URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Falsedat, hipocresia i falta de coratge

Alternativa | 21 Octubre, 2015 08:00 | facebook.com twitter.com

Alternativa denúncia la falsedat i hipocresia de Tots per Pollença en referència a la disciplina urbanística.
En referència a les declaracions a la premsa de Tots per Pollença, on denúncia la caiguda de les multes per infraccions urbanístiques i diu que la causa és la falta d'acord entre l'equip de govern i Alternativa per Pollença, volem dir que aquesta afirmació ens sorprèn, que és totalment falsa i que no té cap tipus de fonament ni sentit.
El batle no necessita cap acord, i molt manco amb Alternativa, per posar les multes per infraccions urbanístiques ja que és una responsabilitat exclusivament seva. I això és així precisament perquè la legislatura passada, quan era batle en Tomeu Cifre (Tots per Pollença), aquest va retirar la competència de posar multes a les infraccions urbanístiques de la Junta de Govern. El motiu va ser molt evident: l’oposició d’Alternativa dins la mateixa Junta de Govern a aplicar per sistema la sanció mínima (50%) a totes les infraccions urbanístiques, que és el que volia seguir fent en Tomeu Cifre. Per aquest fet la competència va passar de ser de la Junta de Govern a ser competència del Batlle exclusivament. Així en Tomeu Cifre podia fer el que volia.
Per tant, aquest fet demostra que Tots per Pollença no només menteix sinó que a més a més ho fa amb una hipocresia total. Cosa que està essent la seva costum des de que es troben a l'oposició.
Això no lleva la manca de coratge del nou Batlle, Miquel Àngel March (Junts), per aplicar les sancions en matèria de disciplina urbanística. Una manca de coratge que ja hem vist en moltes altres qüestions i que sembla que el que vol evitar a tota costa és actuar en temes que poden semblar impopulars a ulls de la majoria. Per això el Batlle posa com excusa per no multar que vol cercar el consens amb tots els partits del municipi per tal d’establir uns percentatges a les multes (que recordem que ja venen establerts a la llei i que hauria d’aplicar des del primer dia inclús sense haver arribat a cap consens). Aturar-se i deixar passar els mesos sense prendre la iniciativa és del tot irresponsable.
Des de que es va iniciar la legislatura Alternativa per Pollença ha demanat de forma insistent i reiterada que es tornin immediatament les competències de disciplina urbanística a la Junta de Govern i que es realitzi una Junta de Portaveus monogràfica en referència a aquest tema. Avui es realitzarà una Junta de Portaveus, i que tot i no estar dedicada plenament a la disciplina urbanística, si que aquest és un dels temes a tractar segons l'ordre del dia que ens ha arribat. A aquesta Junta reiterarem el que ja demanàvem la passada legislatura: tenir en compte atenuants i agreujants a l'hora d'imposar les multes i que no siguin per sistema la mínima d'un 50%. A més a més reiterarem la nostra petició d'adhesió a l'Agència de Disciplina Urbanística (que hem demanat cada legislatura que hem tingut representació) com han fet altres municipis aquesta legislatura (Artà i Inca)
 

Comentaris

Alternativa

Re: Falsedat, hipocresia i falta de coratge

Alternativa | 21/10/2015, 21:40

"Avui hem anat a una Junta de Portaveus i, tractant el tema de la disciplina urbanística, l'equip de govern i els tècnics ens han confirmat que no hi ha hagut cap aturada en la posada d'expedients i sancions, com donava a entendre Tots per Pollença ahir en premsa i que nosaltres vàrem assumir com a certa. Ens disculpam per l'error de no haver contrastat tal informació a l'hora de fer el comunicat. No obstant això, mantenim la crítica per no haver retornat la competència a la Junta de Govern i pel temps que ha hagut de passar fins la convocatòria de la reunió d'avui que a més a més no ha estat monogràfica com haviam demanat.
Per altra banda, des de l'equip de govern se'ns ha dit que se'ns passarà una proposta de criteris més estrictes a l'hora de sancionar la indisciplina urbanística. Una proposta que pensam que ja haurien d'haver fet. En tenir-la, la valorarem. Respecte la nostra proposta de delegar la disciplina urbanística en rústic a l'Agència de Disciplina Urbanística del Consell, hem pogut sentir per part de polítics i tècnics una sèrie d'arguments contraris i crítiques al seu funcionament i efectivitat. També se'ns ha donat arguments contraris a retornar la competència que ara té el batle a la Junta de Govern. Tot això, igual com la proposta que farà l'equip de govern, el valolarem a la nostra assemblea."

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb