URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Proposta d'acord investidura

Alternativa | 01 Juny, 2015 00:49 | facebook.com twitter.com

L'assemblea d'Alternativa vàrem acordar ahir vespre unes demandes, relatives a transparència i a participació i fàcilment complibles per qui duu en el seu programa aquestes línies programàtiques, per fer un acord puntual que faciliti la investidura a batle de Miquel Àngel March (Junts Avançam). Confiam en la capacitat de Junts Avançam per aconseguir el vot que li falta per poder ser, el seu candidat, investit batle.


Després de les eleccions, el nou consistori presenta una correlació de forces que mostra clarament dos grups polítics que es troben en posició de reclamar la batlia, Tots per Pollença i Junts Avançam. Des d'Alternativa per Pollença som conscients que els nostres dos regidors per ells sols no conformen, sumats a qualsevol dels dos grups esmentats, cap majoria absoluta. Amb tot, descartam rotundament la possibilitat de votar a favor de la investidura com a batle de Tomeu Cifre de Tots per Pollença, ja que no consideram que aquest partit pugui dur a cap canvi en les polítiques que ja ha demostrat el seu cap de llista en aquesta darrera legislatura i que ha estat constant i fortament qüestionat per nosaltres, tant pel fons ideològic, com per les formes personalistes i opaques.

Tenint en compte la possibilitat oberta que la batlia l'ostenti el cap de llista de Junts Avançam, formació ideològicament més propera a nosaltres que l'altra, hem decidit facilitar la investidura a batle de Miquel Àngel March, si aquesta va acompanyada prèviament d'un acord amb la seva formació que garanteixi un canvi de rumb en el govern municipal en les formes i en el fons.

Ja ho dèiem quan parlàvem dels pactes de govern, però també ho podem defensar per investir el batle: no ens és suficient amb l'etiqueta d'esquerra i que a l'hora de la veritat se segueixi amb les velles formes de fer política. Per això, i tenint en compte que es tracta tan sols d'un acord puntual, hem fet una sèrie de demandes relatives sobretot a les formes polítiques, relatives a mesures de transparència i de participació, que pensam que han de ser fàcilment assumibles per Junts Avançam ja que formen part d'unes línies compartides al programa de les dues formacions.

Finalment, volem remarcar que aquest acord puntual d'investidura, si es duu endavant, no garanteix per ell sol que Junts Avançam pugui assegurar-se la batlia, ja que necessitarà aconseguir un vot més d'alguna altra formació i confiam en la seva capacitat per aconseguir-lo.

Pollença, 30 de maig de 2015

Assemblea de divendres on vam arribar a aquest acord.

 

 

 

Comentaris

Joan CC

Re: Proposta d'acord investidura

Joan CC | 01/06/2015, 15:41

Gracias Juan!
Troll nosaltres no apostam per la participació con una eina de marketin per atreure més vots, la posam en pràctica perque creiem en ella com eina de transformació social, despres la gent participarà o no, això ja es responsabilitat de cada un. Tant de bo tots els partits la fomentasin. Respecte a la política de pactes, com a minim Junts si que es va mostrar interesant en pactar. En tot cas a nosaltres els que ens interesa no es pactar per pactar sinó mantenir la coherència. Per fer el de sempre ja hi ha altres partits

Juan S.

Re: Proposta d'acord investidura

Juan S. | 01/06/2015, 15:20

Yo creo que estais dando una lección de como hacer las cosas. Respetais la promesa de no gobernar con las derechas y al mismo tiempo haceis los posible para que no gobiernen dando apoyo a Junts.

Por cierto, aunque se que no hay que dar de comer a los trolls, que patético que tenga que hacer tanta demagogia con el tema de la participación para opinar sobre la posición de Alternativa respecto a los pactos. Tu mismo eres el primero que usas un pseudónimo para participar en esta web. Y quieres que la gente participe masivamente en asambleas?

el troll numero 2

Re: Proposta d'acord investidura

el troll numero 2 | 01/06/2015, 14:17

Bon intent d'influenciar els altres votants, JoanCC, però el que tenen ben present es que no volen un govern influenciat per alternativa, que son els folloneros majors del regne. No es que voltros no volgueu pactar amb ningu, es que ningu vol pactar amb voltros, no ho veis? Si tenguessiu una altra forma de fer politica, que tant pregonau, ara podrieu fer un govern estable. Però es que això que voleu fer, votar la investidura però despres quedar defora a tombar totes les propostes que UMP hagi negociat amb en March, no hi ha legislatura que ho aguanti.
I per cert vos podrieu preocupar dels vostros votants, que en teniu mes de 800 i els reis de la participacio, sou incapaços de reunir-ne mes de 30 a l'assamblea per decidir el batle.

Joan CC

Re: Proposta d'acord investidura

Joan CC | 01/06/2015, 13:51

Ho tenim ben present que Totmeu no necesita el vot de ningú al ser la llista més votada. Els que ho haurien de tenir present son els militants de UMP i Pi que son més favorables a un govern de MA March que de Totmeu, hi haurien de fer-ho sabre als seus dirigents

Joan

Molt bé

Joan | 01/06/2015, 12:43

Molt bé, una mostra de generositat que esper sapiga aprofitar l'altre candidatura d'esquerres.
Tots del PP ha mostrat unes formes que no són gens bones per fer del ajuntament un ens més transparent, de totes amneres és a Junts que li correspon trovar mñes suports.
Salut i bona feina

............el que vulgueu!!

Re: Proposta d'acord investidura

............el que vulgueu!! | 01/06/2015, 12:19

Un detallet!!....un dels grups que pot tenir Batlia no té cap necessitat que ningú el voti, seria batle per ser la llista més votada........sols Junts necessita recolzament a l´investidura. "Tots amb en Tomeu" la té sense cap acord o recolzament d´altra opció política i això en Totmeu ho té molt present!......potser molt més que voltros.

Margalida Amengual

Re: Proposta d'acord investidura

Margalida Amengual | 01/06/2015, 12:12

Me pareix molt be el que heu fet.

G

Re: Proposta d'acord investidura

G | 01/06/2015, 09:02

Aprende a leer.

el primer troll de la semana

Re: Proposta d'acord investidura

el primer troll de la semana | 01/06/2015, 08:40

De no pactar con nadie a ofrecer dos regidores de forma incondicional. Silla a la vista!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb