del programa a les 20h. a l'edifici Miquel Capllonch del Port de Pollença.

Diumenge  17 serem al mercat de Pollença

Dimecres  20 serem al mercat del Port de Pollença.

Divendres dia 22 presentació d'Alternativa i del programa a les 20h. al Centre Cultural, a Pollença.


PRESSUPOST CAMPANYA
Límit legal: 1.769,68 euros 

Per publicitat exterior: 353,94 euros límit legal.

- Cartells: 338,80

- 4 Pancartes: ens les han fet desinteressadament artistes amics

Per anuncis en premsa, ràdio: 353,94 euros límit legal

-Un anunci a la premsa: 353,94

-Falca ràdio: és municipal i no s'ha de pagar

Per paperetes, tríptics, mitings:  1061,80 euros, límit legal

-5000 tríptics: 484 euros

-paperetes: 83,73 euros

-1000 sobres: 87,12 euros 

-2 mítings : 200 euros

-La revista Urxella, al ser una publicació periòdica no forma part del pressupost de campanya.

Total previst:1.547,59


 Avui a les 20:30 debat electoral al Club Pollença el podeu seguir per Ràdio Pollença. 107.9
 
 
 

Comentaris

Pepe

Re: Pressupost de campanya

Pepe | 14/05/2015, 13:00

Com diu G estaria bé que tots els partits publicassin els seus pressupost i així tothom podria comparar i opinar. No és tan complicat es tracta de fer un mínim exercici de transparència.
Per desgràcia hi ha partits que buiden totalment de contingut paraules com transparència o participació.

Respecte a les pancartes d'UMP crec que alguna ja la van fer abans de campanya per celebrar el seu 20 anniversari, per tant no comptarien com pressupost de campanya. També crec que aniran amb cura ja que fa quatre anys van tenir problemes amb aquest tema.
Les nostres pancartes com heu pogeu veure no són d'imprenta sinó artesanals i pintades a mà.

La campanya de TOTS no crec que s'ajusti als 1.769,68 euros de cap de les formes però no és un tema que es pugui denúnciar a la Junta (que Miguel sinó és així em corrigeixi) cal esperar a que presentin els seus comptes i això no serà fins passada la campanya.

G

Re: Pressupost de campanya

G | 14/05/2015, 11:11

Si tots els partits publiquessin aquests comptes,com ha fet Alternativa, ho sabríem.

costs

Re: Pressupost de campanya

costs | 14/05/2015, 11:07

Una cosa es el que val i l'altra es el que costa. A Alternativa per exemple les pancartes valen doblers però les han "regalat" artistes amics. Això ho poden fer la resta de partits, no nomes alternativa.

Miquel Sánchez

Re: Pressupost de campanya

Miquel Sánchez | 14/05/2015, 09:58

No et pensis, en Nadal Moragues té bons contactes amb imprentes ja que els seus darrers anys laborals ell en tenia una, aquestes pancartes de cost i ben negociades poden sortir per un 15 euros, no més.

G

Re: Pressupost de campanya

G | 14/05/2015, 09:38

Tampoc UMP compleix amb els pressuposts marcats per la llei. Només amb les pancartes que hi ha per tot el Moll ja s'han passat dels 300 i pico euros en publicitat exterior, i cal afegir—hi els cartells.

Miquel Sánchez

Re: Pressupost de campanya

Miquel Sánchez | 14/05/2015, 09:26

Estimat Xisco, "Junts" és una coalició electoral, dos del seus tres partits es presenten a més de la meitat dels municipis de la circumscripció, per tant tenen un plus a repartir entre municipis de 150.000 euros, a més tenen un altre Plus ja que PSIB i MÉS es presentes a les eleccions pel Parlament i el Consell Insular, però aquest plus no em facis dir quin és, ja que com nosaltres no ens presentem no ho he consultat.

No és el cas de "TOTS" que és Agrupació d'Electors o Partit Polític que tot just es presenta a un municipi i està limitat a 11 centims per habitant.

Xisco

Re: Pressupost de campanya

Xisco | 14/05/2015, 09:18

I de Junts no no deis res, tambe gasten i molt, plumero

Pep

Re: Pressupost de campanya

Pep | 14/05/2015, 08:39

és indignant, la campanya d'en Tomeu Cifre és impossible que valgui 1768 euros.
Pot fer res la junta electoral?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb