URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Resposta a les argumentacions sobre la moció del Pavelló Clara Hammerl

Alternativa | 07 Agost, 2015 07:00

Com ja és sabut, en el passat ple ordinari de juliol es va aprovar la nostra moció per fer una intervenció d'urgència al pavelló de l'IES Clara Hammerl, així com per renegociar un conveni més ambicios amb la Conselleria d'Educació amb 10 vots favorables (PP, PI, Alternativa i Junts) i les abstencions de UMP i Tots.

En relació a aquesta moció el portaveu de UMP va al·legar que estaven d'acord en la negociació d'un nou conveni, però que pensaven que també era necessària la construcció d'un nou pavelló i que no veien bé invertir diners en un pavelló que no era nostre.

Per altra banda, el portaveu de Tots per Pollença va argumentar que consideraven la moció precipitada, que primer era necessari veure informes tècnics de si era possible fer l'ampliació del pavelló.

En resposta al sr. Nevado volem dir que pensam que gastar diners en una instal·lació que utilitzen quasi exclusivament els nins i nines residents al Port de Pollença en cap cas es pot considerar gastar diners en una cosa que no és nostra. Els que pateixen les conseqüències de la degradació del Pavelló són els alumnes de l'IES Clara Hammerl i els jugadors/es del Club Bàsquet Eu Moll, no la Conselleria d' Educació ni l'IBISEC. Per tant, els beneficiaris de les intervencions d'urgència també són ells.

També s'ha de dir, en resposta a l'argument de que és necesari un pavelló i a l'argument del portaveu de Tots que deia que aquesta moció hipotecava la construcció del nou pavelló, que en primer lloc, aquesta moció no hipoteca la construcció de cap nou pavelló, simplement pretén dur a terme unes intervencions d'urgència per tal de garantir un inici del curs escolar i de la temporada de bàsquet digne i per altre banda renegociar un conveni que s'ha demostrat ineficaç i que doni resposta a les problemàtiques de gestió i manteniment de la instal·lació. En segon lloc, consideram lògic cercar el màxim rendiment del pavelló existent abans de construir-ne un altre. El que no ens sembla lògic és el que es va fer a la legislatura passada: per una banda, construir un aparcament i, per altra, destinar una partida pressupostària a un projecte d'un pavelló en el mateix solar on es feia l'aparcament.

En la seva exposició, el portaveu del Pi, al que volem agrair el vot favorable, va dir que veien necessari renegociar el conveni. Ens alegram que hagi canviat d'opinió, ja que a la legislatura passada li varem proposar i es va negar a anar més enllà de fer actuacions puntuals. Pel que es va dir al ple, semblava que havien fet intervencions contínues al llarg de quatre anys, mentre que en realitat les intervencions que es féren varen ser: una pintada del pavelló durant el període en que Tomeu Fuster era regidor d'esports; el curs escolar 2013-14 es varen fer intervencions destinades a solucionar el problema de l'aigua calenta i treballs de jardineria; i les intervencions en el curs escolar 2014-15, en que es va produir el problema de les goteres, queden molt ben definides en aquesta glosa:

Diuen que el nostre jovent
ha après de fer la granota
perquè al nostre ajuntament
just se passen la pilota.
La té la Conselleria
l' Ibisec està totsol
la passa a la batlia
que prega que faci sol

En definitiva, pensam que la situació d'indefinició que provocava el conveni existent no donava resposta a les necessitats dels usuaris del pavelló, i que actuacions aïllades i sense cap tipus de planificació no ens duien a res. Pensam, com hem dit sempre, que abans d'invertir en noves instal·lacions esportives cal assegurar una gestió i un manteniment òptims de les ja existents.

Ens alegra veure la bona disposició de Junts Avançam de fer feina en aquesta línia i esperem que l'època en que Conselleria i Ajuntament es dedicaven “tirar pilotes fora” s'hagi acabat. Però, en tot cas caldrà que els ciutadans estem atents i vigilants per tal que les instal·lacions públiques tenguin una gestió adequada i no es repeteixin casos de deixadesa com els que hem viscut.

A finals del 2014 un grup de ciutadans van protestar per les deficiències del Pavelló 

 


Comentaris

Pepe

Re: Resposta a les argumentacions sobre la moció del Pavelló Clara Hammerl

Pepe | 08/08/2015, 19:12

Molt bona reflexió Joan. En temps de crisi i retallades no s'entén que hi hagin infraestructures totalment infrautiltizades per una simple qüestió de competències. A més com bé dius els primers beneficiats d'una millora de les instal·lacions serien els alumnes.
Cal aplicar la lògica i deixar la inauguritis que tal de mal ha fet aparcada.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb