URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Remunicipalitzar el servei de neteja

Alternativa | 05 Juny, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Alternativa proposam la remunicipalització del servei de neteja viària, aprofitant que el TSJIB ha anul·lat l'adjudicació que el 2010 es va fer a la UTE i que va implicar privatitzar el servei.

______________________________________________

Alternativa per Pollença som partidaris de la defensa dels interessos col·lectius i dels serveis públics, i per tant, creim que aquests no han d'estar externalitzats. Quan es tracta de serveis públics, no hi pot haver com a criteri l'obtenció de beneficis privats, cosa que evidentment succeeix quan el servei el gestiona una empresa privada, l'objectiu de la qual no és altra que obtenir guany.

Els possibles efectes desastrosos d'aquestes polítiques privatitzadores els hem tocat amb les mans a Pollença, amb l'exemple de l'empresa privada que ha gestionat l'aigua de Sant Vicenç durant anys, preocupant-se només pel benefici a curt termini, sense invertir en infraestructures i sense preocupar-se el més mínim per donar un servei digne. Ara tots hem de pagar unes infraestructures noves, mentre l'empresa s'ha lucrat durant anys.

En aquest sentit, en l'informe de fiscalització del sector públic que va fer el Tribunal de Cuentas el 2011, ja feia notar els sobrecost de la gestió privada dels serveis públics. Per exemple, en la gestió de l'aigua per part d'empreses privades el cost és d'un 22% superior a que si ho fa una empresa pública; el sobrecost és d'un 27% pel que fa a la recollida de fems i d'un 71% en el cas de la neteja viària!

Des d'Alternativa pensam que, aprofitant que el TSJB ha anul·lat el contracte a la UTE encarregada de la neteja viària, és el moment idoni per remunicipalitzar el servei.

Al contrari del que es vol fer creure, un servei municipalitzat implica major qualitat del servei, més control democràtic sobre aquest, millors condicions laborals pels treballadors i un estalvi per a la hisenda municipal. Hem de tenir present que, de manera general, el fet que l'Ajuntament presti directament aquest servei suposaria un estalvi mínim d'un 15% del seu cost (un 10% d'IVA que l'Ajuntament no ha de pagar per ser empresa pública i un 5% mínim de benefici empresarial que l'Ajuntament no requereix perquè la seva intenció no és guanyar doblers). Si tenim en compte que el cost del servei de neteja a Pollença és de 840.000 euros anual, estaríem parlant d'un possible estalvi de més de 120.000 euros.


A continuació la més que interessant  xerrada de Jordi Colomer, especialista en gestió de serveis públics i membre de la CUP d'Arenys de Munt, a les Jornades Municipalistes dutes a terme al Museu Balear de Ciències Naturals el 24 i 25 d'abril a Sóller. 

 

Comentaris

97153

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

97153 | 05/06/2015, 22:30

És evident que quan es fa una inversió tan quantiosa en campanya i, pel vot d'un electe, pot quedar en no res, causa pànic.

trola -femella-

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

trola -femella- | 05/06/2015, 22:20

Si vols pretendre estar quatre anys xerrrant malament de UMP i quan els necessites, anar a fer-lis la pilota a una reunió i tots tan amics, es que no tens clar el que és la política.

Trol petito

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

Trol petito | 05/06/2015, 22:16

Voltros realment ho creis el que deis?....

a partir del moment que voltros doneu el vostre vot afirmatiu a la investidura del batle sereu CORRESPOnsables de les seves acccion i n'hareu de donar explicacions,.......
Aixo escel que activa els trolls, comença uns nova epoca, seran a voltros que vos demanaran explicacions!!!!

Alternativa

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

Alternativa | 05/06/2015, 21:56

L'ambient entre UMP i Alternativa ahir va ser molt bo i ens imaginam que això és el que us ha activat a TROLLS per Pollença.

trol supremo

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

trol supremo | 05/06/2015, 20:34

S'ha de reconeixer que aquests d'Alternativa les tenen ben posats. Lo del bon ambient no va amb ells.
"March y Cifre intentan convencer al concejal de UMP."
Resposta de Joan RB Sangroniz "Uff.- Perden el temps. Han de convencer en Miquelin."
Fent amics dins UMP ja d'entrada. En Nevado a l'alçada del betum per ells. Es que quan se duu dins l'ADN no n'hi ha mes de fetes. Riureeeeeeem.

Toni F.

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

Toni F. | 05/06/2015, 20:22

Haveu de fer un partit TROLLS per Pollença

Pi2

Ido

Pi2 | 05/06/2015, 19:56

Jo el que no entenc és com en Marti Roca no es va presentar a les llistes d'en Tomeu, vist el seu seguidisme...

Joan CC

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

Joan CC | 05/06/2015, 18:23

La responsabilitat de cercar suports per governar és clarament dels dos partits que han tret 6 regidors. Si Junts trova que ha d'intentar un pacte amb alternativa haurien de cercar ells els suport extern, no nosaltres.
Pens que PP manten una actitud bastant lógica, no dona suport a Tots perque Tomeu els hi ha fet una jugada i no dona suport a Junts per evidents diferències ideològiques.
UMP juga bé les seves cartes dins el que és la seva lógica política, deixar-se estimar per els dos grans partits i a veure qui li dona més. Alternativa no compartim aquesta lógica i per tant no aceptam governar amb aquestes regles de joc.
La actitud que em costa més enntendre és la del PI. Suposadament un partit de centre i que té la clau per donar fer batle a les dues opcions hauria d'haver intentat acords programatics anb les dues grans forces i negociar. La seva actitud pasiva evidencia que esta més escorat a la dreta del que volen admetre.

Gran trol

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

Gran trol | 05/06/2015, 17:43

Que lleguen a un acuerdo junts y tots y dejen a los demas chantajistas con un palmo de narices. Veras que rapido se les acaba la chuleria, y todo lo de la legislatura se tira adelante, con 12 regidores. Y a chantajear a otro lado con uno o dos concejales.

trol numero 5

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

trol numero 5 | 05/06/2015, 17:17

No es lo mismo pajarito. Tots + UMP + PI + PP pueden formar gobierno en mayoria. Junts no puede formarlo en toda la legislatura. Creo que la diferencia es importante.

Ppppp

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

Ppppp | 05/06/2015, 17:09

Es que tots no necessita a UmP per governar. Basta una abstencio seva. Pot fer acords puntuals de coses que li interessin i votar ho, i lo que no no

Pajarito

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

Pajarito | 05/06/2015, 16:49

Imaginaos a UMP gobernando con TOTS y con palos del PP, PI, Alternativa y Junts.

Es el mismo argumento, pero al revés.

Porque el PP y el PI tampoco se postulan para formar ningún gobierno.

Trollo

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

Trollo | 05/06/2015, 16:44

Ido imaginet entrar en un govern que ha de complir les seves exigencies ( aue per lo que dius son altes) sense tenir un govern en majoria que les pugui fer complir. !!!!!!!!!!!!!
I tenir per un costat a Tots que al moll les doni canya i alternativa tambe. Pobre UMP si entra en aquesta ratonera, pobre.....

i mes trols a rotlo

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

i mes trols a rotlo | 05/06/2015, 16:29

UMP votar la investidura sense estar al govern? Tu flipes. Per favor, digau-li a n'aquest lo que ha demanat UMP per votar a favor den March i que no li passi res du susto.

Trol embullos

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

Trol embullos | 05/06/2015, 16:27

I perque no proposau un govern junts +?alternativa i el recolzament extern o puntual de UMP o el Pi i podreu governar i dur endavant tot allo que heu predicat, seria un govern de 8 bastant fort. A lo millor Pi o Ump voten la investidura a canvi dun bin programa i molta transparencia.

Pepe

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

Pepe | 05/06/2015, 16:11

Quina por de donar el nom Troll.
Li podeu donar totes les voltes que vulgueu, i els que teniu interessos directes es pot dir feina o tractes de favor és clar que fareu tot el que es trobi al vostre abast en en enterbolir.
Nosaltres respectam el que vam decidir i publicar abans de les eleccions respecte als pactes postelectorals. Votarem a Miquel Angel March com batle ja que Junts accepta un canvi bàsic en participació i transparència a l'Ajuntament. I ahir vam anar a la reunió de Junts amb UMP per aclarir tots els dubtes que s'ens van plantejar en temes de programa.

Trol

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

Trol | 05/06/2015, 15:52

Jajajaja.......

Quina por de governar!!!!!

Joan Cc

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

Joan Cc | 05/06/2015, 15:47

La nota diu el que diu, altre cosa es la interpretacio que vulgui fer un Trol embullos.
Ump es va limitar a preguntar si estavem disposats a entrar, no ho ha posat mai com a condicio.
Alternativa ha mostrart sempre un esperit cooperatiu, inclus quan ens em trobat amb un mur em seguit fent alegacions. Quan et trobes amb un equip de govern, que et dona tota la informacio i et te en compte es molt mes complicat ser combatius que quan et troves amb un dictador.

Trol

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

Trol | 05/06/2015, 15:35

Jcc aixo es lo que tu te interessa que digui la nota, pero la nota no diu aixo fes-to mirar.

Jo entenc perfectament que UMP no vulgui governar en Junts si alternativa no forma part del govern. Sempre esterien en un govern en minoria i pendents del que volguessin alternativa. Pens que UMP ha de voler entrar al govern amb un givern estable de 9 regidors i amb in pacte de govern ben clar i signat per junts i alternativa perque sino sera fer retxes dins l'aigua

Joan Cc

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

Joan Cc | 05/06/2015, 15:20

Davant un equip de govern que cerqui el consens ens implicarem i colaborarem. Davant un equip de govern dictatorial i obscurantista serem combatius.Aixo es el que ve a dir la nota , ni menys ni mes

Margalida Amengual

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

Margalida Amengual | 05/06/2015, 14:53

Jo crec que Alternativa fa lo que toca. Ha d'esser consecuent(sempre ho ha estat, cosa que no poden dir altres partits a Pollença) en lo que ha dit, que no governarà amb partits de dretes com es UMP a les clares. Estic d'acord amb algú de per aquí que ha dit que UMP pactarà amb Tots, seguríssim. Jo lo que me rebenta d'UMP es que només vulgui mirar per u Moll, que vos pareixeria que sortís un partit que només volgués mirar mer Pollença? Que dirien u Molleros? Crec que això de Moll i Pollença ja és una cosa d'altre temps, ni Pollença está tant be ni u Moll tant malament, I Sant Vicenç? Es tot el municipi que necesita ma de metge ja, i sobretot les persones de tot el municipi necessitam un Ajuntament fort i que no s'acovardi ni es deixi manipular o que vulgui manipular i fer el que vulgui, com ha fet el Sr. Tomeu fins ara. Crec sincerament que Alternativa pot ajudar a que això es compleixi. I aprofit per dir que me pareix que fins ara han fet una oposició EXTRAORDINARIA, si no fos per Alternativa els ciutadans no sabriem ni una quarta part de les coses que se coven al Consistori maldament a uns quans que per aquí es deixen caure els hi emprenyi, jo estic encantada. Gràcies!

cansat de trolls

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

cansat de trolls | 05/06/2015, 14:17

Que no governi Junts es perquè no han sabut convèncer a ningú, ni Alternativa, ni UMP, ni PI, PP o TOTS.
Culpar Alternativa, que son els únics que donen suport a Junts, i no dir res dels altres, és, com a mínim, malintencionat.

Ump

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

Ump | 05/06/2015, 14:12

No te enfadis de la mateixa manera que alternativa no vol governarr amb UMP, UMP pot voler per governar amb l'esquerra que alternativa se banyi el cul i governi, perque sino tendra oposicio de Tots i d'alternativa, dels dos costats. I si no governa junts pot esser ben be responsabilitat de alternativa per no voler entrar al govern, en total serien 6 de junts 2 de alternativa i sols 1 de UMP. No se perque tanta por. El que passa es que alternativa vol esser a missa i repicar i aixo es dificil

cansat de trolls

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

cansat de trolls | 05/06/2015, 13:54

Alternativa ha promès no governar amb UMP, ni cap altre partit de dretes. Si no hi ha un govern d'esquerres és perquè les esquerres no se basten per governar.

Trol

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

Trol | 05/06/2015, 13:47

De totes firmes pens que si UMP vol formar govern amb Junts, totalment licit i a lo millor convenient, ha de posar la condicio de que alternstiva entri a formar part del govern i signi el programa de govern. Sino UMP es trobara amb la pinsa opositora de Tots i alternativa, un per cada costat i sempre rebra. Ha fermar caps i un del caps que ha de fermar es que alternativa se mulli i formi part de la coalicio de govern, sino ho passaran ben malament. Ah!, i si alternativa no volgues entrar a l'equip ell seria el responsable wue a pollença goverrnas Tots, pensau que el seu electorat ho comprendria?, jo crec que no. A mes un partit politic es presenta a unes eleccions per dur coses endavant, i aixo es fa fes de el govern, alternativa podria possar en prCtica tot el que ha dit i promes!.

ooootro trol

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

ooootro trol | 05/06/2015, 12:59

Los monstruos de la participacion no plantean una consulta popular para saber quien quiere el pueblo que sea alcalde? Demasiado importante para que lo escojan los sumisos ciudadanos? Que nos dareis a escoger el color de los camiones de limpieza municipales?

Trol

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

Trol | 05/06/2015, 12:26

Vaja, vaja,.....
Cada vegada sabem mes.

Miquel sense dubtes sera la vostra legislatur. Si va com voltros voleu sereu els reis. Ho fareu oposicio a les esquerrres, i ja veurem si sou capaços o no, o heureu de fer bonda i no governar ni fer oposicio no ho se com anira, i l 'altre possibilitat es givernar, pero vis feran oposicio a voltros i tot el aue heu dit durant anys sera feixuc, pots estar ben segur. Es la vistra lagislatura pots estar ben segur!!!!

Miguel Sánchez

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

Miguel Sánchez | 05/06/2015, 12:03

Nosaltres combatius hem estat i serem sempre, aquesta darrera legislatura va tenir dues parts una part amb na Malena Estrany i en Tomeu Fuster a l'equip de Govern i un altre part sense ells.

A la primera part la comunicació era intensa i raro era la setmana en que na Malena no pasava un correu a l'oposició amb un resum setmanal per si voliem proposar res, la segona part ja le coneixeu, amb alguna excepció, oscurantisme, opacitat total.

Trol

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

Trol | 05/06/2015, 11:47

Et don la rao, no se si el que ha redactat la cronica volia dir lo que ha dit, pero si SI, es molt trist, tristissim. Si hi ha rl pacte que volem (junts) farem els ulls grossos, bondat amb bon mallorqui, pero si pactau amb el que no volem ( tots) serem combatius .......!!!!!!!!, poc a poc ja no sabeu ni dissimular lo que heu fet durant anys. Pero tranquils crec que sera una bona legislatura per voltros. Una bona legislatura, ja ho veureu.......

Manolito

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

Manolito | 05/06/2015, 11:38

Tota aquesta negociació és una mentida, en Miguelin i companyia mai deixaran a Tomeu du Juma sense ser batle, ara per quedar be parlan amb Junts sense cap intenció de res, esper que Alternativa no es crei tot aixo de la negociació

sense trol no hi ha vidilla

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

sense trol no hi ha vidilla | 05/06/2015, 11:25

Amb amenaces abans de començar, això promet.
Firm un document de colaboracio amb el govern de'n march, pero no entr al govern, pero promet que faré bonda, i no tornare dir que els de UMP son uns pro-bauça, i no vull fer la primera linia pero no dire res, i vull que les platges siguin de gestio publica pero com que hi ha els de UMP fare bonda i no m'hi ficare a no ser que UMP doni suport als altres que si que donare branca, i no dire res de l'ocupacio de via publica encara que la vull reduir, pero com que tambe vull en march de batle fare bonda, pero aixo que eeeeeees. Una nova forma de fer politica, si que ho es. Mos ho passarem mel.

Alternativa

Re: Remunicipalitzar el servei de neteja

Alternativa | 05/06/2015, 11:14

Ahir vàrem tenir una reunió a tres bandas amb Unio Mollera i Junts. Per la nostra banda vàrem traslladar a Unió Mollera la nostra convicció de que un equip de Govern dirigit per Miquel Angel March i que es caracteritzi per l'esperit cooperatiu i de recerca de consens que sembla que li volen donar serà molt més estable que un equip de govern dirigit per Tomeu Cifre que ja ha demostrat sobradament el seu talant personalista i dictatorial. Davant la primera opció ens trovaran amb implicació i ganes de participar, davant la segona combatius.
Ens varen demanar que opinavem dels principis d'acords en els quals han avançat respecte a les actuacions a la primera linea i a la plaça, la nostra resposta es que a falta de veure propostes concretes en principi les veiem positives.
També varem reiterar la nostra decisió de no entrar a governar amb ells.
Esperam que finalment Unió Mollera es decanti per la opció de govern de Junts que estam segurs donarà més estabilitat i serà molt més constructiva i participativa que la opció encapçalada per Tomeu Cifre.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb