URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Precs i preguntes del ple de juliol

Alternativa | 03 Agost, 2015 07:00

 Aquests són els precs, pregunes i les respostes que vam rebre al darrer ple. 1024x768

 

PRECS

En referència al Festival, seria necessari, bo i un acte de transparència indispensable, que els pollencins poguessin saber la quantitat total d'entrades regalades i qui en són beneficiaris i que aquesta informació es publiqui a la web de l'Ajuntament.

El Batle ha dit que no hi ha cap problema, i que fins i tot té la relació d'entrades regalades.Ens alegra la resposta i a veure si els pollencins poden tenir aquesta informació el més aviat possible

Demanam a l'Ajuntament que actuï davant la usurpació i ús privatiu que estan realitzant alguns propietaris -entre ells el propi Hotel-, dels vials públics de la urbanització de Formentor.

Han dit que comprovaran si s’estan produint aquests fets.No pot ser que Formentor sigui un lloc per a privilegiats, i menys que encara s’apropiïn del que no és seus. Cal actuar ja

Demanam una Junta de Portaveus monogràfica sobre disciplina urbanística per tractar aquest tema en profunditat: inspecció, expedients, multes, possible delegació a l'Agència de Protecció de la Legalitat Urbanística i Territorial de Mallorca.

Els ha semblat bé la idea, i han adquirit el compromís de que passades les festes cal posar-se d’acord entre tots els grups per fer una Junta de Portaveus centrada en aquest tema tant important.

Demanam que es posin aparcabicicletes davant el museu i que se'n posin més davant l'Ajuntament.

Ho estudiaran, però els sembla bé, i fins i tot han admès que hi ha aparcabicicletes a llocs on no hi fan falta, i que es pot mirar de fer una redistribució millor o posar-ne més

Demanam que es marqui clarament amb elements fixos l'espai que s'ha autoritzat a cada local per terrasses o expositors, a fi que tothom pugui comprovar si es compleix l'ocupació de via pública tal com ha estat concedida.

Ho estudiran detalladament, i bona falta que fa. Aquests dies que hi ha actes per les festes, i bastanta gent pel carrer es fa evident que el carrers i places del nostre poble no són dels pollencins, i estaria be que qualsevol ciutadà pogués saber en qualsevol moment si un local està incomplint la normativa.

PREGUNTES

Segons acord de Ple, les plaques amb noms de polítics condemnats per corrupció han de ser retirades. Quan tenen pensat llevar la placa de Carrer Ombra, on apareix el nom del polític corrupte Jaume Matas?

S’han compromès a que després de les festes, quan la brigada vagi un poc més lleugera de tasques ho faran.

Pensa l'Ajuntament com a tal, seguir assistint als actes religiosos catòlics?

Aquí el Batle no ha estat gens clar. Bastava dir si hi aniran o no hi aniran, i tot d’una ha parlat de la necessitat de fer unes normes de protocol de forma consensuada per evitar canvis de criteri cada legislatura. La resposta no ens ha agradat, no ha estat gens clara, però sobre aquest tema val més esperar uns dies i sabrem si l’ajuntament va als actes religiosos o no, i si els regidors de l’Ajuntament accepten ocupar els seients que l’Església els té reservats.   

En referència a l'ocupació de la via pública, pensen fer un nou reglament o faran feina a partir d'allò que es va fer la passada legislatura amb les corresponents al·legacions?

La idea de l’ajuntament es reprendre aquest document i tornar-lo posar a debat, i resoldre les al.legacions. Amb aquest tema cal fer feina i molta, perquè la sensació del ciutadà és la de que l’espai públic s’està posant al serveis dels locals comercials.

En referència a la Fortalesa i al Castell del rei, l'anterior equip de govern no va fer cap gestió per fer complir l'article 34 de la llei de patrimoni que regula que els Béns d'Interès Cultural s'han de poder visitar al menys quatre dies al mes, en dies i hores prèviament assenyalats. Pensen fer alguna gestió en aquest sentit?

Han contestat que han de parlar aviat amb els responsables de Patrimoni del Consell i que tractaran aquest tema. A veure si els pollencins poden visitar aquests BICS d’acord al que estableix la llei.

Al ple d'octubre de 2012 vam aprovar demanar al Departament de Patrimoni Històric del CIM l’obertura del corresponent expedient sancionador als propietaris de l’antiga fàbrica de Can Morató pel seu incompliment de la Llei 12/98, de Patrimoni Històric. A la passada legislatura no es va fer res. Com i quan pensen fer per complir l'acord del ple?

La situació no ha millorat gens i pensen fer complir l’acord de ple. Han dit també que intentaran parlar amb la propietat a veure que pensen, però que vist com està el tema no es pot esperar molt de la seva part. 

Per què les 5 darreres contractacions de personal temporal d'EMSER s'han realitzat sense informar ni deixar participar als delegats de personal en el procés de selecció i sense facilitar informació per la ràdio municipal ni cap altre mitjà de difusió, incomplint clarament l'article 50d del conveni col·lectiu? Quines mesures es prendran perquè no torni a passar i quines responsabilitats s'exigiran als responsables?

Han dit que les darreres cinc contractacions s’han fet com es venien fent fins ara. Cridant primer a serveis socials, després al SOIB i finalment a un llista de treballadors que tenen a EMSER. Han admès que això està mal fet i que no ha de tornar a passar. Per evitar-ho han dit que crearan una borsa de treballadors.

Quan es fa comptes reincorporar els treballadors de l'Ajuntament que es varen subrogar a la UTE de neteja viària, ara que la concessió ha estat anul·lada pels tribunals i que segons l'article 43 de l'Estatut dels Treballadors s'hauria entrat en cessió il·legal de treballadors, tant per part de la UTE com de l'Ajuntament?

Queden dos treballadors en aquesta situació. Però per resoldre la seva situació el primer que cal és que el Ple declarí la nul·litat del contracte amb la UTE.

Es poden publicar a la web municipal els convenis col·lectius d’EMSER i dels treballadors de l’Ajuntament?

No hi ha cap problema.

Comentaris

sibil.la

Homes, homonets i homoniqueus

sibil.la | 06/08/2015, 19:34

Sí, vivim en un estat aconfessional Pere. I un estat aconfessional és aquell que no s'adhereix i no reconeix com a oficial cap religió en concret. Fins aquí estic d'acord amb tu. Però no oblidem que la patrona Mare de Déu dels Àngels procedeix de la religió cristiana. Recordem que patrona és la protectora escollida per un poble, ja sigui santa o verge, a més de santa titular d'una església. L'equip de govern ha d'assistir a tots els actes d'aquestes festes, donant mostres de respecte al municipi, independentment de les seves creences.

Pepe

Re: Precs i preguntes del ple de juliol

Pepe | 06/08/2015, 18:41

La presència o no presència de les institucions als actes religiosos no afecta per res a les tradicions. Qui vulgui anar qui vagi però insisteix estam a un estat aconfessional i igual que el Sant Crist no pintava res a la sala de plens, el batle de Pollença no pinta res a un acte religiós.
Sobre tradicions us recoman el llibre la invenció de la tradició de Hobsbawm.

Pere

Re: Precs i preguntes del ple de juliol

Pere | 06/08/2015, 14:38

Margalida, del que xerram no és de prohibir aquests actes, sino de que no hi vagin els representans polítics representant al poble. És a dir, la separació de l'església i l'estat.

Margalida Amengual

Re: Precs i preguntes del ple de juliol

Margalida Amengual | 06/08/2015, 14:36

Crec que estaria be que li demanassiu al Batle per què hi va anar a l'ofici abans de criticar-lo. No crec que se'l pugui acusar de no voler separar esglèsia i govern. Tu ets de Zaragoza Pepe, crec, no me faràs creure que allà no hi ha ningú no practicant religiós o ateu que no s'emocioni amb la Pilarica. Són costums, simplement això i no ens plantajam res més perque només és una FESTA i ja està.

Margalida Amengual

Re: Precs i preguntes del ple de juliol

Margalida Amengual | 06/08/2015, 14:29

Jo no soc religiosa i el dia de la Patrona vaig a l'ofici a veure els Cossiers (m'encanta), m'emocion quan en Joan Mas crida mare de deu dels angels i m'emociona sentir el puig patrona. Perquè si no soc catòlica ni apostòlica ni romana? perque ho he viscut tota la vida així, com la majoria de Pollencins i Pollencines, hem mamat això, La Patrona, i a dins la Patrona hi ha tots aquests elements diguem-li litúrgics que la gran majoria no els pren com a religiosos sino que són una tradició i ja està.No li hem de donar més voltes, és una tonteria discutir per això. Una altra cosa es el sancrist a la sala de plens, s'ha de llevar perque no representa a tots els pollencins i es un símbol religiós que no hi te cabuda a un estat aconfessional.

Rrrrrrrrrr

Re: Precs i preguntes del ple de juliol

Rrrrrrrrrr | 05/08/2015, 21:40

Es el teu parer Pepe, pareix que no estimes les tradicions, jo si, perque crec que la identitat de les persones van molt lligades a les tradicions, a la historia , a la llengua,.... Jo no se exactament que penses tu?, quan et demanes qui som?, jo per respondre an 'aquesta pregunta penso amb les tradicions de pollença, dels meus pares, dels meus avis,.... I en veritat em sento orgullós, ni millor ni pitjor que uns altres que tenen una altre identitat, pero orgullós amb la meva, i la seguiré defensant.

Pere

Re: Precs i preguntes del ple de juliol

Pere | 05/08/2015, 21:01

Per quin motiu en concret, sibila?
Tu afirmes això, sense argument, i jo pens tot el contrari i amb un argument oro sòlid. Som un estat aconfessional on la religió i l'administració i els representants dels ciutadans, no haurien de participar de litúrgies de cap religió.

sibil.la

Homes, homonets i homoniqueus

sibil.la | 05/08/2015, 20:49

Quan es tracta d´una tradició religiosa, l´equip de govern ha d´assistir a tots els actes del municipi (siguin o no en una església), a més d´ocupar el seu lloc corresponenent establert per un protocol.

Pepe

Re: Precs i preguntes del ple de juliol

Pepe | 05/08/2015, 19:19

Per sort per a la humanitat les tradicions canvien i aquesta anormalitat de que les institucions participin d'un acte religiós és qüestió de temps que desaparegui com ja l'ha fet a llocs tan tradicionals com Santiago o Zaragoza.

Rrrrrrre

Re: Precs i preguntes del ple de juliol

Rrrrrrre | 05/08/2015, 17:20

Pero ho es, sl teu pesar. Les tradicions aqui, estan totalment lligats a l'esglesia, es aixi i difícilment ho canviarem!. St Antoni, cavallets, aguiles, patrona,.. Es mes la nostra cultura popular tambe te lligams amb la religió, la nostra ètica, moral creus que no te res a veure amb al cristianisme?

Au val , participar en tot aixo i mes un representant del poble ( que supos representa a tots) no fa mes creguents o mes agnòstics , simplement i participés i en formes part de la tradició.

Pepe

Re: Precs i preguntes del ple de juliol

Pepe | 05/08/2015, 15:00

Estam a un estat no confessional i una eucarestia no és una tradició i no hauria de ser un acte institucional.

Rrrrrrrrrrrrr

Re: Precs i preguntes del ple de juliol

Rrrrrrrrrrrrr | 05/08/2015, 13:10

Aixi com tampoc , el fet de acudir a una esglesia en representacio de l'ajuntament a un acte tradicional, canvia per res el pensar d' un agnostic de veres!!

Pepe

Re: Precs i preguntes del ple de juliol

Pepe | 05/08/2015, 09:56

Reduir una eucarestia a tradició és una banalització que no faria un cristià de bons i de veres.

Pere

Re: Precs i preguntes del ple de juliol

Pere | 04/08/2015, 22:22

Església i estat no haurien de ser compatibles.
Per altre banda, que els regidors i batlle no seguin a primera fila no té res a veure amb el respecte o falta de respecte a cap tradició. La tradició no consisteix en que un representant municipal tengui lloc a un banc a una església.

sibil.la

Homes, homonets i homoniqueus

sibil.la | 04/08/2015, 22:10

Patètic seria que un equip de govern no respectés les tradicions del seu poble, independentment siguin religiosos o no.

Joan CC

Re: Precs i preguntes del ple de juliol

Joan CC | 03/08/2015, 16:39

El que més manca a la política és coherència. Cansa veure com quan s'arriba al poder es perveteixen els conceptes de laicisme o de república per part dels polítics.

Pere

Re: Precs i preguntes del ple de juliol

Pere | 03/08/2015, 10:06

Patètic que un equip de govern que es diu d'esquerres segueixi sense separar l'Estat i les institucions de l'església.
Aquest batlle ês igual que tots els altres i venia per transformar. O això deia.
No se necessita un reglament, es necessita complir amb la Constitució.Estat aconfessional.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb