URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Consideracions de la Carretera Vella de Pollença a Lluc.

Alternativa | 16 Agost, 2015 07:00 | facebook.com twitter.com

Publicam el comunicat de la Plataforma Pro Camins Públics i oberts  al Consell Insular de Mallorca.          

Des de la Plataforma Pro Camins Públics i oberts, hem entrat una instància al Consell Insular de Mallorca demanant la recuperació integra de la Carretera vella de Pollença a Lluc, tal com va acordar el plenari del Consell Insular i que apereix al BOIB núm. 76 de 29-05-2012, dona't que es mantenen tancaments a diversos punts d'aquest, com a la finca de la Querencia i Ca Na Borrassa.

 Així mateix presentam recurs de reposició al Pla Especial de la Ruta de Pedra en sec, que segueix a continuació:

Vist l’anunci aparegut al BOIB núm. 93 de 25 de juny de 2015, referent a l’Aprovació definitiva del Pla especial d’ordenació i de protecció de la Ruta de Pedra en Sec (PERPS), tenim a bé presentar Recurs de reposició potestatiu davant el Ple del Consell de Mallorca, pels següents motius:

1.- Consideram inadequada la redacció del punt 8 de l’article 21 Normes generals d’ús, el qual diu textualment: “Per tal d’evitar accidents no es permet transitar per la Ruta sense visibilitat per falta de llum solar o per boira, sense autorització.”. En primer lloc s’ha de dir que la meteorologia es imprevisible i més en una zona de muntanya. Per tant aquesta norma es d’impossible compliment. En segon lloc va contra els drets constitucionals els quals garanteixen la lliures circulació i transit de persones per les vies públiques sense cap necessitat d’autorització per els usos generals. Una altra cosa seria si es recomanés en horari nocturn o amb poca visibilitat la utilització de llums artificials o llanternes, i en els trams on està permès el transit de vehicles a motor, en tot cas, l’exigència de portar armilles reflectants o similars.

2.- Al març de 2015 ja varem presentar al·legacions al Pla Especial per quan considerem que hi ha una contradicció entre el que preveuen els seus objectius i concretament el de “Fixar la protecció, la conservació i la recuperació del patrimoni viari tradicional, del seu entorn tant natural com rural i dels elements etnològics i patrimonials que formen part del recorregut.”, i la previsió de camí de nova creació i la construcció de nou pont sobre el torrent de Son Marc en la confluència de les finques de Can Serra, Ca na Borrassa i es Canyaret al t.m. de Pollença, quan precisament hi ha la possibilitat d’habilitar i utilitzar el tram del camí vell de Lluc (A), camí núm. 126 del catàleg de camins de Pollença elaborat per Fodesma i el Consell de Mallorca.

   Es tracta d’habilitar el tram de camí que va entre el Pas Gran de Can Serra fins el camí de Can Romí. Així es podria utilitzar les passadores del Pas Gran i no faria falta dedicar tanta despesa pública per a la construcció de ponts innecessaris i no tradicionals.

   Per l’exposat, es pel que presentam Recurs de reposició potestatiu a l’Aprovació definitiva del Pla especial d’ordenació i de protecció de la Ruta de Pedra en Sec (PERPS) efectuada pel Ple del Consell Insular de Mallorca en sessió de data 21 de maig de 2015.

          PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS

Excursió reivindicativa al 2008 reclamant el caire públic de la Carretera Vella de Pollença a Lluc. Foto de Biel Perelló.

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb