URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pollença, municipi acollidor de refugiats

Alternativa | 25 Setembre, 2015 19:57

Des d'Alternativa valoram positivament el ple de setembre ja que es va aprovar la moció per fer de Pollença un municipi acollidor de refugiats, i perquè no s'ha tancat la porta  a una possible municipalització del servei de neteja viària.  


El passat dijous es va celebrar el ple de setembre de l'Ajuntament de Pollença. Des d'Alternativa valoram positivament aquest ple pel següent:

La moció que vàrem presentar per tal de declarar Pollença municipi d'acollida per als refugiats, va ser aprovada per unanimitat. La moció, però, que es va dur a ple no va ser la que havíem registrat en principi, perquè es va donar la circumstància que el Partit Popular va registrar també una moció en un sentit similar. Des d'Alternativa vàrem considerar que la gravetat de la situació no ens permetia entrar en discussions polítiques sobre el fet que fos precisament el mateix partit el que bloquejava l'acollida a l'Estat i alhora la demanés al municipi. Així que vàrem retirar la moció, per redactar-ne una conjuntament a partir de les presentades. Finalment, es dugué al ple com a moció conjunta i fou aprovada amb tots els vots a favor. Per tant, Pollença ja és un municipi acollidor!

Un altre tema a destacar va ser el fet que es va dur a aprovació l'acatament de la sentència del TSJB que anul·la el contracte del servei de la neteja viària. En el mateix punt, s'indicava també que s'iniciaven els procediments per establir la forma més eficient i sostenible de prestar el servei entre les formes de gestió directa i indirecta. Evidentment aquest era un tràmit i un formalisme, però ens alegra haver obert el debat sobre la municipalització i que, com a mínim, no s'hagi optat directament per tornar a externalitzar el servei. Ara bé, en les intervencions, la nostra regidora va recordar que des d'Alternativa defensam el rescat del servei des de fa anys i que per molts informes que es facin a favor de la privatització, no hi donarem el nostre consentiment. A més que, més enllà dels informes, al final aquest serà un tema de voluntat política i que esperam que el govern municipal opti per municipalitzar i així dugui a terme polítiques diferents de les que faria un govern de dreta.

Finalment, també ens va alegrar veure com el Partit Popular es quedava sol i només va aconseguir un vot a favor, el del seu regidor, de la rídicula moció que presentava per defensar la unitat d'Espanya.

Ferrán Aguiló

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb