URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Denúncies a inspecció de treball. EMSER

Alternativa | 16 Octubre, 2015 08:00 | facebook.com twitter.com

 Aquesta és la segona part  d'un resum del Consell d'Administració d'EMSER que es va celebrar el passat dilluns 28 de setembre 2015, a les 13,30h, i al que va assistir la portaveu del nostre grup municipal, na Marina Llobera.

6.Aprovació, si procedeix, del contracte per a la prestació dels serveis d'assessorament econòmic i jurídic en relació a la tramitació de la devolució d'IVA d'exercici 2010

Es va aprovar per unanimitat. Es tracta de fer reclamació per tal que EMSER es pugui deduir l'IVA de l'exercici 2010, ja que hi ha hagut algunes sentències en què empreses com la nostra ho han pogut recuperar. Se'ns va informar que només del fems es paga uns 200.000 euros anuals en concepte d'IVA. Aquest contracte és de 7.500 euros fixos, més un extra en funció de si es guanya la demanda o no, que pot ascendir fins a 10.000 euros. També es negociarà per fer les reclamacions per l'exercici 2011, 12, 13 i 14. A partir d'enguany ja no es pot fer perquè el govern de l'Estat ha canviat la llei.

7.Informació de la gerència

Informació d'inversions:

-camió mixte: 240.000

-2 camions per la recollida porta a porta: 160.000

-fase final Cala Sant Vicenç: 100.000

-nau industrial: 150.000

-programa gestió factures: 6.000

-programa facturació aigua: 9.000

-deixalleria: 180.000

Informació dessaladora:

2014 – 158.686 m3

2015 – 188.680 m3

Informació recollida fems:

2014 - 7.248.100

2015 – 7.629.710

Informació recollida selectiva:

2014 – 1.305.440

2015 – 1.409.720

Informació subministrament aigua:

2014 – 1.104.954 m3

2015 – 1.214.888 m3

Informació inspecció de treball:

Vacances, assumptes propis i compensació de festius i diumenges fins dia 15 de maig de 2016


Més enllà d'aquestes dades que ens va facilitar el gerent, i que hem reproduït aquí, i d'algunes preguntes concretes que es féren respecte algun dels ítems adalt copiats, el tema que va generar més polèmica i discussió va ser el relatiu a les demandes fetes per part dels treballadors davant Inspecció de Treball per vulneració de drets laborals i que s'han resolt a favor seu.

Entre els mesos de juny i juliol els nous delegats de personal de l'empresa municipal varen interposar unes denúncies davant Inspecció de Treball i també el Jutjat de lo Social. En els contactes que hem mantingut amb ells ens varen assegurar que la presentació de les denúncies han suposat la darrera passa possible després de diversos intents infructuosos en els darrers anys de solucionar els conflictes laborals existents per la via del diàleg.

Es va denunciar l'omissió per part de la gerència de lliurament d'informació requerida pels representants dels treballadors, l'incompliment de la compensació per feina en diumenges o festius (article 18 j del conveni), i l'aplicació errònia del RD 20/2012 que implicava la reducció dels dies de vacances, assumptes propis i complements per incapacitat temporal que era aplicable a l'Administració pública, però no a EMSER que és una societat mercantil. Aplicant aquestes retallades, de forma indeguda en el cas d'EMSER, s'han incomplert els articles 22, 24 i 54 del conveni.

Sembla ser que hi ha persones que tenen problemes per comprendre que EMSER és sector públic, però no Administració pública i que, per tant, algunes de les retallades no els hi eren d'aplicació (com és el cas de la reducció de dies de vacances, assumptes propis i complements per incapacitat temporal). El gerent, davant les nostres recriminacions va donar a entendre que ell només havia seguit indicacions de l'anterior regidor d'Hisenda David Alonso que li havia dit que s'havien d'aplicar aquelles retallades, i en consta que és així, ara bé, si la iniciativa no tenia res a veure amb la gerència no ens explicam per quin motiu s'ha resistit tant a revertir les retallades il·legals i s'ha hagut d'arribar fins a Inspecció de Treball.

Ens consta que les relacions entre gerència i comitè d'empresa estan prou deteriorades i vàrem demanar que s'obrissin canals efectius de negociació, que es convocàs la Comissió Paritària (que venim demanat des de juliol) i que es canviàs el taranna actual de la gerència, que sembla que més que cercar solucions i rebaixar la crispació, l'augmenta. I la darrera és que per acatar les resolucions de la Inspecció de Treball ha obert un nou focus de conflicte, dient que la jornada total anual dels treballadors ha d'augmentar fins 1647 hores, mentre que els delegats de personal defensen que els corresponen 1590 hores. Aquest conflicte, que nosaltres coneixíem, el vàrem treure allà i el gerent defensava que ell complia la llei. Nosaltres vàrem plantejar que els delegats de personal també interpretaven estar complint la llei i que, per tant, allò més encertat seria abans d'aplicar una mesura de forma unilateral, discutir-ho entre les parts, perquè igual es podia evitar haver d'arribar a les denúncies. Es va acordar que es faria una consulta a la tècnica de personal de l'Ajuntament, abans de donar cap altra passa. Vàrem aprofitar per recordar una proposta que havia fet el propi batle, de que els representants dels treballadors poguessin assistir també al Consell d'Administració, però no vàrem trobar gens de suport. Seguirem insistint.

 

 


Comentaris

Observador(l'autèntic)

EMSER...

Observador(l'autèntic) | 16/10/2015, 11:13

La proposta del Batle, en referència a que els representants dels treballadors, poguessin assistir al Consell d'Administració, me pareix molt bona. Seria una mostra de transparència i de voler que tot funcioni millor.
La falta de suport que va tenir la representant d'Alternativa, perquè això es dugui a terme, és una vergonya.
Demostra el poc interès que tenen alguns perquè lo públic es gestioni amb transparència.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb