URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Decepció i condemna

Alternativa | 31 Octubre, 2015 08:00 | facebook.com twitter.com

Com vam explicar ahir (Aprovada la moció per una veritable ecotaxa)estam satisfets per l'aprovació al ple de la moció que presentàvem per prioritzar els objectius de conservació mediambiental i de patrimoni històric en la recaptació de l'Impost del Turisme sostenible.

La decepció del ple va ser que l'equip de govern es va alinear amb tota la dreta per aprovar una mesura antisocial amb una rebaixa fiscal  regressiva que afavoreix a qui té més propietats i de més valor, sense cap criteri social ni redistribució de la riquesa. És clar que les ordenances fiscals són una eina més per la transformació social. La política fiscal que marca un ajuntament indica clarament quina és la ideologia dels que gesionen el municipi mitjançant la redistribució i socialització de la riquesa. En propers articles us explicarem totes les propostes que vam fer al ple.

També condemnam el comportament d'alguns regidors de Tots començant per la prepotència de l'exbatle de Pollença, en Tomeu Cifre, que va perd totalment els papers en el ple amb interrupcions constants i una falta de respecte continuu cap a la portaveu del nostre grup. Una altra regidora de Tots per Pollença no volia que es facin fotos dins el Ple i altra va abandonar el ple. Com va dir al seu dia Labordeta al Congrés alguns estan habituats a parlar sempre, perquè han tingut el poder, i ara els emprenya que vinguem aquí les gents del poble a parlar.

1.- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió ordinària de dia de càmeres. 29 de juliol de 2015

2.- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió extraordinària de dia 25 d'agost de 2015

Aprovades per unanimitat després de corregir uns petits errors.

3.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de l'impost sobre béns immobles. Una proposta de rebaixar un 10% l'IBI urbà i un 7,8% el rústic. La proposta ha estat aprovada amb els vots a favor de Junts, UMP, Pi,Tots i PP i els nostres vots en contra.

Hem presentat una esmena que ha estat rebutjada  per fer una rebaixa més justa. Una de les nostres propostes era incrementar l'IBI al 10% dels immobles de més valor per baixar-lo a la resta del 90%  A aquesta moció el portaveu de TOTS va començar a perdre els papers. Al final, TOTS defensa els interessos d'uns POCS.

És ben lamentable que el que es diu un govern d'esquerres proposi una rebaixa fiscal absolutament regressiva (que també ha presentat el PP) i que afavoreix a qui té més propietats i de més valor.

4.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació de crèdit en la modalitat de suplement de crèdit finançada amb romanent de tresoreria per a despeses generals. Aprovat amb els vots a favor de Junts, UMP, Pi, Tots i PP i la nostra abstenció. Per a la FASE III de la dotació de serveis de la urbanització de Gotmar. Resulta que l'enginyer va fer un projecte bàsic i va fer una estimació de 650.000 euros, però ara ha fet el projecte definitiu i el càlcul acurat li dóna que costarà devers 1 milió d'euros. Es tracta d'aprovar una modificació perquè dels diners que sobren (romanent de tresoreria) que per llei només es deixen gastar en inversions "financerament sostenibles" (o sigui, asfalt i ciment), se'n passin 400.000 euros a despeses generals per fer aquesta inversió.

5.- Aprovació, si procedeix de la declaració any 2016 "Any Picó i Campamar". El regidor diu que es crearà una comissió per organitzar una sèrie d'actes. Aprovat per unanimitat.

6.- Ratificació, si procedeix de la resolució de Batlia núm. 942 de 13 d'octubre de 2015. Es ratifica la designació de procurador i lletrat per a l'Ajuntament en el cas de Ternelles. Aprovat per unanimitat.

7.- Moció presentada pel grup polític municipal Partit Popular sobre les competències municipals de la Llei del Sòl. Rebutjada amb vots en contra del Pi, Junts i UMP, abstenció de Tots i Alternativa i el vot a favor del PP.

El PP ha justificat la seva moció com un exercici de defensa de l'autogovern dels municipis. Nosaltres li hem recordat al regidor del PP la llei Montoro, que si que és realment un atac a l'autogovern del municipi.

8.- Moció presentada pel grup polític municipal Partit Popular per a la davallada de l'impost sobre béns immobles. Retirada

9.- Moció presentada pel grup polític municipal Alternativa per Pollença per a la prioritat de la inversió en conservació mediambiental i de patrimoni històric cultural en l'impost de turisme sostenible (ecotaxa). Aprovat amb els vots a favor de Junts, Alternativa, UMP, i en contra de PP, Pi i Tots.

10.- Propostes / Mocions d'urgència.

L'equip de govern va fer una proposta de modificació de crèdit per destinar a la millora de l'entrada de Pollença a la zona de Ca'n Febus. Aprovat amb els vots a favor de Junts, Tots, UMP, Pi, PP i la nostra abstenció. Hem recordat a lequip de govern, que just allà al costat hi ha la fàbrica de Ca'n Morató. Ja és ben hora que es faci complir la Llei de Patrimoni a la propietat i s'acabi amb el deteriorament d'aquest bé patrimonial.
 

És lamentable que equip de govern  teòricament d'esquerres no hagi volgut entre a pujar el tipus impositiu al 10% d'immobles (no residencials) amb valors cadastrals més alts per redistribuir la riquesa com si que es fa a altres municipis.

 

 
 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb