URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Consum responsable i étic

Alternativa | 25 Novembre, 2015 16:17 | facebook.com twitter.com

Com us vam informat hem registrat al ple de demà una moció per avançar cap a un nou model energètic, fent-se socis de Som Energia, a la vegada que es lluita contra la pobresa energètica.


A Alternativa tenim molt clar que l'actual model energètic és clarament insostenible, i que les administracions públiques, en tant que consumidores tenen una responsabilitat en la preservació de la natura que no poden defugir. Consumir és un acte polític, i avui en dia, consumir l'electricitat de segons quina empresa comercialitzadora és sotmetre's a l'oligopoli elèctric i tenir poca consciència social i ambiental.

Per això, i per mirar de donar una empenta a una moció ja aprovada l'any passat per la qual l'Ajuntament havia de revisar quins contractes municipals podien ser canviats per subministrament d'energia renovable, ara presentam com a acord que l'Ajuntament es faci soci de SomEnergia. Som Energia, com a cooperativa de consum d'energia verda sense ànim de lucre, representa molt bé aquests projectes cooperatius, compromesos amb el bé comú, i deslligat de pràctiques comercials, socials i ambientals èticament qüestionables, i de les quals creiem que l'Ajuntament no ha de ser-ne còmplice.

Però, a la vegada, es proposa que s'acordi establir un conveni entre l'Ajuntament i la cooperativa de consum, tal i com es va fer a Martorelles, per lluitar contra una de les manifestacions de la pobresa, que és la pobresa energètica. Consistiria en què Som Energia no talli el subministrament elèctric en cas d'impagament ja que l'Ajuntament es fa càrrec de les factures, repercutint-les a la persona usuària quan la pugui pagar. Aquestes persones rebrien assessorament i formació individualitzada sobre eficiència i estalvi energètic per part de la cooperativa.

L'ajuntament també es comprometrà, si la moció s'aprova, a fer promoció activa del consum d'energia renovable, i d'estalvi energètic.

Ordre del dia del ple de demà

 

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb