URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

NO ALS PRIVILEGIS POLÍTICS.

Alternativa | 20 Juliol, 2015 07:00 | facebook.com twitter.com

Fa un parell de dies varem rebre un correu electrònic de part de l’Ajuntament que ens convidava a assistir als concerts del Festival. La invitació anava dirigida als dos regidors, amb dret a portar un acompanyant cada un. Es pregava una resposta amb un cert marge de temps abans de cada concert, per així saber si les butaques quedaven alliberades pel públic o si serien ocupades per nosaltres.

I la resposta tant de na Marina Llobera com meva ha estat la renuncia a les localitats, la renúncia a aquest privilegi que tenim pel simple fet de ser regidors, i que aquestes estiguins a disposició de qualsevol amant de la música. Que consti que no és res contra els artistes que participen al Festival, tot al contrari, si algú de nosaltres vol anar a algun concert ho farà pagant. I si pagam no serà res estrany, ho farem com l’àmplia majoria d’assistents al Festival. Assistents que tal vegada necessitin en major mesura anar als concerts que nosaltres (pens en els joves estudiants de música) o que per diferents motius tenguin més dificultats per adquirir unes entrades que no unes persones que reben un sou per fer de regidors i que tampoc tenen  els privilegis reservats a aquests.

Si na Marina i jo som regidors és perquè en primer terme una assemblea ha decidit que nosaltres encapçaléssim una llista, i en segon terme perquè un grup de persones ens ha votat. Per tant, el nostre paper o mèrit dins la nostra condició de regidors és relativament petit. Tot és deu a la decisió d’altres persones. Per tant creiem que no hem de gaudir d’aquests privilegis.

Però na Marina i jo no som els únics regidors de l’Ajuntament. Si fèiem contes veurem que hi ha 34 localitats reservades només per regidors. Es pot entendre que el regidor de cultura o el  batle (en aquest cas és la mateixa persona) puguin anar de franc a algun concert (l’inaugural per exemple) com a representants de la corporació, i més enguany, tenint en compte que el Festival l’ha organitzat un altre equip de govern. Però aquesta ha de ser l’excepció. El que no pot ser és que cada regidor pel simple fet de ser regidor tengui un dret que la resta de la ciutadania no té.

Per tant nosaltres demanam a la resta de regidors que facin com nosaltres i renunciïn a les seves localitats, i que si volen anar a algun concert que el paguin de la seva butxaca com fan els simples mortals, que el sou que reben els permet perfectament assumir una despesa d’aquest tipus.

L’època del privilegis polítics s’ha d’acabar. Es diu que és temps de canvis, que la gent està molt desencantada i reclama una nova política. Doncs aquests privilegis són de la vella política i per tant s’han d’eliminar. Les entrades del Festival, els seients reservats a primera fila al pregó, les convidades a diferents actes, ...Tot són coses que no estan a l’abast del poble, i això és injust. El poble també ha de tenir el dret a seure a primera fila, i el polític el deure de pagar la seva entrada, i mentre això no sigui així seguirà existint una classe superior, una classe de la qual ni na Marina ni jo en formam part.  


Pere Josep Coll

 

 

 

Comentaris

Pixie

Enhorabona

Pixie | 27/07/2015, 16:40

Me pareix una decissió molt encertada. D'acord amb observador, s'hauria de publicar quantes entrades s'han regalat, a qui i el motiu. Puc entendre que es regalin entrades però que es justifiqui.
Igual que ahir a l'inici de les festes. Quin criteri es segueix per triar la gent que ho pot veure des de les finestres de l'ajuntament?

Pepe

Re: NO ALS PRIVILEGIS POLÍTICS.

Pepe | 24/07/2015, 18:28

Estic d'acord observador

Observador

Re: NO ALS PRIVILEGIS POLÍTICS

Observador | 23/07/2015, 16:59

En referència al Festival, seria necessari, bo i un acte de transparència indispensable, que els pollencins poguessin saber la quantitat total d'entrades regalades i qui en són beneficiaris.
Es podria publicar a la web de l'Ajuntament.

Pep de la Fonda

Música klasika

Pep de la Fonda | 21/07/2015, 23:06

Tengo que ver a Nevado de UMP en un concierto en el claustro, disfrutando de sus entradas gratuitas y poniendo cara de que se esta enterando de algo...Quin desbarat¡

Corsari

Avanti Tota la familia

Corsari | 21/07/2015, 19:55

Dues entrades per regidor? Vols dir que en Tomeu PSM, Sureda ERC i Na Magdalena Regidora de Serveis Socials varen pagar les entrades dels seus fills?? o varen entrar de franc??Donç l'equip de govern tenen "patente de corso"... batuadell començam bèeeee

Pere

Re: NO ALS PRIVILEGIS POLÍTICS.

Pere | 21/07/2015, 19:15

No fa falta anar a escoltar un concert o dos per poder valorar el Festival. No només és qualitat de so, es gestió, qualitat artística, temática, despeses, repercusió, etc.

festival

Re: NO ALS PRIVILEGIS POLÍTICS.

festival | 21/07/2015, 17:41

Jo trob molt mes patètic veure la bancada de regidors del festival pràcticament buida. Crec que es millor que reservin una fila per ells perque tot el poble vegi lo impresentables que son, que ni amb entrades de franc donen suport al festival, a meam si els hi cau la cara de vergonya. Això si, a l'hora de criticar-lo, tots a xerrar per boca de ganso. Penós.

Carles

Re: NO ALS PRIVILEGIS POLÍTICS.

Carles | 21/07/2015, 17:22

Si han de pagar no tenen cap obligació a assistir-hi. En canvi si tenen entrada de franc tenen la obligació, al menys moral, d'assistir a qualque concert. Més que res per saber de que es parla quan es tracta el Festival i no xerrar d'oïdes, sinó amb coneixement de causa. Han d'anar al Festival encara que sigui per després criticar-lo. I tampoc els podem exigir als regidors que vagin sols als concerts. Als espectacles sempre s'hi va acompanyat, o no?

Juan

Re: NO ALS PRIVILEGIS POLÍTICS.

Juan | 21/07/2015, 00:56

Porque crees que deben ir y sin pagar? Hay algún argumento?

Festival

Re: NO ALS PRIVILEGIS POLÍTICS.

Festival | 20/07/2015, 20:44

Ja ho veus!!!, a mi em sona a peresa de haver d'anar al festival, i aixi tenir l'escusa????.....

Crec que els regidors hauriem de anar als actes, i entre ells el festival, i crec que per anar a un acte oficial no han de treure entrada, pero hi han de anar encara que faci peresa!!!!

Juan

Re: NO ALS PRIVILEGIS POLÍTICS.

Juan | 20/07/2015, 13:51

La sensibilidad no tiene nada que ver con no aprovecharse de un cargo para acudir gratis a un Festival de música. Y menos el hacerlo porque son concejales, cuando antes no iban.
No entiendo porque alguien que no quiere debe ir a un sitio por el solo hecho de haberlo elegido para ser concejal. Cada semana hay actos en el pueblo a los que no van concejales y no pasa nada.

Miguel

Errades

Miguel | 20/07/2015, 12:45

Crec que en aquest cas no és cap privilegi. Al menys, tota la corporació municipal, fora consortes, aurien de anar a tots els actes, que des de la ajuntament se organitcen, assistir en calidat de concejals. Sino camviau, en aqueat cas, el festival. Aqui mostra la sensibilidat de alguna o algunes, cap a la cultura i altres coses.

Juan

Re: NO ALS PRIVILEGIS POLÍTICS.

Juan | 20/07/2015, 11:15

Haber si van aprendiendo el resto de políticos. Sobre todo los que se hacen llamar de izquierdas, que luego se pelean por salir en las fotos. Sino, decidme que pintaban Sureda y Cifre en la presentación del Festival a la prensa. Que esté el alcalde, como responsable de cultura, vale, pero los otros dos no tienen nada que ver con ese tema y se pusieron al lado de Valent y el Alcalde para chupar cámara.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb