URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Raons per votar en contra del nomenament del gerent d'EMSER

Alternativa | 14 Octubre, 2015 08:00 | facebook.com twitter.com

Aquesta és la primera part  d'un resum del Consell d'Administració d'EMSER que es va celebrar el passat dilluns 28 de setembre 2015, a les 13,30h, i al que va assistir la portaveu del nostre grup municipal, na Marina Llobera. Hi havia el següent ordre del dia:

1.Constitució del Consell d'Administració

Va quedar constituït amb tots els membres, que varen ser nomenats per la Junta General: Miquel Àngel March (Junts), Tomeu Cifre B. (Junts), Andrés Nevado (UMP), Maria Buades (Tots), Marina Llobera (Alternativa).

Es va decidir que es convocaria trimestralment.

2.Aprovació, si procedeix, del nomenament del gerent

Es va aprovar amb els vots a favor dels membres de l'equip de govern i de Tots (4) i el vot en contra (1) d'Alternativa. Aquí vàrem plantejar diverses qüestions per nosaltres problemàtiques:

-en primer lloc, que ja que és un càrrec de confiança es podria haver cercat opcions amb una idea més compromesa del que ha de ser l'empresa pública

-que el salari el trobàvem massa alt (45.000 euros l'any; mentre que el batle en cobra 36.750)

-que a més els darrers anys el gerent havia estat cobrant 5.000 euros més com a paga per objectius (o sigui, com a incentiu), però que els objectius no estaven fixats, així que ho cobrava per sistema, el que suposa, en realitat, un sou de 50.000 euros

-que no ens agradava la política de retallades aplicades ni la gestió de la conflictivitat laboral en l'empresa

Primer de tot, hem de dir que no és fàcil (humanament parlant) haver de discutir la conveniència de la continuïtat del càrrec de gerent i el seu salari, davant el mateix gerent que assistia a la sessió. Lògicament a ell no li semblava massa alt el seu sou i el justificava dient que en altres empreses similars d'altres municipis com Alcúdia, Sant Llorenç o Artà, l'encarregat cobra més que ell, o en quin % més cobra respecte el treballador millor pagat. Nosaltres partíem de la comparativa de què cobra la gerent d'EMAYA, que són 58.000 euros, o sigui, 8.000 euros més que el gerent nostre i la dimensió i complexitat d'EMAYA o d'EMSER és més que gran.

La resta dels membres no hi posaren pegues al sou, i va semblar que no sabien res de la paga per objectius, segons la nostra visió, indegudament pagada. Es va acordar que els objectius es fixéssin, i nosaltres vàrem dir que principalment no havien de ser objectius econòmics. Tampoc posaren pegues a la gestió del gerent.

3.Delegació de representació a la gerència

Es va aprovar amb 4 vots a favor i la nostra abstenció. Es tracta que el gerent pugui fer de representant de l'empresa. Ens abstenguérem, atès que havíem votat contràriament al seu nomenament.

4.Aprovació, si procedeix, del contracte per a prestació d'assessorament econòmic en la tramitació dels expedients d'encomana de gestió

5.Aprovació, si procedeix, del contracte per a prestació d'assessorament jurídic en la tramitació dels expedients d'encomana de gestió

Es varen aprovar amb la nostra abstenció. Aquests dos punts requereixen una explicació. Segons ens varen dir, EMSER presta uns serveis de facto, però tècnicament no s'ha fet l'encomana de gestió. Aquesta situació s'havia de regularitzar, però per fer-ho, s'ha de complir amb la LRSAL (llei de racionalització) i això obliga a haver de provar que el servei es presta de la manera més eficient i sostenible entre les formes de gestió pública o privada. El novembre de 2014 es va aprovar al ple elaborar una memòria justificativa per adaptar-se a la nova llei. Aquesta hauria d'estar acabada a finals d'enguany o a principis del 2016. Aquesta memòria ha de contenir un estudi que mostri que la manera més eficient i sostenible de prestar el servei és que ho faci EMSER. (Una cosa semblant s'hauria de fer si decidim municipalitzar la neteja viària). Per fer aquests estudis, que ja estan començats fa mesos, es requereix dels serveis d'assessorament econòmic i jurídic de dos professionals, que ho han estat fent sense contracte ja que aquest l'havia d'aprovar l'anterior Consell d'Administració, però no es va reunir, després començà la campanya, després les eleccions, després el canvi de govern, i després que han hagut de passar gairebé 3 mesos per la constitució del nou Consell d'Administració. Els contractes són per valor de 14.400 euros per l'estudi econòmic i 9.600 euros pel jurídic. El gerent va dir que es varen escollir concretament aquests dos professionals perquè ja havien fet la mateixa feina per l'empresa d'Alcúdia i un d'ells també havia fet l'informe per assumir l'aigua de Cala Sant Vicenç.

 

 

 

Comentaris

Observador( l'autèntic)

EMSER

Observador( l'autèntic) | 15/10/2015, 23:42

Una paga per objectius, s'ha de controlar.
Primer de tot, potser el Gerent no l'hauria de tenir.
Si la té, cal fixar uns objectius clars i per suposat fer una comissió de seguiment. Si no hi ha objectius fixats o no es controla, o bé ho controla el mateix gerent, és un frau.
Si el Consell d'Administració desconeix aquestes coses i no fa res, estam arreglats.
No es pot deixar tot en mans d'una persona i el Consell d'Administració estar només per poder dir que hi és.

Alternativa

Re: Raons per votar en contra del nomenament del gerent d'EMSER

Alternativa | 15/10/2015, 12:48

Gràcies per la informació Mateu com bé dius encara que sigui legal s'hauria d'haver fet una major i millor difusió i més quan l'equip de govern va fer durant la campanya bandera de la transparència.

Alternativa

Re: Raons per votar en contra del nomenament del gerent d'EMSER

Alternativa | 15/10/2015, 12:41

Han fet cas a la nostra petició d'allargar el termini per contractar a través del SOIB una plaça de mecànic amb contracte a jornada completa i de durada estimada d'un mes per EMSER. Les persones que no estiguin inscrites en el SOIB poden lliurar el seu C.V. a les oficines d' EMSER fins dilluns que ve dia 19.

Mateu Mercer

Gràcies a Alternativa

Mateu Mercer | 15/10/2015, 09:47

No qüestion la legalitat del procediment, ni molt manco, però si la manca de la transparència amb que s'omplen la boca els nous gestors municipals.
Gràcies per deixar-me un petit espai del vostre bloc per poder exercir el meu "dret a la pataleta"

Mateu Mercer

POCA INFORMACIO

Mateu Mercer | 15/10/2015, 09:41

S'havien publicitat per molts mitjans altres places com les d'arquitecte o de director de la ràdio, de tipus molt especialitzat, però en el cas de les d'administratiu, a les que ens podíem presentar molta de gent, tal vegada no interessava que hi haguès molta competència.
En circumstàncies normals a aquest borsí s'hi haurien apuntat dotzenes d'aspirants, però no m'han volgut dir quants ho han fet, així que haurem d'esperar a la llista oficial d'admesos per poder avaluar si se n'ha fet una difusió adequada o convinguda.

Mateu Mercer

MANCA D'INFORMACIO

Mateu Mercer | 15/10/2015, 09:36

Bon dia.
Després de dues setmanes anant i venint de l'Ajuntament per parlar amb funcionaris, tècnics, secretàries i regidors, vinc aquí a veure si algú en sap res d'un presumpte obscurantisme en la convocatòria de certes places que no es publiciten degudament: el passat 30 de setembre el facebook de l'Ajuntament anunciava la convocatòria pública d'uns borsins d'interins, però quan vaig anar a consultar-ne les bases d'un d'ells, el termini d'inscripció s'havia acabat just el dia abans. Crec que no se'n feu difusió ni a la ràdio municipal, ni a la premsa, ni enlloc, però la única resposta que he rebut és que basta publicar-ho al BOIB.

camino torcido

Que pasa con los camins?

camino torcido | 15/10/2015, 08:08

Ahora que han caido en la cuenta que el camino pasa por la propiedad de la familia del ACTUAL alcalde March mira que rápido se han callado sus compañeros de coalicion salta-barreras y los colegas de pro-camins, todos callados como p*tas. Ahora ya no pasa nada por desviar el camino. Hay que j*derse ni disimulan

Elmeul

Quin valor!!!!

Elmeul | 14/10/2015, 21:47

Es decir que hablar presuntamente mal delante del gerente ,del gerente, no es facil , humanamente claro, yo es que parto , pero poner a parir a España delante de un representante electo y colgarlo en YouTube results super facil. Hay que tener poco valor y menos verguenza.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb