URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ni adients, ni immediatesa. Menjarem LOMQE

Alternativa | 24 Juliol, 2015 07:00 | facebook.com twitter.com

Article d'en Pepe García publicat al Diari Balears

Els partits que formen el Govern Balear van anunciar públicament al mes de juny; "...que adoptarien les mesures legals adients per iniciar de forma immediata la derogació que es consideri necessària de la normativa autonòmica de desplegament de la LOMQE". Però ni les mesures legals que ha adoptat el Govern són les més adients, ni es pot parlar d'immediatesa quan han realitzat dos consells de govern sense adoptar cap mesura legal.

El Govern no ha considerat adient aplicar un decret llei a pesar de l'evident situació d'emergència actual del nostre sistema educatiu, després de quatre anys d'acció destructora per part d'una conselleria d'educació incompetent i amb una gestió ideologitzada al marge de qualsevol criteri pedagògic. El Govern només ha considerat adient una resolució pobra i poc ambiciosa que afecta els horaris lectius i que tendra una baixa o nul·la incidència a l'hora d'aturar els efectes de la LOMQE en ser aplicada de forma tardana. Per desgràcia pel Govern a més a més la pobresa i lentitud de les seves mesures han contrastat amb la contundència i la velocitat d'actuació del govern aragonès. És cert que la situació aragonesa de desplegament de la LOMQE no era exactament igual que la de les Balears, però hi havia més similituds que diferències, sobretot si parlam dels problemes pràctics... Així i tot sembla que la nostra conselleria d'educació no ha considerat adient informar-se de com afrontava la conselleria d'educació aragonesa els problemes derivats de la derogació del desplegament de la LOMQE.

Però si el fons de la qüestió ha estat un desengany, encara ho han estat més les formes amb les quals s'han pres i s'han comunicat les decisions polítiques. Recoman a tothom que compari les declaracions a la premsa de la consellera d'educació aragonesa i les del nostre conseller, no n'hi ha color, encara que els dos són del PSOE. Alguns exemples del que ha dit la consellera d'Aragó, Mayte Pérez: "... complirem el promès i, si no podem, anem a explicar clarament per què (...) fins ara Aragó ha estat una sucursal de Madrid i nosaltres no entenem així exercir les competències (...) buscarem amb el que estigui a les nostres mans les escletxes existents perquè afecti el menys possible a la nostra educació".

I és que com mínim el que necessitàvem els docents és un missatge clar i contundent, però el que hem rebut és un discurs ple de fum i de mitges veritats, com aquests adjectius "adients i immediata" que es va posar a la declaració dels partits. La Conselleria d'educació no ha donat una informació clara en cap moment, i una demostració seria com fa només uns dies molta de gent pensava que era impossible fer un decret llei. També em sembla simptomàtic i trist que MÉS hagi fet arribar un document a les seves bases per justificar el que no han fet respecte a la LOMQE, i que en comptes d'explicar els arguments a favor de fer un decret de llei per derogar els decrets autonòmics que despleguen la LOMQE remeti les explicacions al respecte a la Conselleria d’Educació.

L'Assemblea de Docents ha fet la seva feina, la mateixa que ve fent els darrers anys en defensa de l'educació pública, i que sembla que alguns han oblidat molt ràpidament. El seu Comitè de Vaga va preparar amb ajuda de missers una documentació amb arguments que justificaven l'oportunitat i la idoneïtat del decret llei i propostes concretes d'horaris, itineraris... Aquesta documentació es va compartir la segona setmana de juliol amb els dirigents dels partits que donen suport al govern i amb el Conseller d'Educació perquè la valoressin... L'única resposta ha estat indirecta amb crítiques i desqualificacions a través dels mitjans de comunicació.

El resultat de tot això és que al curs que ve per una decisió política de l'actual govern ens menjarem un desenvolupament autonòmic de la LOMQE dissenyat pel govern Bauzà, un desgavell qüestionat per tota la comunitat educativa.

Albercocs i cireres

 

Comentaris

Pepe

Re: Ni adients, ni immediatesa. Menjarem LOMQE

Pepe | 24/07/2015, 18:27

Pots estar d'acord o no amb el que planteig però no dir que no entès res. El govern podia haver fet un decret llei per derogar els decrets autonòmics que despleguen la LOMQE, si no s'ha fet és per una decisió política
Radical és el Partit Popular que ha fet una llei educativa en solitari. Una llei discriminatòria, privatitzadora, segregadora, neoliberal... que TOTS els partits amb representació al Congrés han signat un document per eliminar-la quan puguin.

Antonio

LOMCE

Antonio | 24/07/2015, 17:48

Creo que no habeis entendido nada. El nuevo consejero de educación no puede paralizar la lomce, es una ley orgánica y solo tiene potestad el parlamento nacional no los autonomicos. Quizás pudiera haberse hecho como en aragón, pero aqui en las islas el senyor Bauzá, lo dejó todo muy bien atadito, o sea, que creo que en lugar de tanta oposición, quizá deberiais ser un poco más constructivos y menos radicales, la asamblea de docentes mea fuera de lugar.

Joan CC

Re: Ni adients, ni immediatesa. Menjarem LOMQE

Joan CC | 24/07/2015, 17:43

Paco, esto que comentas sucede habitualmente precisamente por que al haber un "presunto" gobierno de izquierdas las bases se relajan i no presionan para que se cumplan los compromisos. Ahora más que nunca necesitamos que las "mareas" i los movimientos sociales sigan presionando. En este sentido hay que agradecer la lucha de la assamblea de docents por la educación pública.

Paco

Re: Ni adients, ni immediatesa. Menjarem LOMQE

Paco | 24/07/2015, 12:43

este pacto de progreso será como los anteriores: el pepe se toma cuatro años de vacaciones mientras los partidos de izquierda se sacan los ojos entre ellos ... con estos amigos, quien necesita enemigos?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb