URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Què és Alternativa per Pollença

Alternativa | 16 Setembre, 2015 08:00 | facebook.com twitter.com

A la nostra darrera assemblea vam aprovar aquest document que sintetitza la nostra ideologia

Alternativa per Pollença és una organització política de caràcter assembleari que fa feina per aconseguir la transformació social a nivell global, per aconseguir un món just, igualitari, lliure i ecològicament sostenible. Per això es declara anticapitalista i antipatriarcal, ja que capitalisme i patriarcat són dos dels pilars bàsics que sostenen l’injust model social, polític i econòmic vigent que es pretenen transformar. L’objectiu final és l’autogestió en tots els sentits, és a dir, que el poble es governi a si mateix.

Per fer-ho possible es tenen com a principals eixos d’actuació la participació ciutadana i la democràcia directa, perquè els ciutadans, amb tota la informació, transparència i comunicació, creïn un govern de tots per a tothom; la cohesió social que possibiliti l’eliminació de les desigualtats, ja siguin per motius econòmics, d’edat, raça o gènere; la defensa dels treballadors i el seu impuls com a classe; la sostenibilitat ecològica i la protecció animal; la defensa dels interessos col·lectius i els bens públics; la defensa dels trets identitaris com la llengua catalana, la història i la cultura popular; i la laïcitat de l’estat i la societat. Tot això tenint com a fonament els valors republicans i, sobretot, la solidaritat, sense la qual la transformació social no seria possible.

Alternativa per Pollença té una doble vessant d’actuació. En primer lloc treballa des de les institucions, amb la convicció de que l’ètica és el fonament de la política i que s’ha de fer feina de manera honesta i sincera, parlant clar, amb valentia i no fent càlculs electorals, coalicions i pactes de govern contraris als seus principis. A més, per evitar la professionalització política, una mateixa persona d’Alternativa per Pollença no pot ocupar un càrrec electe durant més de dues legislatures consecutives. I cap persona pot tenir més d’un càrrec, ja sigui públic o intern.

En segon lloc, Alternativa per Pollença treballa des de fora de les institucions, conscients de que la vessant institucional té uns límits molt marcats. Només la societat, organitzada i conscient, pot ser la protagonista del canvi que es vol aconseguir –i no cap partit polític. Per això, des d’Alternativa per Pollença s’actua com un moviment social amb la pretensió d’incidir en la població més enllà de l’actuació institucional.

Els dos conceptes definitoris d’Alternativa per Pollença són l’assemblearisme i el municipalisme.

Alternativa per Pollença és assembleària des del moment que el seu òrgan de decisió màxim és l’Assemblea de tots els militants i simpatitzants. Per això es fan assemblees periòdicament, on tots els assistents tenen veu i vot i on sempre es cerca la presa de decisions per consens. Al marge de l’Assemblea existeixen canals permanentment oberts d’informació, consulta i debat sobre qüestions que per la seva immediatesa no poden tractar-se a una assemblea ordinària. Per tant, no es compta amb comitès de savis, comitès executius ni coordinadors que decideixen per a tothom, sinó que l’Assemblea, constantment informada, és el vertader motor d’Alternativa per Pollença. Tot això comporta que Alternativa per Pollença tengui només els càrrecs que legalment s’han de tenir: un coordinador, encarregat de la difusió de la informació interna; una tresorera, que de manera compartida porta els comptes; i un secretari, que no té cap funció. Més enllà d’això també hi ha dos regidors, que funcionen com a portaveus d’Alternativa per Pollença tant al ple com en altres àmbits. L’objectiu és que les decisions, accions i opinions d’Alternativa per Pollença siguin sempre col·lectives. Només així s’aconsegueixen l’horitzontalitat i la radicalitat democràtica. Només així s'aconsegueixen l'horizontalitat i la radicalitat democrática.       

Per altre banda, Alternativa per Pollença és una organització que té el seu àmbit d’actuació en el municipi de Pollença. Però el municipalisme va més enllà de l’àmbit d’actuació concret. El municipalisme és una manera d’entendre la política que fa incidència en la descentralització del poder i en la participació directa de les persones en la presa de decisions que afecten a la comunitat. Per tant, des del municipalisme s’advoca per l’actuació en un àmbit d’abast humà geogràficament parlant. És a dir, que la política s’ha de poder fer en un espai reduït (un municipi o barri) per tal de que tota la gent que hi viu pugui participar i prendre les decisions que afecten al col·lectiu. D’aquí que el municipalisme estigui molt lligat al federalisme, que no és més que la lliure unió de les comunitats per tal de gestionar aspectes de més ample espectre, així com també al respecte a la natura i a l’entorn i a la submissió de l’economia a la política per tal d’assolir la igualtat i el benestar real de totes les persones.

Per això també pensam que més enllà del municipi cal treballar per teixir una xarxa de col·laboració amb altres organitzacions de tipus municipalista que comparteixin semblants eixos ideològics, tant dins el nostre marc institucional autonòmic, de països catalans, com amb organitzacions d'altres indrets de l'estat, que estiguin per la ruptura democràtica i el marc polític imposat des del 78.

Amb tot, també existeix un compromís amb l’autocrítica, la transparència i la informació. Per això es publica tota la informació possible tant de l’actuació institucional (actes de plens, reunions a organismes diversos, juntes de govern, comissions informatives...) com de la situació de la organització (estat de comptes, càrrecs...). Per fer-ho es disposa de diverses xarxes socials (twitter, facebook), bloc, web i una publicació periòdica en paper.

Demà us esperam

 

Comentaris

Alternativa

Re: Què és Alternativa per Pollença

Alternativa | 26/09/2015, 10:38

Els camins són responsabilitat de l'Àrea de Serveis (Andrés Nevado UMP.
Per cert demà hi ha convocat per una ciutadana un neteja
del camí des del Refugi del Pont Romà fins al Pas den Barqueta, també conegut com a Pont Rompu:
està ple de plàstics i envasos. Els voltants del pont estan plens de llaunes de redbull.
Després de no haver rebut resposta amb la denúncia a l'app Línea Verda, ja no esperam més.
Diumenge anirem a recollir-ho. Durem bosses de plàstic i un cotxe per carregar-ho.
Que vengui qui vulgui! Si sou dels que anau per aquest camí a caminar, córrer, passejar els cans, si sou veïns, o si simplement voleu col.laborar, veniu!
HEU DE DUR ELS VOSTRES GUANTS!
Pensam que és urgent, ja que si ve una torrentada, tots aquests residus s'escamparan. A més, dónen una imatge pèssima tant per als pollencins com els visitants que fan la ruta Pollença-Lluc per aquest camí.
Quedam a les 17.45h davant del Refugi d'excursionistes del Pont Romà. Amb una horeta ho tendrem fet!

Pont den Barqueta

Camins

Pont den Barqueta | 25/09/2015, 15:05

De qui depen la neteja i manteniment dels camins rurals???? Fan oi a les mosques, contenidors bruts, llaunes i papers per tot, males herbes......quina imatge per el nostre turisme residencial!!!!!

Alternativa

Re: Què és Alternativa per Pollença

Alternativa | 22/09/2015, 13:36

Article d'en Pepe García al Diari de Balears sobre el tema.

"Caciquisme al segle XXI"
h
ttp://dbalears.cat/opinio/2015/09/21/287126/caciquisme-segle-xxi.html

Observador

Ternelles i altres herbes

Observador | 20/09/2015, 18:50

Estam al S.XXI, però encara hi ha gent que troba imprescindible i normal, el fet de baixar-se els calçons davant els "senyors".
I la gran preocupació per les festes...
Això també me fa molta gràcia.
N' hi ha que no dormen pensant que potser no podran anar a Ternelles a cercar el Pi. No tenen més preocupacions. És igual si els polítics no fan la seva feina, si es malbaraten els fons públics, si no es defensa lo públic. Ara bé, que no els toquin les festes.
Si el pi no es pot anar a cercar a Ternelles, idò cap problema. De fet, abans es duia de diferents llocs. I no passava res.
Només faltaria que per mantenir això del pi a Ternelles i per no molestar als "senyors", tots haguessim de consentir que no ens deixin passar pel camí durant la resta de l'any.
Aquesta mentalitat de grans salvadors de les festes, ens surten cares. Com exemple, tenim Can Escarrinxo. L'Ajuntament paga un lloguer durant tot l'any, per a poder fer el combat dels Moros i Cristians. Es a dir, utilitzar- ho un dia i la resta de l'any poca cosa més s' hi fa.

Jordi

Ternelles

Jordi | 19/09/2015, 18:05

Puc estar d'acord amb una cosa, els March han defensant els sues interessos (com sempre) i és normal, ells tampoc han considerat que una regulació de vint persones diaries siguin suficients.
Enmarcar un fet puntual, com una excursió reivindicativa en el problema tampoc és cert, jo tal volta puc estar d'acord que hi ha altres vies de protesta, però l'ajuntament com molt bé algú ha dit abans, ha de defansar allò que té aprovat al catàleg, i és cert que el van aprovar tots els regidors, ara cercar culpables em sembla bastant pobre, i tot i ser complicat esper que el que facin els polítics és cercar una solució (cal estudiar-ho juridicament), a mi la veritat, aquests que ara aprofiten la sentència per "renyar" els que van anar a l'excursió del 2009 em sembla molt infantil, i ara em podén dir que jo també soc un no se que...
La realitat és que els March defensen els seus interessos, en aquest cas que el camí és privat i jo entenc que nomès pel fet d'haver el un dels tres castells roquers que hi ha a Mallorca, queda clar que hi ha un cami real (ergo públic), les sentències s'han d'acatar, però no per això compartir.

Tururu

vaja

Tururu | 19/09/2015, 17:59

Vaja vaja, en tu està content...

Tu

Re: Què és Alternativa per Pollença

Tu | 19/09/2015, 17:51

Seguiu aixi es la vostra manera de actuar, no hi ha explicacions, no hi ha autocritica, no voleu entendre res, sols insults, radicalisme, ofenses, ..., ja vos val. Quan les coses no surten com voldrieu solucio culpar als altres i insultarlos, vage vage!,,,,

Caminaire

camins

Caminaire | 19/09/2015, 17:48

Les manifestacions ofensives les va intentar fer Toemu Cifre Ochogavia diguent als membres de la Plataforma Pro Camins ejercito de Sancho Villa, en realitat van ser un afalagament, per quan l'exercit de Sancho Villa en realitat és un cas destacable en la història.
Però bé, com diu el missatge antareior, curiós veure a gent més preocupada amb una excursió de fa ara ja 6 anys que a trobar vies per garantir el pas al camí.
Per cert, el camí vell de Lluc s'hauria de recuperar integrament.

Pollencí fart de llepes

Pollencí

Pollencí fart de llepes | 19/09/2015, 17:43

Realment hi ha gent que no vol entendre que la demanda de la propietar era per no deixar passar 20 persones diaries?

No tentenc aquestes ganes de voler fer quedar com als bóns de la película als March, és a dir, ens deixen anar a cercar el Pi (no hi ha pins enlloc més al municipi es veu) i ens baixam els calçons la resta de l'any?
No home no, jo abans de l'excursió que tant pica a algúns, ja no em deixaven passar i soc tan pollencí com puguis ser tu, i crec que la postura intel·ligent seria que tots els partits sol·licitasin el pas i que es facin les accions necessaries per garantir el pas, ara, si preferiu alabar els March per haver aconseguit una sentència per poder privatitzar aquest camí ENHORABONA, a Mallorca hi ha massa llepaculs i així ens va, som la comunitat amb una balança fiscal més negativa (14%), es president de comunitat autonima i del Consell Insular condemnats, i pq prop de 600 persones van fer una excursió per damunt un camí, ara les tractau de delinqüents? Ala enga, PALLASSOSSSSSSSSSSS

Tu

Re: Què és Alternativa per Pollença

Tu | 19/09/2015, 17:36

Un gran error de la justicia fonamentat amb una falsedat, pero voltros creis que es lo unic que podeu dir, clar semple es culpa dels altres voltros ho feis tot be. La rao es sempre vistra, els altres, tots els altres se equivoquen,
Ja vos val

Tertulia

Re: Què és Alternativa per Pollença

Tertulia | 19/09/2015, 17:29

Es possible que si no s'hagues assaltat la barrerA, si no s'hagues sin posat denuncies,....., no s'hagues dit coses per ofendre, si s'hagues pactat o almenys parlat , a lo millor no se hagues reaccionat de aquesta forma???!!!!

Ah, tots els partit s'han defensat el pas de ternelles tots, pero no de la mateixa forma!! Quina regidors del PSOE, Pp, um.... Varen saltar per exemple, quants varen fer manifestaciones ofensivas?,.....

La diferencia amb mes i alternativa.

No crec que ningu s'alegri tot el contrari es rabia de lo malament que ho han fet alguns!!, i encara surt en jaume dels jassos per defensar lo indefensable, en lloc de asumir responsabilitats

Caminaire

Ternelles SL

Caminaire | 19/09/2015, 16:01

De fet qui va incloure el camí al PGOU va ser UM, i el han defensat PSOE, PSM,Esquerra unida, PP (si si, també va votar a favor de incloure aquest al catàleg),Alternativa, PI... doncs tots van votar a favor de la seva inclussió al catàleg, que em sembla que és el que toca, no entenc això de voler culpar dos partits de defensar que Ternelles ha de ser públic, per dues raons:
1. TOTS (fins i tot el cap de llista de Tots per Pollença) van votar la seva inclussió al catàleg com a camí públic.
2. La família March no fa cap favor a ningú, en tot cas va presentar una demanda per anular la concesió de 20 persones diaries.
Ala, ara els que us alegrau de que ara no es pugui pasar per criticar a algúns partits podeu seguir "vomitant", salut

Un

Re: Què és Alternativa per Pollença

Un | 19/09/2015, 12:47

Per dignitat, perdo

Un

Re: Què és Alternativa per Pollença

Un | 19/09/2015, 12:46

Supos que per fingirá hem de anar a cercar el pi a un altre lloc. can bosch, son grua,......., pero a Ternelles no. Almenys que el poble vagi amb el cap dret!!!!

Mirall

Re: Què és Alternativa per Pollença

Mirall | 19/09/2015, 12:42

El mon sa confabular en contra nostra!!!
La justicia es in justicia, ells han dit falsedad, la eso era nostra i la mis han presa, el cami que noltros haviem decidit que era public no ho es, la servitud de pas tambe anulada, haviem decidit que han de passar mes de 20 persones diaries i ara no hen passara cap, qualcu va saltar a un cami privat on ja havien passat mes de les 20 persones reglamentases diguent que el cami era public i no ho es,..........

Res tots els poders de la natura s'han girat contra noltros , perque la eso es nostrA i tots els altres menteixen. Tots están equivocarse menos noltros.

Pobre autocrítica!, per voler-ho tot i a la força sense voler negociar res, ara no tenim absolutamente res, ni les 20 persones, cap.....

GracieS!

Tolo

TERNELLES

Tolo | 19/09/2015, 12:08

Ara anirem a cercar el Pí a Santuiri, gracis Alternativa i Psm.

Astorat

Ai

Astorat | 19/09/2015, 08:16

Avaricia no thas enterat? El contenciós el va possar la família March, ells no volén ni 5 persones

la avaricia rompe el saco

Re: Què és Alternativa per Pollença

la avaricia rompe el saco | 19/09/2015, 07:21

El cupo de 20 personas no se llena practicamente nunca, solo domingos y algun sábado. Se puede consultar en la web del ayuntamiento. Era mucho mejor llegar a un acuerdo para aumentar el cupo los fines de semana y en primavera/otoño que es cuando es mas agradable ir de excursion. Porque no nos engañemos, casi nadie usa el camino para acceder al mar, sino para ir de excursion a la finca. El acceso al mar es demasiado largo y pesado para ir. Pero no, habia que dar caña a los ricos. Pues nada, ahora ni excursion, ni acceso al mar. Han de medirse las consecuencias de lo que uno hace, y a veces es mejor dar un paso atrás para poder dar dos adelante.

Jordi

Ternelles

Jordi | 18/09/2015, 22:34

A mi sincerament em fa pena que entre la (in)justicia, els MArch s'haguin fet seu un camí reial, els que intenten criticar en lloc de col·laborar amb els que defenssen els camins els trob patètics, que voleu que us digui.

BOTADOR

VARIS

BOTADOR | 18/09/2015, 17:18

Es cert, "Otros vendrán que bueno me harán".....

De ppena

Vaja

De ppena | 18/09/2015, 17:06

Es cert pq el tomeu cifre de tots i va amb cotxe i ho prefereix tancat...

Botador

VARIS

Botador | 18/09/2015, 16:42

Postureo, espera que això només es el principi. Serà llarg el camí. I el Sr. Tomeu Cifre (Junts) avui capvespre anirà a botar la barrera de ternelles...jajaja

postureo

Re: Què és Alternativa per Pollença

postureo | 18/09/2015, 16:31

El postureo de MA March nos va a costar caro. Como se le ocurra al Sr. Cortina pedir el corte de agua y luz a todos los que no tienen final de obra se queda media Pollença a oscuras y sin poder ducharse. A veces hay que pensar un poco en lo que se hace, que este hombre tiene un cargo de responsabilidad para ir tomando decisiones a la ligera.

Alternativa

Re: Què és Alternativa per Pollença

Alternativa | 18/09/2015, 15:41

"Jardinero cabreado" a Alternativa sempre hem denunciat i demanat la regularització de les contractacions en jardineria, enllumenat, grues, clavegueram, registre... Ara cal afegir una sèrie de contractes que han finalitzat ( el vam comentar fa poc a un article) i el continuarem fent, ara qui té el poder i les eines per fer-ho és qui governa.

Jardinero cabreado

Contratos publicos

Jardinero cabreado | 18/09/2015, 15:05

Por cierto, cuando metereis mano a los contratos ide jardineria. Existen pero nadie los ha visto.....

OBSERVADOR

TEMPS DIVERTITS

OBSERVADOR | 18/09/2015, 14:20

Venen temps divertits, riurem tots.

Alternativa

Re: Què és Alternativa per Pollença

Alternativa | 17/09/2015, 23:23

Tertúlia vam ser els primers en enllaçar la notícia al facebook que és on ara el fem, però clar al facebook s'ha de donar la cara i això no interessa quan l'únic que s'intenta es trolear. Avui ja hem pogut llegir la sentència i li dedicarem un article en poder però a qui s'haurien de demanar en primer lloc explicacions és a en Jaume Font i al seu PORN a la carta.

Camins

Pornnnnn

Camins | 17/09/2015, 22:46

El que és mal d'entendre és que l'ajuntament fins fa poc no defensas la servitud pública de pas a Ternelles, devia ser per interessos d'algúns polític? Podem fer aiticrítica, la mateixa que els polítics que cobren per fer l'interès dels béns comuns, no s'ha sabut defensar com toca aquest camí i s'han de trobar maneres, però la manera no és demanar permís, sinó trebalkar per un dret de pas d'un camí que ha de ser públic

porn

Astorat

porn | 17/09/2015, 22:38

Per cert tertulia ho estas mal informat ho ets un demàgog, els ajuntaments no han de ingressar a la jurícatura això és sabut per una banda i per l'altre les costes dels anteriors judicis han estat carregades a Menani sa, l'ajuntament té l'obligació de defensar allò inclòs al Pgou, cosaq es feu al 1991 i fou cosa de UM ( i molt bé que em sembla) i per cert jo soc pollencí i no passava, serà que tu ets més guapo...5

Porn

Ja ho val

Porn | 17/09/2015, 22:30

En jaume fonu no assumira res? Com quan van votar difunts? Per cert el que toca es treballar per recuperar el camí, cosa que alguns partits no han fet tot i que inclourel al pgou de 1991 va ser cosa de UM tot sigui dit

Tertulia

Re: Què és Alternativa per Pollença

Tertulia | 17/09/2015, 21:48

No te engabiada, me sap molt de greu, molt....

No doneu la culpa a altres, quan vareu començar ja hi havia el porn aprovat, pero..........

El resultat es el resultat, pèrdua de doblers publics( el que han costat misers,....), i tot per arribar a un punt pitjor que l'inicial. No voler escoltar, tot fer-ho per la força,...... I ara ho pagam tots els pollencins. Hi rls wue hi anavem regularment mes.

Supos que fereu autocritica i assumireu responsabilitats polítiques! Ah! No es culpa dels altres

De pippna

Ternelles

De pippna | 17/09/2015, 20:59

Es trist veuré gent contenta per perdre el dret de pas a Ternelles, per cert cal recordar que el PORN fet no en criteris de protecció medi ambiental, sinó d'agavorir algúns grans propietaris fou obra i gràci de Jaume Font com a Conseller de Medi Ambient del gran i històric govern de Jaume Matas...

Tertúlia

Re: Què és Alternativa per Pollença

Tertúlia | 17/09/2015, 19:36

Hi ha qualcu?

Vos heu enterat de la sentencia de Ternelles!, algo a dir?

Ja vos val el que heu aconseguit!!!!!

Paco

Re: Què és Alternativa per Pollença

Paco | 16/09/2015, 09:53

vamos a dar un poco de caña, que esto esta algo mustio ...
a ver, quien controla a las subcontratas o concesiones municipales: seguridad social, condiciones laborales, seguridad e higiene en el trabajo, ... porque si pasa algo ya sabemos quien es responsable civil subsidiario

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb