URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ràdio, subvencions i primera línia.

Alternativa | 26 Agost, 2015 08:00

 Ahir dimarts a les 12’30 hi ha hagut un Ple extraordinari a l’Ajuntament de Pollença. A aquest han faltat els regidors Mateu Soler i Maria Petra Buades de Tots, i David Alonso del Partit Popular. Aquest era l’ordre del dia:

1r.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació de la plantilla de personal - annex 4/plantilla de personal de l’organisme autònom Institut municipal Ràdio Pollença – per a la modificació del lloc de treball denominat Director/a de Ràdio Pollença de personal eventual a personal laboral, nivell 0 (caràcter especial d’alta direcció)

S’ha aprovat per unanimitat. Per desgràcia i culpa de la llei Montoro aquesta és l'única opció que hi ha actualment per dotar de direcció la radio. Anteriorment i quan era possible contractar personal aquesta plaça hauria d'haver sortit a concurs i no dependre d'un càrrec de confiança. Mentre que Alcúdia ràdio té quatre periodistes, ràdio Pollença només té una plaça i mitja. L'actual equip de govern s'ha compromès a contractar personal una vegada sigui possible.

El batle també ha aprofitat per explicar els requisits que han de complir els candidats, i la seva idea de realitzar un procés de selecció per la seva elecció. Tal com diuen els estatuts de la ràdio; els candidats han de tenir la titulació superior (lògicament audiovisual o periodisme), experiència mínima de cinc anys. A més  a més s'ha acceptat la  petició que vam fer de que els candidats tinguin el nivell C de català. A més es demanarà un projecte de ràdio i es valorarà la locució, experiència i els coneixements sobre Pollença. La idea de jurat serien; dues periodistes (un d'una ràdio local i altre d'una ràdio insular), un tècnic de l'Ajuntament i el batle. 

Una vegada aprovada la proposta passarà a informació  pública durant 15 dies.

2n.- Aprovació, si procedeix, de les bases reguladores per a la concessió de subvencions a les associacions de caire social per a l’any 2015 i de la convocatòria pertinent.

El segon punt també s’ha aprovat per unanimitat. Des d’Alternativa hem aprofitat per recordar que hi ha associacions que no tenen la seu a Pollença però tenen com beneficiaris ciutadans de Pollença (sobretot a les escoles), i que estaria molt bé tinguessin opció de rebre alguna subvenció. El batle ha dit que estudiaran la possibilitat de com ajudar a aquest tipus d'associacions.

 


Per facebook ens van assabentar de que l'équip de govern s'havia reunit amb l'executiva d'UMP per parlar  del projecte de reforma la primera línia del Port de Pollença, repetint errors de la passada legislatura, i  després del ple hem aprofitat per demana-les quins canvis pensen fer tant al projecte com al  pla de mobilitat. Ens van dir que ens informarien a la propera Junta de Portaveu. però avui mateix surten aquestes declaracions  a l'Ara Balears;

"L'Ajuntament de Pollença ha acordat la redacció d'un nou estudi de mobilitat a l'empresa que l'elaborà per redactar el projecte de semiadaptació per a vianants de la primera línia del Port. "L'anterior consistori va fer fer l'estudi a l'hivern i per tant no és realista", ha indicat el regidor d'Urbanisme, Tomeu Cifre Bennàssar. La intenció és que el projecte s'adapti a la realitat circulatòria que viu el Moll durant l'estiu.

L'Ajuntament té marge per modificar un 50 per cent del projecte. Així n'ha informat avui al matí la Conselleria de Turisme en una reunió entre les dues institucions. El Consistori estudiarà les possibilitats de fer canvis més profunds dels inicialment previstos, com el de suprimir part dels aparcaments per traslladar-los a segona línia. Això no obstant, les modificacions estan subjectes a diversos condicionants. "No sabem encara si hi ha marge per fer aquests canvis i també hem de saber si són assumibles econòmicament", ha dit Cifre.

Està previst que les obres a primera línia del Port comencin l'1 de novembre. L'Ajuntament fa comptes respectar aquest termini, però plantejarà que les obres no es duguin a terme en una única fase de sis mesos, sinó en dues. "Volem que les obres es facin en dos hiverns", ha indicat el regidor, per evitar els riscos d'imprevistos en les obres que les allargassin fins a la temporada alta."

  Pensam que aquesta no és la forma correcta d'afrontar un tema com aquest que s'hauria de tractar amb el màxim consens i participació. Quan es faci la Junta i disposem de més informació us la traslladarem i la valorarem.

Fotografia del facebook d'UMP de la reunió entre l'equip de govern i l'executiva d'UMP al Club Naútic. Pensam que un tema tan important com aquest s'ha de tractar a la Junta de Portaveus i a un espai municipal

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb