URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La maleducació de la "gent d'ordre

Alternativa | 02 Novembre, 2015 08:00 | facebook.com twitter.com

Tots per Pollença és el partit de la gent d'ordre, de la gent de bé. Això ho sap tothom, fins i tot de manera inconscient. Encara que la campanya jugués amb un to jovial, desenfadat, per la gent que ha anat a la llista tothom sap que és un partit d'ordre: conservadors, tradicionals, l'esforç, la feina ben feta, l'empresa, la netedat, l'ordre i la seguretat... A la gent d'ordre se li suposa bona educació, modals refinats, correcció en les formes i el llenguatge.

És evident que això no passa de suposició, perquè en el terreny polític no acostuma a ser així. No descobrim res de nou, ho hem vist amb en Labordeta, na Mònica Oltra, n'Alberto Garzón o els diputats de la CUP: la gent d'ordre, dins les cambres democràtiques, són uns maleducats. I amb maleducats ens referim a que interrompen, no respecten el torn de paraula, criden, fan renou aposta i se'n riuen mentre parlen «els altres». La correcció, educació i bones formes només la deuen practicar entre els que consideren els seus iguals, però no amb els que consideren els seus «inferiors». M'atreviria a dir que en algun lloc del seu inconscient, consideren una «anomalia» que gent com nosaltres segui dins una sala de plens.

Ho vàrem poder comprovar (i ho podeu sentir al podcast de la radio) al passat ple d'octubre. La majoria dels regidors de Tots per Pollença varen perdre els papers i varen demostrar una gran falta d'educació i de respecte cap a la resta de regidors.

Pel que fa a mi, després que en Tomeu Cifre Ochogavia m'hagués interromput unes quantes vegades, interpel·lant-me mentre jo feia ús legítim del meu torn de paraula, fins i tot cridant-me, acompanyat pel parloteig i rialles de les regidores Cerdà, Buades i Tugores; després d'haver hagut d'esperar fins a 6 minuts amb el micro a la mà (sent el meu torn de paraula), fins que deixaren de pegar crits i vaig poder acabar la frase; acabat el ple, vaig anar dir-los que em pareixia una absoluta falta de respecte el que m'havien fet, que jo no els havia interromput cap vegada, ni feia comentaris en veu alta del que pens d'ells o del que diuen si no m'agrada.

La justificació del portaveu de Tots va ser que el batle a mi m'afavoria, que feia parts i quarts, que pareixia que la batlessa era jo. Li vaig respondre que això era mentida, però que fins i tot si hagués estat així, això no li donava cap dret a cridar-me ni interrompre'm perquè jo l'havia respectat a ell. El raonament també era prou infantil: com que durant el ple li havia dit que jo era lliure de comentar-lo per les xarxes així com em semblava oportú, idò ell trobava que em podia interrompre quan volia («i si no li agrada, se fot» em va cridar al ple), confonent la llibertat d'expressió amb el respecte pel torn de paraula. Us assegur que els meus alumnes de segon d'ESO ho saben distingir.

Per altra banda, el que pretenia ser el «perjudicat», resulta que va intervenir una i dues vegades en tots els punts que es van discutir (6), mentre que jo només vaig intervenir en 3 punts. El «perjudicat» va xerrar 28 minuts i jo només 22 (i això que vaig presentar una esmena i una moció, cosa que no féu ell). Els «perjudicats», a més, varen agafar la paraula pel seu compte cada vegada que els va donar la gana, varen fer més preguntes de les que havien registrat i, fins i tot, varen intervenir fins a tres vegades en les preguntes que Alternativa feia a l'equip de govern!

La segona del partit, na Francisca Cerdà, em va dir que era el batle que havia de posar ordre; jo li vaig fer notar els havia ordenat unes quantes vegades callar i no ho havien fet. Li vaig demanar si trobava que els havia d'expulsar de la sala de plens. «Ell és el batle», encollint les espatlles.

Pel que em varen dir, començ a sospitar per on anirà la seva oposició. No tenen assumit no estar al govern, així que en lloc de posar-se a fer feina d'oposició (i això és: control, propostes i crítica quan fa falta) és possible que vegem una estratègia basada en l'intent de desestabilització, el victimisme i l'espectacle (d'això ja en vérem una mostra, amb la teatral escena de la sortida de la sala de plens de la regidora Maria Buades fent-se l'ofesa perquè sobre la pregunta que va formular «la resposta no és correcta», o sigui, no és la que volia sentir).

Només esper que el batle, Miquel Àngel March, prengui mesures pel proper ple: si hi ha persones que no tenen capacitat per contenir-se els impulsos, respectar un elemental torn de paraules i no fer-nos perdre el temps a tots amb les seves potadetes, idò tal vegada no han d'estar dins la sala de plens. Per molt que després es facin les víctimes. Tolerar la intolerància, fa que regni la intolerància.


Marina Llobera, portaveu del grup municipal d'Alternativa per Pollença

 

 

 

Comentaris

Tots

El partit del caos

Tots | 06/11/2015, 10:37

htt ps://www.facebook.com/TotsPerPollenca/
Alternativa, el partit del caos
Per una vegada, Alternativa Per Pollença l'encerta. L'esforç, la feina ben feta, la iniciativa emprenedora, la netedat, la seguretat son valors que la societat actual necessita recuperar. I precisament per la defensa d'aquests valors és pel que obtinguérem mes de 2000 vots (els POCS de qui parlen). Dues mil persones a les que Alternativa insulta de forma sistemàtica amb el seu cinisme i la seva hipocresia. Dues mil persones a les que Alternativa anomena "la gent d'ordre", de forma despectiva, perque no poden pair que el seu discurs del caos no acabi d'arrelar entre els votants pollencins. Miri per on, hi ha mes gent que prefereix la feina ben feta que la que representa el seu partit. Com a mostra, les esmenes a la moció de l'IBI. Un desconeixement absolut de la normativa, que l'interventor es va encarregar de deixar en no-res. Uns parts-i-quarts que no tenen cabuda si no és per fer política des del resentiment. Aplicar un increment de l'IBI a determinats immobles, a discreció, aquests si, aquests no. Bonificar a activitats econòmiques d'interés municipal, quines son aquestes? Les que duen a terme els meus votants?
Vostès son el partit del caos, perquè per allà on passen, no hi creix res. Vostès que dediquen esforços i energia a cada ple i a cada article en que ens oblidem de que ni tan sols varen depositar la confiança en Marina Llobera, la seva candidata estrella, en el ple d'investidura. Vostès que treuen salivera cada vegada que se'ls diu que són de l'equip de govern, però que dirigeixen les seves crítiques i el seu cinisme de ben educats només a TOTS. Vostès que, una vegada designat el batle a canvi d'un plat de llenties -el reglament de participació ciutadana, que veurem quins resultats aporta, i poca cosa mes- ara se dediquen desmarcar-se de les seves polítiques. La política és, bàsicament, prendre decisions, i vostès ja la prengueren. Ara no vulguin desviar l'atenció. La gent d'ordre, com la gent de caos, té memòria. No fa falta que a cada decisió de l'equip de govern corrin a rentar-se les mans amb una declaració o un article. Si, sabem que ha de ser frustrant haver signat un acord-basura als dos dies de les eleccions, mentres els altres apuraven les tres setmanes i aconseguien pavellons, regiduries i dedicacions exclusives. Però els servirà d'experiència per la propera. Ara no vulguin, amb el seu caos mental, intentar fer-nos creure que no saben res de les polítiques que fa l'ajuntament.
Tolerar el caos fa que regni el caos.

Trol de la plaça major

Rock and trol

Trol de la plaça major | 03/11/2015, 21:27

Aquests de Tots no s'aclareixen, una frase diuen que Altrenativa no fa oposició i l'altre que us heu redicalitzat... De mentres el seu "kefe" no deixa de fer dinars amb els batles del PP i és que la cadira per alguns és el que impporta

albiol

Re: La maleducació de la "gent d'ordre

albiol | 03/11/2015, 19:32

h
ttps://www.youtube.com/watch?v=DbQXXVX445M&feature=youtu.be

Pepe

Radicals

Pepe | 02/11/2015, 22:31

Clar per això ens van expulsar de la Junta i ens posar dues denúncies a la Junta Electoral durant la campanya.
T'has saltat un petit detall; a la legislatura passada en Tomeu era el batle i per tant era qui donava i retirava la paraula al ple i es veu que ara no s'ha acostumat a no fer el mateix.

Radicals

Re: La maleducació de la "gent d'ordre

Radicals | 02/11/2015, 20:37

A nen Pepe aqueixes coses no li pasaven, ell sempre li va donar l'amen a la "gestió" d'en Tomeu Cifre l'anterior legislatura i se va dur be amb la gent d'ordre. Deu ser que vos heu radicalitzat...

Pere

Re: La maleducació de la "gent d'ordre

Pere | 02/11/2015, 08:52

Els pica molt no haver pogut governar. I ara fan potadeta. La dreta pollencina caciquil i rància no entén què és el respecte, com ha passat sempre.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb