URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L’estaca encara no ha tombat

Alternativa | 29 Maig, 2015 00:01

 Recordau, avui a les 20.30 Assemblea al Centre Cultural de Pollença

Avui article d'en Pepe García publicat al Diari Balears

Molta de gent ha estirat fort per tombar el govern Bauzá, des de moviments socials com des de partits polítics i sense dubte ha estat el moviment sorgit de l’Assemblea de Docents el que amb més força ha estirat i ha lluitat, i les formes, la valentia i el sacrifici de l’Assemblea de Docents haurien de ser el model a seguir pel nou govern.

Els partits que formin el nou govern no han d’oblidar que una part important del vot d’ahir va ser un vot pràctic per acabar amb el pitjor Govern que han patit aquestes illes, i això que hem tingut uns quants de dolents i no han de caure en els mateixos errors del passat, han de governar amb valentia i determinació, perquè l’estaca, encara que el sembli, no ha tombat. No oblidem que el PP a pesar d'haver tingut el pitjor resultat de la seva història a les Balears ha guanyat les eleccions. El nou govern no ha de legitimar o gestionar-ne les misèries que ens ha deixat en Bauzá

Durant la campanya persones vinculades a moviments socials i polítics de tipus rupturista de Mallorca vam demanar al nou govern tota una sèrie de punts de pur sentit comú: La supressió del TIL, l’aturada dels desnonaments, la derogació de totes les lleis negatives per al territori ... I sobretot que mostri que aquest és un canvi de veritat deixant de fer concessions al lobby hoteler. Cal iniciar la transició cap a una economia que abandoni «el monocultiu turístic» que ha tingut unes conseqüències desastroses pel medi ambient, pel teixit productiu, i per la societat. Un model econòmic que a més a més és evident que a mig i llarg termini no és viable.

Els partits que formin el nou govern tampoc han d’oblidar que ha estat el moviment popular organitzat qui ha ajudat a tombar a en Bauzá i per això, és de justícia exigir un reconeixement institucional i instar a l’indult de totes les activistes represaliades.

I per seguir sent somniador voldria veure un canvi de formes al nou govern balear un canvi de formes. I tenen un model ben clar a seguir que és l’Assemblea de docents. Si pensen que es pot fer un nou pacte de govern fonamentat en les quotes, l’oportunisme i les jerarquies tornaran a fracassar. El nou pacte de govern no ha de ser de nou un pacte de regnes de taifes on l'única coordinació siguin les executives dels partits. El nou pacte de govern s’ha de fonamentar en la unitat, l’horitzontalitat, l’amplada de mires més enfora dels interessos partidistes, la humilitat i l’assemblearisme.

Estic molt feliç per la derrota d’en Bauzá però sóc pessimista en referència a la majoria de canvis que he plantejat. Per això, com dèiem abans de les eleccions, si volem garantir un futur millor i tombar definitivament l’estaca hem de continuar enfortint la lluita popular al carrer. Hem de seguir amb el procés de cooperació i organització que vam iniciar amb la Primera Trobada d’Unitat Popular de Mallorca. Només la mobilització popular garanteix aturar el desordre d’un sistema que posa els beneficis econòmics per davant de les persones i avançar cap a la plena sobirania de la nostra terra i de la gent que hi viu.

No obstant vull oblidar durant uns dies el meu pessimisme i gaudir de la derrota del Partit Popular, perquè com diu Arundhati Roy«cap objectiu és massa petit, cap victòria massa insignificant» i si volem continuar a la lluita, hem de gaudir de cada una de les nostres victòries i celebrar-ho amb alegria, perquè si continuam estirant segur que tomba.

Campanya  " quimana a les Illes són els hotelers i no els polítics." (més cartells a Ara Balears)

 

 

 

 

Comentaris

Jrv

Futur

Jrv | 29/05/2015, 14:45

La lliço que la societat balear en general ha donat a una secta de vanitossos,prepotents,arrivistes,fatus,i mes de dos corruptes, es una de les innombrables lliçons que el poble,la massa,ha de donar periodicament a aquestes desviacions perverses d'alguns homens sapients que confonen cofiança i necessitat de lideratge amb messianisme.
no basta amb el coixi de la fabrica de mentides de una bona part de premsa ...tots s'arriba a saber.

Paco

Re: L’estaca encara no ha tombat

Paco | 29/05/2015, 12:56

una vez más, desde Madrid quieren condicionar el govern balear, pero ahora quienes lo pretenden son aquellos que iban a acabar con la casta

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb