URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Regidores valentes i honestes...

Alternativa | 17 Novembre, 2015 08:00 | facebook.com twitter.com

 Article d'enGuillem Caldentey i Pepe García
 
De la necessitat de regidores valentes i honestes en política municipal i algunes dificultats estructurals

Sens dubte, la política municipal és la que requereix més valentia per part dels polítics, ja que és la que està més a prop dels ciutadans i per tant de la democràcia real. Els darrers anys, amb el PP governant a l'Estat i gairebé a tots els nivells, la democràcia virtual a la qual vivim ha limitat i retallat constantment i encara més la democràcia municipal; apostant per un funcionament en règim presidencialista, concentrant el poder en els batles, i reduint les competències, l'autonomia política i financera dels municipis. L'embós permanent (i mantingut a consciència) a l'Estat espanyol del sistema judicial, és també per altra banda un greu problema de fons que perturba notablement l'acció política.

Exercir la política local responsablement pot arribar a ser molt dur sobretot si es fa a un municipi petit; i molt desagraït, no obstant que "el temps acabi posant cadascú al seu lloc" (cosa que, lamentablement, no sempre passa). Les tensions i de pressions són molt grans, especialment si s'actua amb valentia i integritat. Si es tenen aquestes virtuts, l'habitual per desgràcia és rebre amenaces, represàlies i denúncies, no només dirigides contra el regidor en qüestió sinó fins i tot contra el seu entorn més proper: és el que han patit per exemple els que van (i vàrem) ser regidors d'Artà, Capdepera, Pollença i Son Servera; Julen Adrián, la militant Maria Ramírez, Maria Orts, Conxi Penya i Virginia Urdangarín. El cas més greu sens dubte va ser el de Julen quan el 2002 van intentar cremar el seu domicili familiar. Volem recordar aquí però -perquè ni els mitjans de comunicació no ho han recordat-, un poc a mode d'homenatge, i atès que "el temps (judicial) ha posat tothom al seu lloc", dos altres casos de recent resolució protagonitzats per les regidores valentes i honestes de Capdepera i Son Servera.

Dia 31 de desembre de 2008 el batle de Capdepera, Bartomeu Alzina (PSOE) amb el beneplàcit dels socis de govern municipal (UCAP-UM i PSM) va cessar per deslleialtat les dues regidores d'EU-EV a Capdepera, Maria Orts i Virgínia Urdangarín (EU-EV). Aquestes havien reclamat responsabilitats (polítiques) al batle per l'accident, quinze dies abans, de l’hotel Son Moll -que havia deixat el tràgic resultat de quatre treballadors morts, mentre s'hi feien reformes. El 2013 l'Audiència Provincial va condemnar al que ja era l'exbatle, com a autor d'un delicte de prevaricació per omissió, a vuit anys d'inhabilitació per a càrrec públic. Massa tard. Pocs recordaven ja -ni importaven-, les regidores que havien obrat políticament en conseqüència i responsabilitat política havent estat, per contra, cinc anys abans, objecte d'una campanya política de desprestigi.

El desembre de 2010 Conxi Peña d'Els Verds-Esquerra, va deixar l'equip de govern de Son Servera després d'haver denunciat que els seus companys (PSOE+Independents+UM)) s’havien botat tots els procediments legals a la construcció del carril bici del municipi, enfrontant-se durament amb el portaveu socialista i llavors batle, Josep Barrientos. Fa uns dies es feia pública la sentència del TSJIB, que confirmava les denúncies que havia fet na Conxi Peña i per les quals va dimitir; el sobrecost d'un tram del carril bici, ha acabat costant el doble dels 810.000 euros pressupostat, perquè el Batle havia comanat infraestructures que no estaven al projecte, com un camp d'esports, un parc infantil, la rotonda d'entrada de Cala Millor o l'embelliment d'aquesta entrada, sense demanar informes tècnics ni treure les obres a concurs. Avui, massa anys després, aquell Ajuntament es veu impedit d'executar altres inversions necessàries, per poder procedir al pagament forçós a què obliga la sentència. Una vegada més, la sentència dóna la raó però arriba massa tard.

Ambdós casos es caracteritzen o han vingut definits -queda palès en el seu oblit- per la terrible desproporció o desnivellament entre el "temps dels tribunals" i el "temps polític" i, fins i tot el mediàtic: el "temps humà", de la ciutadania, dels votants. Tan lent que va impedir o, en el millor dels casos, va limitar profundament que la ciutadania pogués fer "justícia" política o, al menys, "donar la raó" a l'acció política concreta protagonitzada per les regidores, donar-li sentit, assimilar-la. Anys després, ni els diaris no recorden qui va protestar i assumir -amb tan alt cost polític- les responsabilitats més immediates. Molts dels regidors que formaven part dels respectius equips de govern encara estan "en actiu" en política; alguns, amb càrrecs de responsabilitat i sou. No ens consta tampoc que cap de la resta de partits llavors als equips de govern, locals o autonòmics, hagi fet autocrítica ni, molt menys, depurat cap responsabilitat; gràcies a la desmemòria, pel que es veu, s'ho poden permetre. Les dades europees confirmen any rera any que l'Estat espanyol està sempre entre els que pitjors indicadors en duració dels casos, i número de casos pendents de resolució.

Quan Conxi Peña va abandonar l'equip de govern el Batle va dir que ningú l'enyoraria. Creiem que molts de ciutadans enyoram la regidora Conxi Peña, com lamentam que no hi hagi més regidores valentes i honestes a tots els Ajuntaments. I per aconseguir-ho tots hem de donar suport, col·laborar i participar activament en la política municipal, perquè no tots els polítics són iguals i els honests i valents moltes vegades estan massa sols.

(G. Caldentey i Pepe García varen ser regidors als Ajuntament d'Artà i Pollença del 2007 al 2015)

Pepe García, Conxi Peña, María Orts i Guillem Caldentey

 

 

 

Comentaris

Junts informatiu

Re: Regidores valentes i honestes...

Junts informatiu | 08/12/2015, 08:18

A mi em preocupa que la que mes xerra tengui un mitjà de comunicació PRIVAT que no cobraria un sou si no fos perquè l'Ajuntament el subvenciona directament a fons perdut i indirectament contractant publicitat inutil. Favor per favor, aquesta periodista. Que si no fos pels doblers publics no tendria ni per pagar el paper del Junts Informatiu.

IPHONE6

Preocupant

IPHONE6 | 07/12/2015, 22:10

A mi em preocupa que un funcionari de la Conselleria de Agricultura es quedi utensilis quan deixa de ser regidor de l'equip de govern, farà el mateix quan deixi de trebalalr com a funcionari?

IPHONE

preocupat

IPHONE | 07/12/2015, 22:07

A mi em preocupa que si els regidors que són directors de centres escolars, són capaços de quedar-se un IPHONE que tenien quan eren regidors de l'eqip de govern, que faran quan deixin la direcció de l'escola?

cadireta

Re: Regidores valentes i honestes...

cadireta | 06/12/2015, 16:25

Jrv, i tu que no ets amic de en Biel P.? Ah???

JRV

OPOSSICIÓ, Please!

JRV | 06/12/2015, 12:57

I meam si quan el PI i TOTS acaben de defensar el quedar-se amb els que ells consideren un privilegi "merescut", i amagar les seves responsabilitats amb les xapusses de la passada legislatura, és posen a fer un poc de opossició no barroera, que sinò encara Alternativa els hi ha de fer el que haurien de fer ells..

JRV

Cronologia de la destrucció del paissatge.

JRV | 06/12/2015, 12:51

No soc entusiast de cap PsoE, i practicament de cap altra partit. Certament que trobo Alternativa el menys partit i el més compartit, d'aqui la meva aportació a ells..
Dir que la destrucció del paissatge comença amb Miquel Oliver i el seu equip de Govern és inexacte i injust , o directament és pot qualificar de mentida.
La cosa , com a la major part de Mallorca, començà pels finals dels 50's i després Martí March i més encara Ramon Rabasa no en foren aliens...
Això no lleva la responsabilitat a les dues legislatures de Miquel Oliver, 1991-1999...

JRV

Miseria de UM mal reciclat, i de un PP camuflat.

JRV | 06/12/2015, 12:41

Cuanta misèria política i de l'altra a aquest municipi de Pollença, pasturant per la sala de plens...
Ni que fos per un mínim sentit de la elegància els regidors i regidores haurien de tornar el que no és seu, en aquest cas un telèfons mòbils cars propietat de l'Ajuntament, és a dir, de tots els ciutadans.. Els "arguments" de per que no els tornen son igualment penosos. I un d'ells(que els mòbils era la seva eina de feina!!??), esperpèntic. Ja m'imagin un cambrer del Juma emportant-se la cafetera a caseva a finals de temporada, els mestres emportant-se les taules i cadires de les Aules del Costa i LLobera a final de curs...i així podria seguir amb arguments tan absurds com els que donen els mal pagadors de la ex UM i del PP mal reciclat.
I després ve el llevar-se busques de damunt per amagar la inneptitut de qui van dur l'area de les escoles i escoletes ( un mestre per més senyes) que ni s'enteren durant anys de les qüestions relacionades amb els subministraments de llum i aigua a una escoleta de gestió final municipal, al cap i a la fí...i cerquen, talment el pitjor moment de l Inquisició, culpables entre parents de gent que hagi anat a una llista electoral.
Senyors trolls barroers, intentant matar el missatger no arreglreu la miseria humana, trolls que estau al nivell dels regidors.
Afortunadament teniu gent com Guillem Mateu i Teresa, que han fet el que tocava i voltros ni us enterau,ni sabeu valorar, encabotats en una falta de seny i sentit de la democracià, de falta de inteligència emocional penosa, dins una actitut tan miserable com els garrapes dels iPads...

estupefacte

Re: Regidores valentes i honestes...

estupefacte | 03/12/2015, 23:32

Cooooom??? Això que s'explica per aquí és cert?? L'escoleta pertany a la dona d'una persona que anava a les llistes amb Alternativa??? I ni tan sols se varen abstendre?
Dimissions JA. Anul·lació de l'acord del ple JA.

Pepe

Re: Regidores valentes i honestes...

Pepe | 03/12/2015, 21:12

Clar trollandaia Alternativa des de l'oposició vam manipular el plec de condicions al 2010 , després del 2011 al 2015 des de l'oposició vam ocultar a Tomeu i Martí Roca que l'escoleta no pagava les factures de l'electricitat i que tenia un comptador d'obres (els nostre contactes en GESA es van encarregar de que no es llevés aquest comptador). Posteriorment van obligar a Martí a arribar a un acord amb l'escoleta per no pagar la factura. No contents amb això vam utilitzar els nostres poders mentals per convèncer a na Marilen Capllonch de que no fes un nou plec de condicions i deixar l'escolta en precari en gener del 2015.
I ja en una mostra definitiva del nostre omnipoder des de l'oposició aquesta legislatura vam obligar al regidor d'educació Toni Cànaves a presentar al ple el pagament de les factures.
Nosaltres som els culpables de tot mentre Tomeu, Martí, Marilén i l'actual equip de govern l'han fet tot perfecte que hem de fer som demoníacs.

parts i quarts

Re: Regidores valentes i honestes...

parts i quarts | 03/12/2015, 19:16

Lo mínim que podien fer era abstenir-se. Però li havien d'arreglar

un

Re: Regidores valentes i honestes...

un | 03/12/2015, 19:10

Així com feiu voltros crec que els altres partits davant aquest fet de favor, haurien de demanar la dimissió dels regidors de Alternativa i sinó prendre altres opcions

parts i quarts

Re: Regidores valentes i honestes...

parts i quarts | 03/12/2015, 19:05

Ah Pepe, basta que diguis:

"no és veritat que la empresària que gestiona l'escoleta que li heu regalat 25000€, sigui la dona d'un militant de alternativa que anava a les llistes "

Vengué Pepe fes aquesta afirmació, a que no le fas!!!

cadireta

Re: Regidores valentes i honestes...

cadireta | 03/12/2015, 18:57

Visca la transparència den Pepe!!

Visca, visca, heu fet favors a la dona d'un militant vostre que anava a llistes i propietari de la empresa que gestiona la escoleta. 25000€, vaja vaja quin regal!, ara en podeu regalar 25000 més a totes les empreses que fan feina per l'Ajuntament. Ah! NO hancde ésser dels nostres, han de anar en les nostres llistes sinó es un delicte, si són dels nostres es política social!

Ha, ha ha ha...

Pepe

Re: Regidores valentes i honestes...

Pepe | 03/12/2015, 16:30

Toletin, toleton, tonton...Estimat meu si vols que et contesti m'has de donar el teu nom i així tindré el plaer de ficar-te dues cistelles ( jo sóc més de bàsquet). Ja no sóc regidor i no tinc per què aguantar collonades

TOLET

Re: Regidores valentes i honestes...

TOLET | 03/12/2015, 16:22

Hauran tornat el trols... Però també en "Pepe Balones fuera i en lloc de contestar faig preguntes 2.0"

Pepe

Re: Regidores valentes i honestes...

Pepe | 03/12/2015, 16:16

"Tollet" Papers a la ràdio? Molt bo! Jo reiter les preguntes que hem fet a Tots i Pi donant la cara a diferència de tu. Ni Tomeu ni Martí Roca es van adonar que no havia comptador definitiu? No van parlar mai amb l’empresa de les factures d’electricitat que no es pagaven? Els tècnics municipals al que demanen explicacions no depenien de la seva direcció política? Per què no van fer els plecs de condicions per treure de nou a concurs la gestió de l’escoleta quan el contracte prorrogat de la mateixa va finalitzar en gener del 2015?

I per acabar no us haveu de creure tot el que diuen Tomeu i Martí; la passada legislatura no es van presentar aquestes factures es dugueren repetides vegades a ple.Això és mentida però clar es veu que uns han de presentar paper i altres el que diuen va a missa.

Pere Josep el va fer beníssim, per alguna cosa Tomeu i Martí l'interrompien contínuament, fer renou via troll o a la ràdio és la millor forma d'amagar la seva incompetència.

Pepe

Re: Regidores valentes i honestes...

Pepe | 03/12/2015, 16:07

M'encanta que al manco a les xarxes socials hagi tornat el PI, no m'agrada que alguns dels seus membres siguin tan covards i mesquins per amagar les seves opinions darrera pseudònims. Això si a veure si amb les eleccions també s'anima el seu regidor ja que de moment la seva feina en mesos al ple es resumeix en 0 mocions, 0 precs i preguntes registres.

Respecte a Tomeu i Martí en l'únic que van donar un banyo a la ràdio és no saber mantenir les formes, explicacions i arguments pocs.

I respecte a que el PI no va governar la legislatura passada,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA... De veritat que viviu a un altre món o teniu els sentits molt alterats. Em remet al bloc del PI titular: "PP I PI ARRIBEN A UN ACORD PER REDISTRIBUIR-SE LES ÀREES DE GOVERN FINS A FINAL DE LEGISLATURA"

I el final del teu comentari ja és tan patètic com quan Martí Roca va descarregar la responsabilitat de la falta de contracte de l'escoleta en la seva companya Marilen.
Ara resulta que en Martí Roca i na Marilen no són del PI, genial.

TOLET

Re: Regidores valentes i honestes...

TOLET | 03/12/2015, 15:46

25.000 € regalats... Collons.
A mi lo únic que me va quedar clar d'ahir de la radió...
En Pere aquest vostre citant el regidor d'educació que no hi era però que no ha posat cap paper sobre la taula, en Sureda intentant canviar de tema constantment... no se no se, aquest pic se vos ha vist el llautó.
Dues preguntes que en Pere no va contestar:
1. Trobau idò correcte regalar els 25.000€ a una empresa privada en lloc de fer un acord com es va fer amb el cas de la piscina perquè l'empresa pogués anar pagant allò que DEU?

2. Perquè votareu en contra d'aquestes factures la legislatura passada quan es dugueren repetides vegades a ple?

PD: val més envieu na Marina, en Pere se creix més quan no te nigu que el rebat.

trol

Re: Regidores valentes i honestes...

trol | 03/12/2015, 13:45

Benvinguts al blog d'Alternativa on els comentaris se divideixen entre els que pensen com ells i els trols

Miquel Troll

Re: Regidores valentes i honestes...

Miquel Troll | 03/12/2015, 12:51

Cagondell Pepe pareix que te sap greu que els del Pi tornin començar fer feina, abans t'agtradava!

Cal dir que el nivell ahir a la radio per part del vostre representant, molt fluixet pero va tenir la sort de compartir tertulia amb en Sureda que va ser tan patetic que va fer que tampoc se notas tant jajajajja.

I en tomeu i en Marti els donaren un banyo, que en tomeu en sap molt, però que en Martí els deixi retratats, es per fer-vos-ho mirar.

Per cert el Pi no governava la legislatura passada, hi havia la lliga i despres s'hi fica Cxi o ciu, que curiosament amb això dels telefons aquets si que han tornat els mobils famosos. A veure si els de la lliga els han donat a la teva estimada Malena perque tegues un record!

Miquel Sánchez

Re: Regidores valentes i honestes...

Miquel Sánchez | 03/12/2015, 10:11

ha, ha, ha i ara el "troleig" en castellà, ha ha ha

Pepe

Re: Regidores valentes i honestes...

Pepe | 02/12/2015, 22:49

Més que Miliki hauries d'haver signat com "Rompetechos". Possat a recordar-me l'hauries de fer millor. Per a mi ha estat més que patètic, indignant veure com Tomeu i Martí Roca interrompien contínuament a la resta de participants a la Tertúlia de la ràdio.
Respecte al tema del Capitol fiques la pota ben fincada.
Els partits de l'oposició ( i et record que el PI governava amb el PP) vam conèixer que en Tomeu perdonava la plusvàlua als propietaris del capitol quan aquest va donar compte obligat per la llei, al ple ja que l'interventor havia fet un informe contrari.
Alternativa vam ser l'únic partit que va denunciar el tema a la premsa i Tots per Pollença ens va denunciar a la Junta Electoral quan el va publicar el Diario de Mallorca . Una denúncia absurda que va ser arxivada. O sigui "rompetechos"que per parlar de pactes millor pacte del de Tots i el PI que es veu que continua a l'oposició.
Per la nostra part hem demanat reiteradament a l'equip de govern que es faci pagar la plusvàlua als propietaris del Capitol I al darrer ple ens van contestar que el faran.

pdt Curiosa coincidència, s'activa el Pi a les xarxes socials (es veu que només el fa abans de les eleccions) i tornen els trolls. Casualitat' No crec.

Miliki

Re: Regidores valentes i honestes...

Miliki | 02/12/2015, 19:56

Patético escuchar a los políticos pollensines en el último pleno y ahora mismo en la radio, es el circo con los payasos mas malos que he visto en la vida. Cada partido defendiendo la mamandurria de sus amigos y echando la mierda de los demás en cara.
Pero bueno, almenos ahora la mierda sale, porque en la última legislatura se quedaba todo en los pasillos. Parece que el pacto de silencio que había entre Alternativa y Tomeu Cifre, y que nos llevó a perlas como las del Capitol, se ha roto ahora que Pepe está fuera de escena.
A ver si revienta todo que no hay pan para tanto chorizo.

Joan CC

Re: Regidores valentes i honestes...

Joan CC | 30/11/2015, 12:06

Alternativo la verdad absoluta no la tiene nadie. Lo que si tenemos i no teneis los trols como tu son argurmentos

Alternativo

ASAMBLEA TOP POWER

Alternativo | 30/11/2015, 10:14

Debe ser verdad, que los de Alternativa son tan tan buenos que cada uno de ellos vale por 20 de los otros, y por ello su opinión, siempre está por encima de la de los demás, aunque sea una verdadera tontería algunas veces. Y nunca se equivocan, tienen la verdad absoluta.

si ho vota l'assemblea està bé

Re: Regidores valentes i honestes...

si ho vota l'assemblea està bé | 30/11/2015, 07:10

Deslegitimar sistemàticament els resultats d'unes eleccions (+ de 6000 votants) mentres se justifica qualsevol decisió per la votació d'una assemblea (100 vots?) és d'un sentit democràtic la mar de curiós

transparencia

Re: Regidores valentes i honestes...

transparencia | 29/11/2015, 22:39

Quin "mercadeo" transparencia a canvi de identificar-se. Ja ho diuen que tot està en venda.

Alternativa

Re: Regidores valentes i honestes...

Alternativa | 29/11/2015, 21:59

"Tonina" més fàcil encara és donant la cara, però clar quan es fan insinuacions falses cal fer-ho des del anonimat. Estarem encantats de donar-te tota la informació que vulguis si t'identifiques. Gràcies

Tonina

Escoleta

Tonina | 29/11/2015, 21:48

Em sembla increible aquesta falta de sinceritat, concrecio i transparencia. Vos amparau amb excuses com l'anonimat per contestar.
Per favor, un poc de valentia. Qui gestiona l'escoleta i quina relacio te amb vosaltres i el batle?
No es tan dificil

Alternativa

Re: Regidores valentes i honestes...

Alternativa | 29/11/2015, 18:50

Ja hem contestat a les teves insinuacions si vols més informació estarem encantats de donarte-la si t'identifiques. Gràcies

parts i quarts

Re: Regidores valentes i honestes...

parts i quarts | 29/11/2015, 17:07

No di insults cap els altres en sabeu molt, no hi ha dubte, pero supòs que "quin calla otorga", i per això deu se veritat que le empresa que gestiona la escoleta de la gola es de la dona d'un militant vostre qye anava a les vostres llistes i que es amic del batle, i que s'ha afavorit pagant la factura de electricitat que hauria de pagar ella.

Això sí ho hagués fet un altra partit parlarieu de prevaricació i malversació, per voltros es ajudar a la educacio

Quina colla de lladres!

Re: Regidores valentes i honestes...

Quina colla de lladres! | 29/11/2015, 15:16

Y que me decís de Roca, se llena la boca diciendo lo difícil que es gobernar y vaya pufos que ha dejado... Y luego como Totmeu da lecciones. Que vergüenza!

Devolved los teléfonos chorizos

Re: Regidores valentes i honestes...

Devolved los teléfonos chorizos | 29/11/2015, 12:32

Como les jode a algunos la unidad y trabajo continuado de los alternativos. Totmeu no necesita asambleas ni plenos para hacer lo que le dé la gana.

Luz

Re: Regidores valentes i honestes...

Luz | 29/11/2015, 09:18

Lo que es seguro es que la verdad difícilmente vendrá de trolls , ni de los que roban iphones, ni de los que se van a Londres de rebajas en vez de ir a los plenos, ni de los qu eperdonan plusvaluas a ricos amigos...

La VERITAT no canviarà, trolls herejes!

Re: Regidores valentes i honestes...

La VERITAT no canviarà, trolls herejes! | 29/11/2015, 01:17

La VERITAT, en majúscula, es patrimoni d'Alternativa per mitjà de la sagrada assamblea!! Si la inmaculada assamblea vota una cosa, la nostra decisio esta per sobre del be, el mal i les lleis humanes. Qualsevol votacio de lassamblea dalternativa es per definicio irrefutable i una veritat absoluta. Al cap i a la fi, com tothom sap, els alternatius que la formam mai tendriem favoritismes en el nostre vot cap als membres de la nostra secta... perdó, el nostre partit. Noltros som gent que mai se deixaria influenciar per un lider adoctrinador conegut per condicionar el pensament dels joves des de linstitut.

El que digui el contrari, es un hereje insolent!

Amen

Alternativa

Re: Regidores valentes i honestes...

Alternativa | 29/11/2015, 00:40

Pots seguir fent les insinuacions que vulguis des de l'anonimat que la veritat no canviará. Nosaltres ja t'hem explicat que el nostre vot com sempre ha estat i sempre serà ha estat decidit en assemblea en base a arguments si no ens vols creure és cosa teva.

parts i quarts

Re: Regidores valentes i honestes...

parts i quarts | 28/11/2015, 23:04

Però no contestau a la pregunta, es veritat o no que la propietària de la empresa que gestiona l'escoleta es l'esposa de un conegut militant de alternativa amic del batle?

Es veritat o no?

Lo vostre es per fer-ho mirar quan denunciaven els altres això era delicte, ara ni en sabeu res!, aquesta actitud hagués estat la mateixa si la propietaria fos la dona d'un conegut militant del PP, UM, tots,......

Heu mostrat el llautó, i a lo millor qualque cosa més

Alternativa

Pensa el lladre...

Alternativa | 28/11/2015, 22:21

La nostra assemblea no pren decisions basant-se en els parentescs, amistats o interessos particulars de ningú. Les nostres decisions es prenen col·lectivament en assemblea oberta a la que podies haver vengut i opinar. La justificació del nostre vot la vas poder escoltar al ple

Alternativa

Re: Regidores valentes i honestes...

Alternativa | 28/11/2015, 21:43

Demanar transparència des de l'anonimat és com mínim peculiar.

parts i quarts

Re: Regidores valentes i honestes...

parts i quarts | 28/11/2015, 18:15

No heu contestat respecte a la relació d'un conegut militant de alternativa amic del batle i la empresa que gestiona la escoleta???? TRANSPARÈNCIA!!!??

I ara que els benèficis per la empresa i la factura per la ajuntament??

A mi me dona a tracte de favor!?, seria el mateix si la propietària de l'empresa no fos qui és?, no deiu lo mateix abans!!!!

Alternativa

Re: Regidores valentes i honestes...

Alternativa | 28/11/2015, 01:29

Caldrà demanar responsabilitats polítiques al senyor Tomeu Cifre (PP&Tots) i al senyor Martí Roca que no es van preocupar durant tot el seu mandat que no arribassin factures de l'electricitat de l'escoleta o que caduqués el contracte de l'empresa que la gestiona.

parts i quarts

Re: Regidores valentes i honestes...

parts i quarts | 27/11/2015, 22:30

Per cert respecte a la factura de electricitat de la escoleta de la gola, hi ha qualque relació entre la propietat de la empresa que la gestiona i un militant de alternativa amic de l'actual batlle?, si es així no s'haurien de demanar responsabilitats polí.. O pen..?????

PsoEsss

Desastre

PsoEsss | 26/11/2015, 23:47

Realment sense comentaris, us vau carregar be la ruralia...

Joan Martorell

Paisatge

Joan Martorell | 26/11/2015, 13:53

pobres, no donen la cara. Sense comentaris

ZASCA

Re: Regidores valentes i honestes...

ZASCA | 26/11/2015, 12:16

Zasca, en toa la boca!

Cinical

Cinisme

Cinical | 26/11/2015, 08:31

La destrossa del paissatge va comença a la ruralia qmb el PsoE de un tal Oliver i un tal Joan Martorell de Tinent de Batle..

Joan Martorell

MOS AMAGUEN EL PAISATGE

Joan Martorell | 23/11/2015, 19:13

MOS AMAGUEN EL PAISATGE

De fa un temps fins avui, el paisatge de la nostra ruralia, va canviant, es va amagant de tal manera que quant passegem per els nostres camins rurals, ja no podem gaudir dels sembrats dels sementers, dels arbres florits, etc. de la bellesa del camp.
La costum de tancar les finques amb ciprelló, o altres sistemes de tancament artificial, que es venen als magatzems, amaguen el paisatge.
Comprenc que les persones son geloses de la seva intimitat, per lo que es comprensible que tanquin a la vista dels vianants, les zones com les piscines, terrases, o altres indrets on els residents de les cases rurals es fan la vida, per gaudir de certa intimitat, emperò,crec jo, que no cal tancar tota la finca, com ja es habitual.
A aquet pas, quant facem una passejada per els camins rural, només veurem el cel si es que alça’m el cap, caminarem dins una espècie de tub marró, no veurem els arbres, ni els sembrats, ni les ovelles que pasturen, no veurem res de lo que el camp mos regala, sigui quina sigui l’estació de l’any.
Entenc que el paisatge, es un bé del que tot@s tenim dret a gaudir, es patrimoni de tots. Per lo tant cal defensar-lo. No se si l’ajuntament te competències per regular els tancaments de les finques, emperò penso que si per exemple, regula l’altura de les parets que les tanquen, pot esser que també pugui intervenir damunt lo que instal•len a sobre les parets
Ja se que la gent esta farta de tanta regulació, de tanta normativa. llavors provaré fent una crida als propietaris que es sentin al•ludits:
“SENYORS PROPIETARIS, DEIXAUMOS GAUDIR DEL PAISATGE, PER FAVOR. GRACIES”
Joan Martorell
A Pollença, el 23 de novembre de 2015.

Miquel Sánchez

Re: Regidores valentes i honestes...

Miquel Sánchez | 23/11/2015, 09:24

Segons en participant també podem llevar les eleccions dels càrrecs del moros i cristians perquè els regidors tenen coses millor que fer que contar vots de la ciutadania, amb el fàcil que seria designar al ple els càrrecs com les distincions de la Patrona

Garci

Re: Regidores valentes i honestes...

Garci | 22/11/2015, 10:03

Està clar que molta gent no vol participar de res i prefereix delegar gran part de la seva vida, però no per això hem d'abandonar la idea si pensam que la participació directa és la única fórmula una mica democràtica.
No per instaurat l'egoisme i individualisme ens hem de conformar.

participant

Re: Regidores valentes i honestes...

participant | 21/11/2015, 23:23

I no heu pensat que a la majoria pugui no interessar-li la "participació" i que tenen coses millors que fer? Perque pareix que per haver investit el batle mos hem de tragar la participació mos agradi o no. Si el vostre criteri no es el de la majoria, apreneu a fer un pas enrera

Alternativa

Re: Regidores valentes i honestes...

Alternativa | 21/11/2015, 18:06

I no anar és la millor forma de canviar les coses?

Observador

Fira

Observador | 21/11/2015, 17:28

I no heu pensat que la gent no va a la reunió de la Fira per que sap que només es fa el que dicen 2 persones???

Alternativa per Pollença

Re: Regidores valentes i honestes...

Alternativa per Pollença | 21/11/2015, 11:01

Coincidim amb la crònica del Punt Informatiu de la Fira en termes generals no va ser ni millor ni pitjor que les fires d’anys passats... Però també com diu la crònica ha hagut una notable davallada visitants i a pesar del carregat programa d'actes no s'ha fet res en torn al carrer Major i poc a la plaça de ca les Monnares.

Caldria analitzar perquè tan poca de gent va assistir a la reunió que es va fer per parlar de la Fira el 26 d'agost. Sembla que només les reunions que es fan per parlar de festes funcionen.

observador

Fira

observador | 20/11/2015, 14:47

I que no hi ha comentaris de la Fira??? De lo millor dels darrers anys...bona feina.

Joan CC

Re: Regidores valentes i honestes...

Joan CC | 17/11/2015, 22:55

Com es sol dir, el temps posa a cada un al seu lloc.
Enhorabona per ser com sou!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb