URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Menjar calàpets

Alternativa | 22 Octubre, 2015 08:00 | facebook.com twitter.com

 Article de Pere Josep García.

Fa uns mesos, a principis d’agost, un polític pollencí que ara forma part de l’equip de govern del municipi me va dir que “governar és menjar calàpets”.  Intrigat, vaig haver de cercar què volia dir allò de “menjar calàpets”. Que jo sabés, un calàpet era un amfibi i no es menjava.

Doncs resulta que “menjar calàpets” és una expressió emprada per fer referència a situacions que una ha de fer tot i que no voldria. El que solem anomenar “passar pel tub”. Així doncs, el que em va voler dir aquest regidor és que governar suposa haver de fer coses que un no vol.

Això em duu a fer unes quantes reflexions. Quan una persona decideix presentar-se a unes eleccions amb un partit, coalició o agrupació d’electors, ho fa amb un programa i amb la convicció de que podrà aplicar el que ell pensa. Si no és així, és que ho fa simplement per “pintar-la” o per afany de protagonisme o lucre. Si arribar al govern és no poder aplicar les polítiques i fer el que un té previst i s’ha de menjar calàpets, al manco ho hauria de fer per motius de força major. Si no hi ha altre solució que “passar pel tub”, que sigui per problemàtiques que no tenen solució i no per por a quedar malament o semblar impopular. Si els motius vertaders per “menjar calàpets” son el populisme i intentar viure de la política, em sembla que els calàpets ja no son tan xerecs i comencen a tenir un gust més bé dolç.

Tot això m’ha vengut al cap quan he vist la fantàstica fotografia del batlle de Pollença, Miquel Ángel March (no va ser ell qui me va dir això dels calàpets, però ell també hi era a la conversa i no ho va contradir) rodejat de militars, després d’una missa i amb una bandera espanyola de mides considerables. Miquel Ángel March es va presentar com una persona d’esquerres i nacionalista. Per això, baix el meu punt de vista, deu hagut d’engolir molts amfibis a l’hora de participar d’aquest acte d’enlairament d’una pàtria en la que no creu, rodejat de les forces que la defensen i la fan possible i després d’un acte religiós que tota persona d’esquerres (racionalista) hauria de rebutjar, si més no, com a representant del poble (no deu recordar-se’n que vivim en un estat aconfessional).

El dubte que em sorgeix després de tot això és fins a quin punt són calàpets tot això pel batlle. Podria no haver anat a missa. Podria no haver anat a la celebració amb els militars (o guàrdies civils). Podria no haver-se fet la foto. Però ell va decidir que ho havia de fer. Amb quina motivació? Aquí hi ha el bessó de l’assumpte. I, com he dit, no hi veig més que dues possibilitats: o era un fet important que no podia ser d’una altre manera, o era per no quedar malament, semblar impopular i poder viure de la política més tranquil i més temps. Jo tenc una opinió molt personal sobre l’assumpte i supòs que cadascú tendrà la seva. Així que crec que més val deixar-ho aquí.

 

 

 

Comentaris

Vamos a bailar un rock and trol

Rock and troll

Vamos a bailar un rock and trol | 27/10/2015, 23:25

Parlant d'activitat, el que sembla una altre vegada actiu és el troll de la plaça major...

Pepep el baturrico

Margalida amengual

Pepep el baturrico | 23/10/2015, 21:21

Pero q bien t expresas, q claro queda tu argumento, Quintiliano no lo hubiera hecho mejor,recuerdas como llamaban los romanos a la península ibérica? Sigue así ,tienes un gran futuro,,........, en este blog

Margalida Amengual

Re: Menjar calàpets

Margalida Amengual | 23/10/2015, 13:58

A jo no m'ha agradat gens veure aquesta foto ni veure al batle en ella sobretot ara que hi ha tanta pol.lèmica amb Catalunya. Crec que si fos coherent amb el que diu que és no hi hauria d'haver anat en aquest acte. Si tant nacionalista és queda ben lleig sobre tot pel que significa el dia de la hispanitat (sona a una Espanya grande i libre, l'Espanya més rància, l'Espanya colonitzadora i destructora d'altres cultures)i, com ja he dit abans, és una cossa al seus amics catalans que volen la independència uns i el dret a decidir uns altres. Francament, m'ha decebut totalment aquest home.

Bielet terrola

Re: Menjar calàpets

Bielet terrola | 23/10/2015, 11:28

U batle és un fals nacionalista o nacionalista espanyol. La mostra és que no va prometre la constitució per imperatiu legal com varen fr altres regidors.
Anar a la festa religiosa de la guàrdia civil i ferse la foto idò no és una incoarencia personal.

Garci

Re: Menjar calàpets

Garci | 23/10/2015, 09:32

No entenc perquè dieu que Alternativa menja calàpets si ni governam ni ens callam.
A qui ens recomana temes per escriure nomês li diré que ell mateix pot escriure i ho publicarem.
Salut.

granots

Re: Menjar calàpets

granots | 23/10/2015, 08:23

Voltros teniu memòria històrica pel que vos interessa o tal vegada per que no en sabeu mes. Aquests joves que passen per les classes d'història a l'institut tal vegada haurien de sabre que la familia March és una família històricament franquista a Pollença. Martí March fou batle franquista durant mots d'anys fins que arribà la "democracia" i es feu demòcrata, però dels guanyadors, UCD. El periode Martí March, anomenat SiSi, es caracteritzà entre d'altres per l'aprovació de Plans Generals amb requalificacions "barriendo pa casa" i polítiques socials de parts i quarts. Per tant, aquí el que se menja els calàpegs no és Miquel Angel, sinó Alternativa i sobretot els amics íntims del PSM, que per cert s'han oblidat de penjar aquesta foto de l'acte en questió per les xarxes socials, ara que estan tan actius. Un bon article sobre això haurieu de fer.

Misses

Re: Menjar calàpets

Misses | 23/10/2015, 01:37

De fet, els calapots vos els heu de menjar vosaltres vegent el vostre batle a missa amb militars i banderes, escrivint-ne articlets descafeinats perque no el podeu matxacar el que vos ve realment de gust perque es aixo, el vostre batle.

Bon profit

Garci

Re: Menjar calàpets

Garci | 22/10/2015, 23:46

Mare de déu dels Àngels... patrona de l'Ajuntament. Si de cas dels creients pollencins o, com a molt, del poble de Pollença. L'administració no té confessionalitat segons la Constitució.
Si lo racional és la laicitat, perquè menjar calàpets?

Pepe

Re: Menjar calàpets

Pepe | 22/10/2015, 19:38

Com maño i en referència a la Mare de déu del Pilar subscric el que diu l'article "Pilares, baturrismo y falsa identidad aragonesa" al segle XXI ja seria hora d'enterrar el nacionalcatolicisme.

Jaume

Re: Menjar calàpets

Jaume | 22/10/2015, 16:33

La mare de déu del Pilar és la patrona de la GC i altres cossos armats i la mare de déu dels Àngels és la patrona de Pollença-Ajuntament. A totes dues se les honora amb misses, festes i banderes.
Lo racional seria que no tenguessin/m patrona, però ja ho diras a un maño per no dir a un pollencí/na.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb