URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Feminitzar la política

Alternativa | 18 Juny, 2015 00:01 | facebook.com twitter.com

Article d'en Pepe García publicat al Diari Balears

Aquest dissabte va canviar el color polític de nombrosos municipis de Mallorca. El Partit Popular ha perdut dinou batlies, Més s'ha convertit en la segona força municipal, hi ha vint-i-nou batles nous... però dels cinquanta-tres batles només nou són dones, o sigui la meitat de la població només ocuparà el poder a un ridícul disset per cent dels ajuntaments. Cal dir que hem millorat respecte al 2011 quan només hi havia tres dones batlesses a Mallorca però és evident que la tradició patriarcal segueix dominant als ajuntaments de Mallorca. Com diu la nova batlessa de Barcelona, n'Ada Colau; "les dones estan sobrerepresentades en els espais de cura, domèstics i en les feines precaritzades i infrarrepresentades en els espais de poder polític i econòmic".

La nova batlessa de Madrid, na Manuela Carmena en el seu discurs d'investidura deia que faria feina amb la política de les cures, amb la cultura de les dones. Una cultura que fomenta el treball en equip, l'horitzontalitat, la participació i el poder compartit enfront de la direcció centralitzada i la jerarquia piramidal pròpia de la vella política. Es tracta de teixir xarxes, unir esforços i generar sinergies veritablement noves. Com ha dit en la mateixa línia la nova batlessa de Badalona, na Dolors Sabater, "venim d'una tradició patriarcal que ha invisibilitzat les dones, amb unes estructures dominants en la manera d'organitzar la societat que no deixen aflorar valors importants en la construcció de la societat, el bé comú, fugir de la competitivitat directa i buscar el consens, ser inclusiu, tenir en compte les persones vulnerables".
Cal feminitzar la política, el lideratge transformacional de les dones és més interactiu, més flexible i més empàtic, es recolza en el consens, l'enfortiment de les relacions, la confiança mútua i la transparència. Un exemple clar de què significa això és quan na Manuela Carmena diu que està en contra del concepte de pacte polític, ja que aquest concepte està lligat al repartiment de poder. Manuela diu que és més de treballar junts, de gestionar la política perquè sigui útil, de dialogar per aconseguir objectius comuns. Hem d'acabar amb batles obsessionats per l'autoritat formal, les ordres i el control. Un exemple senzill i quotidià és de la nova batlessa de Badalona que al seu discurs d'investidura va dir que tornarà a obrir les fonts, en al·lusió a una de les primeres mesures de l'anterior batle Albiol que va tancar fonts per evitar un ús incívic de les mateixes.

No volem dones en el poder que actuen com homes, no volem dames de ferro, ni Esperanzas Aguirre, Cospedales i Barberás. El que volem són dones que arribin al poder per canviar d'una vegada aquesta fàl·lica manera de fer política. Com va dir el dissabte, na Marina Llobera en el seu parlament; "volem entrar el feminisme dins l'Ajuntament, avui, que per vergonya llegim als diaris que a les Illes tenim la taxa més alta de tot l'Estat de víctimes de violència de gènere. O sigui, de violència contra la dona pel simple fet de ser dona! I aquesta és només una de les múltiples violències que patim. Sí, lluitarem per tenir un Ajuntament feminista, perquè citant n'Angela Davis, dona, pobra i negre als Estats Units "El feminisme és la idea radical que les dones som persones".

 

 

 

Comentaris

Joan CC

Re: Feminitzar la política

Joan CC | 19/06/2015, 08:16

Com a broma he comentat als meus amics que segurament s'hi hagues de triar gent dels altres partits per anar de canyes triaria als de UMP, però políticament de la gent que ens varem asseure dubt que cap d'ells hagi votat més enllà del PSOE ( i això els mes atrevits si n'hi ha qualcun) ;)

Joan CC

Re: Feminitzar la política

Joan CC | 19/06/2015, 08:13

En tot cas aquest debat, es podía haver plantetjat abans de les eleccions, que es quan varem plantetjar el document de pactes, però cap altre partit va voler moure fitxa, no fos cosa.
Si ens hem equivocat amb UMP el temps o dirà...Jo m'estim més equivocar-me sent coherent.

Miquel Sánchez

Re: Feminitzar la política

Miquel Sánchez | 19/06/2015, 07:56

Joan Martorell, és veritat que dins UMP ha hagut un petit "cop de mà" ja que s'ha incorporat gent treballadora als primer llocs de la llista, però dins el seu ADN original encara té els anys que anava en coalició amb el PP, aquest tema ho he parlat amb n'Andrés Nevado ja que té un partit romput per TOTS PER POLLENÇA i té quatre anys per recuperar-lo, ara veurem si canvia en tarannà, de moment n'Andres s'ha arromangat i s'ha posat a fer feina, lluny del que va ser la passada legislatura amb una "hot line" entre el batle i en Presindet d'UMP que decidia al marge de la militància

Joan CC

Re: Feminitzar la política

Joan CC | 19/06/2015, 07:55

Més enllà de la ideologia entesa com de dretas o esquerres el problema de governar amb UMP és una qüestió de la seva lógica de la política i el que ha de ser un equip de govern. Jo entenc per formar equip de govern el primer es asseure-se veure les persones ( aqui no hi ha cap problema, crec que en Nevado és una bona persona), veure programes i objectius i a partir d'aquí crear l'organigrama entenent el que es millor per el poble ( sense diferencies entre moll i pollensa). Quan és comença mercadetjant aquesta inversió a canvi d'això altre... crec que no s'acaba de formar un vertader equip. En tot cas crec que els nostres resultats en cap cas ens han posat en una situació de gran contradicció ja que els ciutadans han donat clarament la responsabilitat de formar equip de govern a Junts.

Garci

Re: Feminitzar la política

Garci | 19/06/2015, 07:24

Joan, crec que la resposta és senzilla, tot i que difícil d'entendre en uns moments en que les promeses i compromisos electorals son paper banyat i en que la política es fa per governar i no es contempla cap altre via per a la transformació social. Governarem quan hi hagi la possibilitat de configurar un govern sense cap partit de dretes.
I, com tu, també tenc clar que som capaços de fer-ho bé.
El tema de la ideología d'UMP no estem d'acord i en podríem discutir si vols.
I tranquil que no faltes a cap respecte.

Joan Martorell

Vanessa

Joan Martorell | 18/06/2015, 23:34

He llegit les opinions plasmades a la web de Alternativa, firmades per Vanesa Martin, que considera un error no entra a formar part de l’equip de Govern a l’Ajuntament de Pollença, amb Junts i UMP.
Li contesta en GARCI, dient que acordaren no entrar a formar part d’un Govern amb un partit de dretes i que seguiran demostrant que son capaços de Governar.
Jo estic d’acord amb Vanesa,tot i respectant la voluntat de l’Assemblea de Alternativa, emperò la meva opinió personal es la següent:
El perill es que els votants d’ Alternativa, no entenguem el posicionament de l’Assemblea i mos cansem de votar a un Partit que rebutja l’oportunitat de demostrar que lo que diuen al seu programa electoral, el discurs que mantenen i sabent de la capacitat de treballar per el poble, dels regidors electes, amb el suport de la resta de Gent d’Alternativa,no aprofitin l’oportunitat de governar amb Junts, encara que hagin de compartir Govern amb UMP, que com he comentat altres vegades, ni son de dretes ni d’esquerres, son de “U Moll” i demostrà a la Ciutadania, que no només son paraules, sinó que realment hi ha capacitat de gestió, que estic segur la tenen.
Lo que comenta en GARCI, que demostraran que son capaços de governar, m’agradaria saber com u demostraran sense governar mai.
Un Partit es reforça o es crema Governant, assumint responsabilitats, aquest es el risc, emperò estic segur, que amb el cas d’Alternativa, Governà i assumí riscos, els reforçaria, perquè tenen un planter de bona gent, vàlida, preparada amb altres batalles, amb il•lusió i la joventut que els dona la força necessària, malgrat haver de compartir govern amb els Molleros, son prou intel•ligents per lidiar amb aquest inconvenient.
Amb tots els meus respectes cap a l’Assemblea.
Joan Martorell, Juny, 18 de 2015

Joan RAmon

Coses

Joan RAmon | 18/06/2015, 22:05

A mi em fa gràcia que una frase fora de context assusti tant i no asusti que amb en Jose Ramón Bauzá molts nins i nines es quedasin sense ajuts a menjador escolar i transport escolar, el mateix que a Madrid.

Pepe

Re: Feminitzar la política

Pepe | 18/06/2015, 18:38

Paco pens que això s'ha tret totalment fora de context dins la línia d'atacar a "Ahora Madrid" des del primer minut. Jo vaig escoltar a Carmena a l'entrevista d'Ana Pastor com una cooperativa de pares i mares que feia net a un col·legi funcionava molt millor que el que tenien ara;el servei s'havia donat a una macroempresa.

Paco

Re: Feminitzar la política

Paco | 18/06/2015, 11:46

carmena?
esa que dice que limpiar es para las madres?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb