URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El nostre éxit

Alternativa | 11 Juny, 2015 00:01

Quan vaig arribar a la darrera assemblea, una mica tard, estaven valorant el resultat de les eleccions municipals. Mentre algunes reflexions plantejaven la necessitat d'arribar més a la gent major, que normalment té un vot més conservador, altres es centraven en com engrescar més a la gent jove. És normal que en una valoració dels resultats pensem en termes electorals, però l'anàlisi no es pot quedar sols en veure com podem aconseguir més vots d'aquests sectors de la població.

El repte d'un moviment que aspira a aconseguir la unitat popular no s'ha de limitar a atraure més votants, sinó que ha de lluitar per ampliar el seu àmbit d'influència, apropant-se als diferents sectors de població per esbrinar quin són els seus problemes i com fer-lis costat. D'entre les classes populars cal assumir el repte d'aproximar-se als col·lectius immigrants i fer-ho mantenint un dels nostres principis bàsics, com és defensar i potenciar l'ús de la llengua catalana com a eina de cohesió social. Per això publicam sempre en català, perquè el que cercam no són nous votants sinó que tothom que viu al nostre municipi realment es senti integrat dins la nostra societat i estimi el nostre entorn, la nostra llengua i cultura. Sabem que el repte és difícil, però contam amb l'avantatge que els nostres temps tampoc són els habituals en la classe política. No tenim cap presa, a poc a poc i amb bona lletra, com es diu en bon mallorquí, és com voler fer les coses.

Respecte a la gent jove pens que la línia que hem de seguir ha de ser la que hem duit fins ara: informar i fer pedagogia social per tal de conscienciar-la de la necessitat de ser part activa de la política i no limitar-se a votar cada quatre anys.

Diu Sergio Sinay que vivim en una societat en la qual tot es mesura en termes d'èxit o fracàs, en la qual mentre una cosa tengui èxit no importen les seves finalitats, els seus continguts o els seus principis ètics. L'èxit es mesura amb els diners, la fama, les possessions, les quantitats de kilòmetres que correm o nedam, les victòries esportives, el nombre vendes o, en el cas de la política, en el nombre de votants. Nosaltres no volem una societat així.

En el moment d'escriure aquest article encara estam pendents de saber qui serà el proper batle, tot i que pels resultats sembla que Alternativa no entrarà a cap equip de govern. No ens cansam de repetir que el nostre objectiu és transformar la societat i no governar, per tant si no tenim el mateix objectiu que els altres partits no ens hem de valorar amb els mateixos paràmetres. Tampoc es tracta de voler ser millors, més ètics, més eficients o més llestos que els altres. Es tracta simplement d'evolucionar individualment i col·lectivament. De sortir de la nostra zona de confort, explorar les nostres pors i les nostres contradiccions i veure fins a quin punt podem mantenir la coherència i els nostres valors.

El mateix Sergio Sinay fa una reflexió interessant al respecte: «Quan els individus o les societats s'enlluernen amb el que és aparent, trien estacionar-se en la superfície de la vida i eviten la profunditat (on habiten les veritats), no només no eviten el fracàs, que és part natural i necessària de la vida, sinó que el repeteixen fins a l'avorriment sense aprendre res».

Tal com comentava abans, el nostre èxit ha de ser el de superar les nostres pors, assumir les conseqüències de les nostres decisions i aprofitar-ho per evolucionar i créixer tant a nivell individual com a col·lectiu, fent síquies per comunicar, que diria na Marina, perquè així els encerts i els fracassos de cadascú és converteixen en l'aprenentatge de tots.

 

Joan Cifre

El Roto

 

 

 

 


Comentaris

trol

Re: El nostre éxit

trol | 12/06/2015, 10:34

Raro raro, veo que no te interesa hurgar mucho. March se ha encargado de pregonar su "malnom" del molinet por parte de padre, pero se ha olvidado del "malnom" por parte de madre. Y a partir de aquí, rasca.

trol

Re: El nostre éxit

trol | 12/06/2015, 10:28

No creo que Tots busque ningun gobierno de concentracion, solo han preguntado por la mejor ecuacion de gobierno, y es esta. Aunque raramente se ve aplicada que las dos fuerzas principales se pongan deacuerdo porque es repartir pastel, y al final todos quieren el trozo grande.

Raro raro

caminos

Raro raro | 12/06/2015, 10:26

Caminos Piblicos:

Lasarell, camino sin dificultad de paso.

Carretera Vella de Lluc, Cerrado en el tramo de ca na Borrasa

raro raro raro...

trol por el cambio

Trol por el cambio

trol por el cambio | 12/06/2015, 10:22

Tots ahora busca un gobierno de concentración?
solo se entiende por deber de devolver favores, quien sufrago la campaña de Tots?
Pq no lo propuso en primer dia y si ahora que se ve en la oposición?
No les ira mal, vistas las manera de los ltimos dosaños, a quin pretendén hacer creer que buscan consenso?

la opcion logica

Re: El nostre éxit

la opcion logica | 12/06/2015, 10:18

Jose Garcia, la ecuacion buena es la mas obvia: Junts + Tots, 12 regidores y programas facilmente asumibles por ambas partes (MA March ya manifestó que el programa de Tots era compatible con el suyo durante las tertulias). Lo que pasa es que nunca se plantea porque al final se tiende a buscar el poder absoluto, a cualquier precio. Junts + Tots habria dado una leccion a los pequeños chantajistas, pero el sentido comun brilla por su ausencia en todos los bandos y rincones de la politica.

caminos

Re: El nostre éxit

caminos | 12/06/2015, 09:54

Nadie se ha preguntado porque desde Junts no se ha sacado el tema de los caminos públicos cerrados? Seria interesante saber si Alternativa sabe el motivo y no lo dice, o simplemente lo desconoce, pero no os ha parecido raro?

Sort

Molt b

Sort | 12/06/2015, 08:23

Jo si les llicències al xalet d'en corrina, l'intent de acabar amb la zona humida de l'ullal., el tancament del parc de la gola....sòn el fons que quedara aturat, celebro l'aturada del fons

Joan

Molt b

Joan | 12/06/2015, 08:06

Cert, segurament les formes canviaran i el fons també

trolet

Re: El nostre éxit

trolet | 12/06/2015, 07:36

Senzillament, PSM + PSOE + ERC + Pseudoindependents + Alternativa + UMP + Punt Informatiu (sumant, des de l'ombra, al PP Pollencí, al Pi i a d'altres associacions locals) han aconseguit, suant, apartar a Tots de la batlia. Aquestes son les regles, i quan un s'hi apunta, ja les coneix d'abans. Però el partit no acaba dissabte, i encara que MA March serà batle quatre anys, ja ha hagut de deixar moltes coses pel camí respecte la coalició inicial. Ha de respondre davant massa gent, i això pronostica una legislatura on pot ser canviaran les formes, però quedarà aturat el fons.

Toditos

Asquito

Toditos | 12/06/2015, 07:03

Los asquittos e insultos son de aquellos que no aceptan que otros hayan tenido mas capacidad de sumar que ellos?

Pepe

Re: El nostre éxit

Pepe | 12/06/2015, 00:13

Paco Costa. Respecte a Alternativa votam a Miquel Angel March per què evidentment coindicim més ideològicament amb ell que amb Tomeu Cifre i amb Junts s'han compromés a uns canvis de formes en referència a participació i transparència que ens semblen importants. Respecte a Tomeu Cifre la segona part de la seva legislatura ha vingut marcada per la falta de consens i per l'incompliment de les mocions aprovades al ple. Si de moment només té assegurats els vots dels seus regidors per alguna cosa serà no?

José García

Re: El nostre éxit

José García | 11/06/2015, 23:44

Paco, hay alguna combinación que no te de "asquete"? Como lo hubieses resuekto tu? Y lo digo de buen rollo, porque yo no veo ninguna ecuación de gobierno buena.

Joan CC

Re: El nostre éxit

Joan CC | 11/06/2015, 23:19

Paco, en mi opinión lo mejor para Pollença era un gobierno de Alternativa. Esto es lo que hay, veremos como funciona i de aqui cuatro años hablamos.

Andrés gomez

Verguenza

Andrés gomez | 11/06/2015, 23:15

Que puta vergüenza de personajillos que se meten en política para chupar del bote criticando toda la campaña a estos de izquierdas , la malloria con villas para alquilar y quitando puestos de trabajo en los hoteles izquierda falsa, antisociales , racistas de casa para adentro y de cara a la galería los salvadores del planeta a chupar del bote es lo que se proponen el Alonso este se a vendido después de 20 días diciendo todo lo contrario asco de personajillos .

Trol pel canvi

Tro pel canvi

Trol pel canvi | 11/06/2015, 23:14

Enhorabona pel canvi, Els nirvis amb tila es duen millor...

Paco costa

Q asco de política

Paco costa | 11/06/2015, 22:49

La cosa va como sigue, alternativa votará a march para que no sea alcalde cifre, pero a continuación se desliga de la formación , para no mojarse mucho y poder hacer lo único que sabe , que es dar caña, el traidor de nevado, sin ideología ninguna, lo único que le interesa son los negocios, se lleva dos concejalías y para ello se alinea con esquerra y sureda traga , el nivel político de nevado esta entre 0 y menos 10 y yo pensaba que nadal era un inútil, el psoe también calla porque la vergüenza no le deja hablar, pero feliz porque tendrá cadireta, joder la verdad es que la cosa da asquete, espero que alonso también vote a march y ya hemos rizado el rizo. Ah y x cierto me llamo paco costa González y vivo en el puerto, no voy de anónimo y el que quiera convencerme que esto es lo mejor para Pollensa x las tardes estoy en el cultural

Trol pel canvi

Trol pel canvi

Trol pel canvi | 11/06/2015, 22:28

Enhoraboa i bon govern, molta sort en la contribució i control

Alternativa

Re: El nostre éxit

Alternativa | 11/06/2015, 21:38

Ja tenim batle. Unió Mollera Pollença anúncia al seu twiter que votarà a Miquel Ângel March de Junts Avançam com batle.
Els sis regidors de Junts més els nostres dos i el regidor d'UMP sumen els nou vots necessaris per a la investidura de Miquel Àngel March.

Pepe

Re: El nostre éxit

Pepe | 11/06/2015, 20:00

Molt bona i necessària reflexió, les eleccions sempre és un moment complicat per a la pedagogia i la mobilització social. Si els ciutadans mantenguessin l'interès polítics d'aquests dies tota la legislatura tot funcionaria millor. Esper que dissabte no només hi hagi un canvi de batle sinó també un canvi de formes i dinàmiques de fer política.

Trol pel canvi

Trol pel canvi

Trol pel canvi | 11/06/2015, 17:08

El canvi comenca per un mateix i tots del Pp no ha canviat més que el nom, segueix amb la mateixa manera de fer les coses. Esper que no governi. Així i tot la situació és complexa. Cal esperar a veure meam qui aconsegueix els suports necessaris, esper que tinguem un govern progresista, donar l enhorabona a Alternativa pel taranna mostrat per tal de facilitar el canvi

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb