URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Aterrant a una nova legislatura

Alternativa | 22 Juliol, 2015 07:00 | facebook.com twitter.com

Prest farà dos mesos de les passades eleccions. Són molts els canvis que s’hi varen produir i com és normal caldrà un cert temps perquè les coses s'estabilitzin i poder analitzar el funcionament de la nova legislatura.

El primer que vàrem poder comprovar és que els membres del passat equip de govern no havien assumit massa bé el seu pas a l'oposició. El to gens constructiu amb què ha iniciat la legislatura el portaveu de Tots per Pollença fa preveure que el seu principal objectiu serà el de desgastar com sigui l'equip de govern sense importar altre cosa que no sigui assolir el poder un altre cop d'aquí quatre anys. A això hem d'afegir que el membre del Pi ha decidit agafar vacances i encara no ha fet acte de presència aquesta legislatura. Esperem que vingui amb les piles recarregades i prest es posi a fer feina, que ja sabem que en va fer molta quan governava però a l'oposició també és necessària.

El nou Equip de Govern ha mostrat algunes coses positives i altres no tant. És evident que ideològicament és molt més proper a nosaltres i que té un esperit molt més cooperatiu que l'anterior. Personalment, i vist com han encaixat les primeres critiques de l'oposició, em dona la impressió que ells tampoc han assumit del tot el canvi de rol. Pens que un equip de Govern que vol fer de la transparència la seva bandera hauria d'assumir amb molta més naturalitat les crítiques. Tot i que pens que no és el cas del batle, que al meu parer sí que ho ha fet, alguns regidors i bastants de simpatitzants de Junts no han acceptat de bon grau que Alternativa fes el que ha fet sempre governés qui governés, criticar allò que pensam que està mal fet.

Deia José Mújica que així com la patologia de la dreta és “allò reaccionari”, la de l'esquerra és l'infantilisme, que ell definia com la confusió permanent entre la realitat i els desitjos. És un clar símptoma d'infantilisme pensar que perquè governa l'esquerra ja ho fa tot bé i que totes les crítiques que es fan des de l'oposició sols cerquen desestabilitzar.

Governar és una responsabilitat molt gran que exigeix maduresa i és precisament quan governen “els nostros” quan més atents hem d'estar per tal que el poder no els faci perdre el nord i per donar-los l'empenta necessària per transformar aquesta societat.

Per acabar, també és cert que Alternativa encara està cercant el seu lloc en aquesta legislatura. L'entrada de dos regidors joves i nous rellevant l'excel·lent feina dels anteriors també requereix un període d'adaptació. A això hem d'afegir que la feina d'oposició aquesta legislatura serà molt més complicada i a la vegada esperem més agraïda que a l'anterior.

És evident que fer oposició al PP era molt més senzill. Tenir davant un equip de govern més dialogant i proper exigeix cercar un punt d'equilibri entre la crítica i la cooperació que no és gens fàcil de trobar. En tot cas, na Marina ja ho va deixar clar a l'acte d'investidura del batle: “No tenim deutes ni hipoteques amb cap sigla, domés tenim compromisos amb la transformació i amb la democràcia de base”.

Som conscients que nosaltres tampoc som infalibles i que sovint la immediatesa de les noves tecnologies i la nostre impulsivitat ens pot fer cometre qualque errada i donar una imatge de prepotència, però és un preu que estam disposats a assumir perquè pensam que un esperit crític és indispensable si volem contribuir al canvi.

Pas a pas anirem fent camí, mirant de cara les nostres contradiccions, les quals, com deia Joan Fuster, són les nostres esperances.

Joan CIFRE CERDÀ

 

 

 

Comentaris

97186

Re: Aterrant a una nova legislatura

97186 | 23/07/2015, 11:35

N'hi ha que se'ls enduen els dimonis pel fet de que UMP tengui certes quotes de poder, fins i tot he llegit un comentari que insinuava certa "curtesa" a n'Andrés. Només una dita molt clàssica: "Xerra de merda el qui va enmerdat".

Joan CC

Re: Aterrant a una nova legislatura

Joan CC | 22/07/2015, 19:41

En cap cas crec que es pugui dir que Alternativa ha fet cap regal. Em pactat votar a favor de l' investidura de MA March a canvi d'unes mesures de transparència i també per que l'altra opció pensavem era molt pitjor. No feim comptes estar 4 anys sense fer res, ja ens hem compromés a treballar amb el reglament de participació i per exemple al proper ple ja duim una moció.

Pepe

Re: Aterrant a una nova legislatura

Pepe | 22/07/2015, 19:30

M'imagin que serà la tònica de tota la legislatura Tots ens demanaram més branca i Junts ens demanarà menys.

Martí esper no tenir que estat tota la legislatura repetint el que ja hem explicat: h
ttp://alternativa.balearweb.net/post/123440

"Regals" nosaltres no hem regalat res, vam arribar a un acord d'investidura i punt. Pens que aquesta legislatura hi haurà transformacions reals i que nosaltres participarem de les mateixes. De moment s'ha creat la Junta de Portaveus, hi ha més transparència, s'ha reduït el cost del consistori, es pensa recuperar la protecció dels edificis de la primera línia del Port de Pollença...
.

regals

Re: Aterrant a una nova legislatura

regals | 22/07/2015, 16:46

Junts ha regalat a UMP el que ha volgut, i Alternativa ha regalat a Junts el que ha volgut, a canvi de res, quan hauria pogut demanar una transformació real del consistori. I així, de regal en regal i de compromis en compromis, quatre anys de vigilar-se els uns als altres sense fer res.

Joan CC

Re: Aterrant a una nova legislatura

Joan CC | 22/07/2015, 16:25

Pens que en conjunt el text s'enten bastant bé, clar que si tallem frases inconexes i les aferram em pots fer dir el que vulguis.
En relació a les nostres fites, la nostra aspiració és contribuir a transformar positivament la societat. Això es pot fer governant si tens uns resultats prou contundents o t'ofereixen participar d'un projecte vertaderament transformador, quan això no succeix pensam que es més eficaz mirar de fer una oposició constructiva i crítica.

Pere

Re: Aterrant a una nova legislatura

Pere | 22/07/2015, 15:49

Pots fer els talls i aferrades que vulguis en el text. Però a Alternativa no es venen a la dreta per tocar poder. Heu regalat el que ha volgut a UMP.

Martí Sàez i Madrona

Aterrant

Martí Sàez i Madrona | 22/07/2015, 12:52

"Governar és una responsabilitat molt gran que requereix maduresa" Hi estic d'acord. Ara entenc per què no heu entrat a l'equip de govern tot i governar "els nostros". I més amb l'explicació posterior "Alternativa encara està cercant el seu lloc en aquesta legislatura" i "l'entrada de dos regidors joves i nous...requereix un període d'adaptació"
A veure si aconseguiu aviat les fites i podem disposar prest d'un govern encara més "nostro"

Salut i ànims

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb