URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Han de publicar les actes de les Juntes de Govern

Alternativa | 26 Octubre, 2015 08:00

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Una de les nostres peticions de transparència  a l'equip de govern és la petició la publicació de les actes de les Juntes de Govern.

En referència a aquest tema l'assessor jurídic ens ha dit que en informe jurídic ref. 261/2010 emès per l'Agència espanyola de protecció de dades  és conclou que no és possible pel que fa a les actes de Juntes de Govern  atès que el contingut de les seves sessions no és públic de manera que:

"... la publicación únicamente sería posible si se contase con el consentimiento del interesado o si los datos no pudieran en ningún caso, vincularse con el propio interesado, cuestión ésta que, como se indicó, puede resultar sumamente compleja dadas las características del Municipio en cuestión, por cuanto un número reducido de datos, incluso sin incluir los meramente identificativos del afectado, podría identificar a aquél.” (...)”

Nosaltres interpretam que aquest informe no impossibilita en absolut la publicació de les actes de la Junta de Govern. De fet l'Audiència Nacional a una sentència de desembre de 2014  ha fet una interpretació d'una resolució de l'Agència que consideram que coincideix amb el que veniam fent a Alternativa; publicar les actes de la Junta de Govern eliminant els nombres i les dades que pugessin identificar als afectats.

Fa pocs dies a l'Ara Balears s'entrevistava al nou director de Transparència del Govern , Miquel Gallardo ies parlava dels límits de la transparència: "Evidentment hi ha límits. Sempre que la informació afecti qüestions sensibles com la seguretat de l’Estat, la defensa o la protecció de dades personals. En tots aquests casos, s’ha de dur a terme una comprovació per verificar si la publicació afecta els límits que la llei preveu o, per al cas de les dades personals, si aquests poden eliminar el document que es publiqui."

 De fet hi ha molts d'ajuntaments que publiquen les Juntes de Govern sense cap problema inclòs alguns sense  eliminar cap nomble, simplement posant "actes de Juntes de Govern" podeu trobar nombrosos exemples al google, entre altres Ciutadella

- Vilanova del Camí.

- Riudarenes

- Sueca

- Villalonga del Camp...

O sigui consideram que si l'Ajuntament no publica les Juntes de Govern és per falta de voluntat política no perquè realment no es pugui fer. L'opacitat de l'administració facilita la corrupció, les adjudicacions irregulars, les  decisions injustes i les despeses injustificabales  .

Mentre es prepara la normativa autonòmica de transparència, ajuntaments, consells i Govern hauran de complir rigorosament l’estatal a partir del 10 de desembre. Inca, Palma i Calvià tenen equips de feina en marxa, no ens consta que en Pollença s'estigui treballant en aquest sentit.  

La transparència, la informació i la participació són fonamentals al nostre concepte de política. La falta de transparència a l'administració pública respon a una manca de tradició democràtica i a l'herència franquista d'una administració pública opaca i allunyada dels ciutadans. Ja és hora d'avançar en Administració pública transparent i accessible, totalment al servei dels ciutadans que són els que la paguen. 

 

 

 

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb