URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Convidar per fer bulto

Alternativa | 15 Maig, 2015 00:01

Els que entenem la política com l’acció col·lectiva en favor del bé comú i la transformació social vivim temps molt difícils. Són temps de mentides, parafernàlies, colorit i molt de soroll mediàtic.  Tots els partits estan immersos en les campanyes electorals, intentant fer creure a la gent que són la millor opció perquè dia 24 fiquem  la seva papereta a la urna.
 
Aquestes setmanes es tuden muntanyes de diners en anuncis a la premsa, cartelleria, pamflets i actes electorals els més vistosos possibles per tal d’enlluernar als possibles votants. També són setmanes de fer creure a la gent que els programes electorals enllaunats -que per cert tots parlen de participació i transparència i han acabat per buidar de contingut aquestes paraules- se compliran i que si no s’han complert en els últims anys ha estat per tal o qual excusa. Tot i que per ara només se n’han publicat tres de programes. Fins aquí arriba la buidor de propostes dels partits del municipi.
 
Però, si tot això no basta per a convèncer als possibles votants, si tota la enginyeria i màrqueting no són suficients, si les cançonetes, programes, tríptics i paraules boniques no porten els vots desitjats... sempre queda el vell i odiós recurs de canviar vots a canvi de regals o sopars, refrigeris, beures... tot i que convidar a un refrigeri no és un fet criticable en si mateix, però si quan sembla que aquestes convidades siguin el principal reclam per fer que la gent vagi als mítings, ja que si no fos així, no ho posarien en lletres tan grosses a tots els cartells. Facem un repàs...
 
Possiblement el partit (si és que se pot dir així a la candidatura personalista de Tomeu Cifre) que més descaradament usa la tàctica del convit és Tots per Pollença. A tots els seus actes deixen ben clar que hi haurà “sopar per als assistents”. Inclús fa un acte per a “les terceres edats” amb una actuació musical i “coques i gelat”.
 
Però no és l’únic. També la coalició Junts Avançam empra aquesta tàctica. Per exemple a la seva trobada “amb els joves” on en el cartell s’explicitava molt clarament que “us convidam a fer un beure”. Però això no és nou. Al seu acte d’inici de campanya ja assenyalaven que “hi haurà un refrigeri per a tothom”.  
El PP tampoc queda curt i fins i tot als seus cartells on anuncien els mítings hi inclouen logotips amb les paraules “en acabar, pa amb oli”. I per facebook també recorden que l’acte final de campanya “conclourà amb un aperitiu per a totes les persones que hi assisteixin”.
 
Els d’Unió Mollera Pollencina tampoc queden curts. Al seu cartell anunciant el míting la paraula més gran, amb lletres majúscules i de color vermell és “fideuá”. Si es mira el cartell un poc d’enfora l’únic que es veu és aquesta paraula.
 
Els únics que no fans ostentació de convidar a res a la gent als seus cartells ni esdeveniments a les xarxes són el PI i Gent per Pollença, que no fan cap míting anunciat.
 
Amb tot, podem comprovar com aquests partits intenten buidar de contingut la política i usen táctiques barroeres com la d’oferir menjar i beure per poder atreure a la gent als seus actes. Suposam que els interessa la gent per fer bulto i sortir a les fotos que gent que els vulgui anar a escoltar per si mateixos.

Tot plegat és de pena.


 

Demà Dissabte a les 20:00 us esperam al centre Miquel Capllonch del Port de Pollença .

 

 

Comentaris

m'han contat

Re: Convidar per fer bulto

m'han contat | 16/05/2015, 23:29

Te'n recordes? T'ho haurà contat algú, tu que te n'has d'enrecordar. I el que t'ho ha contat, li deu interessar que tu contis aquests dois, perquè tot el que t'interessa ho amolles amb rigor zero. Te dic jo que quan t'apartis de veres, na Marina farà un alè.

Pepe

Re: Convidar per fer bulto

Pepe | 16/05/2015, 17:14

Al debat electoral del club totes les candidatures van parlar de dignificar la política... Com els va recordar na Marina; utiltizant sopars, fideuas i copes per atraure a la gent als actes electoral no és precisament una cosa que dignifiqui la política. A mi em recorda a quan a la Plaça de Pollença es convidava a copa i pur per votar al cacic de turn o a l'escena de la pel·lícula Daens quan el cacique Woesse entra a un bar d'obrers i els convida a tots a salxixes per que li votin

Joan CC

Re: Convidar per fer bulto

Joan CC | 15/05/2015, 11:28

Apodos, una mica de sentit de l'humor no fa mal. El bulling es atacar al més feble i al que no es pot defensar, no es el cas de Tomeu Cifre pens...

Alternativa

Re: Convidar per fer bulto

Alternativa | 15/05/2015, 11:10

Ja podeu escoltar al nostre número 2, en Pere Josep Coll, i a un representant d'Esquerra Oberta de Calvià al programa "Es Jai de sa Barraqueta", a Ona Mediterrània.
També havien convidat a Junts Avançam, però no van enviar a cap representant al programa.
www.ivoox.com/es-jai-sa-barraqueta-12-05-15-audios-mp3_rf_4496431_1.html

TOTS=PP

TOTS per la paga?

TOTS=PP | 15/05/2015, 09:42

A mi el que em fa més mala olor de Tots per Pollença és la quantitat de doblers que están empleant per campanya, qui és el generos que els dóna tant suport?

apodos

Re: Convidar per fer bulto

apodos | 15/05/2015, 07:12

La utilización del recurso fácil del apodo para ridiculizar a los demás. Y eres profesor de instituto. En que manos están los jóvenes, despues nos extraña que haya bullying, si los han de dar ejemplo hacen lo mismo.

Alternativa

Re: Convidar per fer bulto

Alternativa | 15/05/2015, 01:09

"Pugna política per la marca Tots a Pollença!

h
ttps://scontent-mad.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t31.0-8/1402415_724944424282615_6111140993292610179_o.jpg

Ahir ja vam presentar les nostres al.legacions a la Junta. Totmeu és pensa que tot és seu, inclós la paraula tots quan ell només ha governat per alguns.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb