URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Actes Juntes, instal·lacions esportives... Preguntes.

Alternativa | 09 Novembre, 2015 08:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de dijous passat a part de presentar la moció per prioritzar la conservació mediambiental i de patrimoni històric en la recaptació de l'Impost del Turisme sostenible, també vàrem realitzar tota una sèrie de preguntes a l’equip de govern. Aquestes són les corresponents a l'Ajuntament, un altre dia publicarem les que feien referència a EMSER

- Pensau publicar les actes de la Junta de Govern com fan molts d’Ajuntaments d’arreu de l’Estat?

Si, però publicar les actes de les Juntes de Govern suposa una tasca de censura prèvia per no vulnerar a Llei de Protecció de Dades, i ara mateix tenen problemes de personal que els dificulta fer-ho. Però tot d’una que puguin ho faran, aquesta és la seva intenció.

Tot i que sabem d’aquests problemes de personal, creiem que ja comença a ser ben hora de complir un acord al que l’equip de govern va arribar amb nosaltres a canvi del nostre vot favorable a la investidura de Miquel Àngel March

-Hem rebut alguna queixa en respecte a les instal·lacions esportives del Moll, concretament en referència al camp de futbol, ens diuen que els cap de setmana no es pot fer reserva, ni pagament del camp de futbol set, per quan s'ha de gestionar a les oficines de la Piscina Municipal, per això voldríem saber si per tal de facilitar l'ús d'aquest servei, seria possible que és pogués gestionar aquest i fer el pagament el mateix dia del seu ús, fins i tot els caps de setmana?

El pagament ha de fer-se al personal de l’àrea d’esports i això impedeix que és pugui fer la reserva en cap de setmana. Per arreglar aquesta problemàtica ha dit que tenen en marxa un projecte per fer una aplicació pels mòbils i web que volen que estigui disponible al gener. A veure si és cert i es pot arreglar aquest tema.

-És molt freqüent a les urbanitzacions i zones rústiques trobar els contenidors verds de rebuig plens de restes de jardineria i poda, sovint restes "professionals", en canvi al municipi veí d'Alcúdia, a les urbanitzacions hi ha uns contenidors de color marró per depositar les restes de poda, així els contenidors verds de rebuig tot just (la pràctica diu un altra cosa) tenen fems orgànics i no reciclables. Es podrien adquirir aquest tipus de contenidors a Pollença?

El regidor de medi ambient ha dit que la idea es que es recullin aquestes restes, així ho estableix el Pla de residus, i fer compostatge. És cert que organitzar aquesta tasca suposa cert temps i esforç, però que tant ell com el gerent veuen amb bons ulls bé fer una prova pilot per veure com funciona i col·locar punts de recollida sobretot a les zones on aquesta problemàtica és més greu.

-Al camp de futbol del Port de Pollença cada cap de setmana hi ha més focus que no s'encenen. Tenen alguna actuació prevista en aquest sentit?

Segons el regidor d’esports aquestes reparacions ja estan comanades. Estarem atents.

-Molt sovint el Port de Pollença queda tancat i incomunicat per proves esportives normalment organitzades pel municipi d'Alcúdia. S'ha estudiat pel futur recorreguts alternatius que minimitzin l'impacte als serveis que s'han de donar al turistes que "si" estan al Port de Pollença?

El regidor d’esports ha dit que demanaran que només utilitzin carretera i ronda i que no entrin al nucli urbà. I que els accessos per la ronda estiguin controlats per la policia i que el poble no estigui incomunicat tot el temps. És ben necessari que és posi solució a aquest tema, perquè cada any els veïns del poble han de sofrir unes molèsties per unes proves de discutible benefici pel nostre municipi.

-Quin ha estat es cost de la posada en funcionament del portal web de turisme i esports?

El que s’ha creat ha estat un producte turístic Turisme i Esports, la web ja existeix de l’anterior legislatura i el que s’ha fet ha estat millorar-la. El valor del disseny del producte ha estat de 3357’75 euros i el de la seva impressió de 2758’80 euros. La regidora no ha respost al cost de les millores al portal web perquè amb posterioritat hi havia una pregunta de Tots al respecte. Per desgràcia al Ple es va perdre molt de temps amb interrupcions i faltes de respecte de part dels regidors de Tots, i les seves preguntes no varen ser respostes en la seva totalitat, per tant haurem d’esperar al següent ple per tenir aquesta resposta.

 -Per quin motiu l'Ajuntament ha augmentat el nombre de PiP adquirits per a l'IES Guillem Cifre?

Segueixen adquirint els mateixos, si n’hi ha més és perquè els responsables del periòdic els regalen als centres.

-Per que la gran majoria de fonts públiques del municipi no funcionen? I que li passa concretament a la Font del Gall?

No saben ben bé perquè es varen aturar, però hi ha una moció aprovada per fer-les funcionar una altre vegada, i fan contes fer-la complir. La Font del Gall té el problema amb el tipus d’aixeta, ja que es va optar per una solució purament comercial a un lloc que necessitava un tracte més acurat. En aquest sentit estan intentant contactar amb un artesà que ho pugui arreglar. Esperem que el trobin aviat perquè la imatge de la Font del Gall en ple centre del poble és ridícula.

 Ferrán Aguiló

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb