URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

POLLENÇA, POBLE ACOLLIDOR

Alternativa | 04 Setembre, 2015 08:00 | facebook.com twitter.com

Des d'Alternativa presentarem al proper ple una moció per sumar-nos també a la xarxa de ciutats i pobles acollidors dels refugiats de la guerra de Síria.

 

La guerra de Síria suposa una de les pitjors catàstrofes humanitàries del que duim de segle, amb més de 200.000 morts, i milions de refugiats i desplaçats. En el que duim d'any han creuat el Mediterrani unes 200.000 persones que fugen de la guerra i la misèria, i hores d'ara han mort unes 2.300 persones ofegades.

Que en aquest escenari terrible, en què la nostra mar s'ha convertit en un cementeri, en què les imatges de desesperació i fugida ens fan un nuu al coll, en què veure com famílies amb nins han de travessar alambrades ens omple de vergonya, haguem de sentir el president de l'Estat espanyol regatejant quotes de refugiats, de persones humanes, és simplement repugnant.

Des d'Alternativa per Pollença creim que no podem ser còmplices d'aquesta deshumanització, de donar l'esquena o voler tancar els ulls a una situació d'emergència, perquè hem estat refugiats, perquè recordam Argelers, i perquè volem donar resposta al fet que ens sentim indefugiblement interpel·lats en la nostra humanitat, en la nostra dignitat de persones. 

Per això ens volem afegir a les iniciatives que s'han impulsat des de Barcelona de declarar-se ciutat acollidora i fer una xarxa, i que altres ciutats com Madrid, València o Palma ja s'hi han afegit. Altres pobles de Mallorca com Inca, Esporles, Artà, Son Servera, Andratx, Manacor o Calvià també s'hi afegiran o duran a ple la proposta.

Al proper ple presentarem una moció perquè volem que Pollença sigui també un lloc d'acollida, que totes aquelles persones i entitats que estiguin disposats a ajudar ho puguin fer i que l'Estat anuncii que es compromet amb l'acollida, i que no només sigui de paraula, sinó enviant recursos econòmics a les ciutats i pobles acollidors. No pot ser que Espanya sigui un dels països que rep més de la UE per la gestió d'immigrants i refugiats, i ho dediqui majoritàriament a control i repressió en les fronteres.

Ruben L. Oppenheimer

 

 

Comentaris

joana p

Re: POLLENÇA, POBLE ACOLLIDOR

joana p | 09/09/2015, 12:44

Per supossat que volem el banc del juma també, i si n'han llevat d'altres també. Arribarà que per poder seure a dins Pollença o te seua a la terrassa d'un bar o has de dur la teva cadira.

Tolo

Re: POLLENÇA, POBLE ACOLLIDOR

Tolo | 09/09/2015, 11:57

O sea que reclamareis tambien que vuelvan a poner el banco que habia delante del Juma?
No lo creo

jordi

Re: POLLENÇA, POBLE ACOLLIDOR

jordi | 09/09/2015, 09:35

Ara vorem si els tornaran possar als bancs, al manco que llevin les taules i cadires de damunt les aceres que si voltros tenguesiu algú amb cadira de rodes vos agradaria poder anar per damunt

Alternativa

Re: POLLENÇA, POBLE ACOLLIDOR

Alternativa | 09/09/2015, 01:17

"Lacayos" Sempre que s'ha llevat un arbre, una font o bancs per privatitzar l'espai ens hem oposat, sigui qui sigui el responsable, igual que a les nostres al·legacions sempre hem defensat un espai entre les terrasses i el mobiliari urbà.

Lacayos

Re: POLLENÇA, POBLE ACOLLIDOR

Lacayos | 09/09/2015, 00:02

Miralos ara als alternatius... Quan en Tomeu du Juma se va llevar els bancs de davant ca seva per posar mes cadires no varen ni obrir la boca

joana p

Re: POLLENÇA, POBLE ACOLLIDOR

joana p | 08/09/2015, 12:23

Al manco ja que s'ocupa de la placeta, podria llevar el que té damunt la acera, que no poden ni passar, o les aceres son per els bars, perque per aquesta zona estan ben cobertes per taules.

Miquel Sánchez

Re: POLLENÇA, POBLE ACOLLIDOR

Miquel Sánchez | 07/09/2015, 17:46

Bernat el que dius és veritat, però l'oferta privada no s'ha de basar amb l'ocupació d'espais públics, la terrassa pot ser un element accesori, però no el "menjador principal", tampoc és comparable l'ocupació a la plaça major amb la dels carrerons dels costat, tampoc es el mateix traure unes taules i cadires per beure un refresc que traure la "cubitera" amb el cava, la taula amb la "paella" etc

En resum que has de poder caminar tranquil sense haver de pasar una "pista americana"

Alterantiva

Re: POLLENÇA, POBLE ACOLLIDOR

Alterantiva | 07/09/2015, 16:30

Al ple demanarem que es tornin a col·locar al seu lloc.

Alternativa

Re: POLLENÇA, POBLE ACOLLIDOR

Alternativa | 07/09/2015, 15:58

Doncs tens raó Joana pensàvem que aquestes coses no passarien amb un govern Junts-UMP però efectivament divendres passat es van retirar dos bancs on ara és la terrassa d'un bar. L'excusa oficial és que estaven molt deteriorats. Si els bancs estan deteriorats s'arreglen o sustitueixen no es retiren

joana p

Re: POLLENÇA, POBLE ACOLLIDOR

joana p | 07/09/2015, 10:36

Pots tornar mirar, en fan falta dos de bancs, sino demanau als veinats o a l'encarregat de l'ajuntament si u sap.

Alternativa

Re: POLLENÇA, POBLE ACOLLIDOR

Alternativa | 06/09/2015, 11:12

Cal arribar a un equilibri i per això cal d'una vegada acabar el procés d'aprovar una ordenança i fer-la complir, cosa que no ha passat les dues darreres legislatures.

Joana segon la nostra informació on han posat les cadires i taules que comentes no hi havia bancs. Fa temps si que n'hi havia.

Bernat M

Re: POLLENÇA, POBLE ACOLLIDOR

Bernat M | 06/09/2015, 00:06

Locals comercials de gent del poble, que donen feina a gent del poble, que estan al servei de la gent del poble, i que contribueixen a que el poble tengui un prestigi i una oferta que beneficia, directament a l'Ajuntament i indirectament a tota la gent del poble.
Aixo no vol dir que l'espai public s'hagi de privatitzar per complet, evidentment, pero que aquesta oferta comercial no es demonitzi, perque finalment es positiva per tothom.
Sembla que aquest aspecte s'oblida massa sovint, no tota la poblacio es funcionaria, i s'ha de permetre a la gent poder-se guanyar la vida amb honestedat i respecte a la convivencia i a la normativa.

Alternativa

Re: POLLENÇA, POBLE ACOLLIDOR

Alternativa | 05/09/2015, 17:42

Doncs Joana això seria el mateix que dir que tots els ciutadans són iguals. Uns no fan res, altres només malparlen,altres intenten canviar les coses...
És la primera notícia que tenim d'aquesta retirada de bancs, el comprovarem i actuarem.
A l'únic ple ordinari que ha hagut hem demanat pel tema de l'ocupació de la via pública:

PREGUNTA,En referència a l'ocupació de la via pública, pensen fer un nou reglament o faran feina a partir d'allò que es va fer la passada legislatura amb les corresponents al·legacions?

RESPOSTA.La idea de l’ajuntament es reprendre aquest document i tornar-lo posar a debat, i resoldre les al.legacions.

Amb aquest tema cal fer feina i molta, perquè la sensació del ciutadà és la de que l’espai públic s’està posant al serveis dels locals comercials.

joana p

espais publis per els bars

joana p | 05/09/2015, 09:07

Tots son igual, me pensava que això canviaria però igual quevels altres son aquets que gobernen, i ningú fa res, ni alternativa que sel's dona que protegeix els espais públics, que en faran més. La darrera, ahir passatjant veig a dos homes de l'ajuntamemt que se n'enduia dos bancs de la placeta anant al pont romà, perque al bar de devora i monti la seva terrassa, perfecta, un poblevque mira per els ciutadans " que duen bars "

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb